RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Paddenstoelenragout met een bladerdeeg-dakje

Paddenstoelenragout met een bladerdeeg-dakje

Een variatie op het klassieke pasteitje. In plaats van kippenragout heb ik paddenstoelen ragout gemaakt. In plaats van het pasteibakje: alleen een dakje van bladerdeeg. Ziet er mooi uit en minder zwaar! Een perfect voorgerechtje met de kerstdagen want je kunt de...

Zuurkoolstamppot met mosterd-appeltjes

Zuurkoolstamppot met mosterd-appeltjes

Ik verzamel allerlei recepten op m’n computer. Zo kwam ik deze nog eens tegen. Heel simpel maar erg lekker. Zuurkoolstamppot vond ik als kind al heerlijk. Als ik jarig was wilde ik dat altijd graag eten. Nog steeds smaakt het me goed, vooral op koude dagen. De...

Limburgse wafels van Nettie

Limburgse wafels van Nettie

Wafels horen bij de feestdagen. Mijn moeder en oma bakte zowel harde knapperige als zachte wafels rond de Kerst en Nieuwjaar. Er bestaan honderden recepten voor wafels! Op onze website staan er ook meerdere. Dit is mijn recept voor knapperige, maar van binnen zachte,...

Chocoladetaart met kersen

Chocoladetaart met kersen

Chocoladetaart, wie lust dat nou niet… Deze keer maak je ‘m gewoon helemaal zelf. Je bakt eerst een taart van biscuitdeeg, daarna vul je deze met chocoladeslagroom en kersen. Over de bovenkant komt een heerlijke laag ganache. Met poedersuiker maak je ‘m helemaal af....

Kruidige wortelsoep met appel, gember en kokosmelk

Kruidige wortelsoep met appel, gember en kokosmelk

Deze wortelsoep is echt hartverwarmend. Heerlijk kruidig door de gember en de gebruikte specerijen. Je hebt met onderstaande hoeveelheden flink wat soep, ruim 2 liter. De soep doet het prima als onderdeel van een diner maar kan ook uitstekend dienstdoen als...

Rocky Road fudge X-mas

Rocky Road fudge X-mas

Je kon erop wachten inderdaad. Hier is ‘ie dan, de Rocky Road X-mas. Rocky Road is echt super simpel te maken en hoeft niet in de oven. Alles wat je nodig hebt naast de ingrediënten is een schaal en een vel bakpapier. Daarna doet de koelkast het werk. De basis is deze...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan,...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...