RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Fettuccine met runder-chipolataworst en saffraan

Fettuccine met runder-chipolataworst en saffraan

Ik had nog runder-chipolataworstjes van Boerderijwinkel d’n Heerd in de diepvries liggen. Al vaker gebruikte ik worstvlees om pastasaus van te maken wat dus uitstekend gaat. Deze pastasaus heb je zo gemaakt en is lekker bij allerlei soorten pasta. Deze keer aten wij...

Aardappel-rucolasoep

Aardappel-rucolasoep

Zin in een lekkere, voedzame maar ook snelle soep? Dan is deze aardappel-rucolasoep echt een aanrader! Geschikt als voorgerecht, amusesoepje maar ook als maaltijdsoep. In dat laatste geval maak je hem iets dikker of serveer je er bijvoorbeeld uitgebakken plakjes bacon...

Ontbijttaart met granola, yoghurt en vers fruit

Ontbijttaart met granola, yoghurt en vers fruit

Met dit recept begin jij je dag ontzettend goed. In plaats van een kommetje yoghurt met granola of havermout, maak je met dezelfde ingrediënten gewoon een flitsende ontbijttaart! Hij ziet er vrolijk uit en is nog best een beetje verantwoord ook. Gebruik je een...

Tartelettes met citroen-meringue

Tartelettes met citroen-meringue

Tartelettes zijn kleine, strakke, knapperige taartjes met een heerlijke vulling. Deze taartjes hebben vaak ook een nog een zachter laagje amandeldeeg (frangipane), Tijdens een cursus bij The Bakery Institute leerden wij de fijne kneepjes van de deegbereiding en de...

Huzarensalade (Limburgse “kauw sjotel”)

Huzarensalade (Limburgse “kauw sjotel”)

Bij elk Limburgs feestje is er “kauw sjotel” oftewel koude schotel. Bij het communiefeest, de verjaardag van je oma of tijdens de Carnaval. Het duurde even voordat ik ontdekte dat de rest van Nederland deze salade, gewoon huzarensalade noemde. Het garneren van de...

Tex-Mex met spiegeleitjes

Tex-Mex met spiegeleitjes

Texas en Mexico daar staat Tex-Mex voor. Het klinkt goed en staat voor pittige gerechten met veel paprikapoeder, cayennepeper, komijn en lekker veel knoflook. Dit gerecht bestaat uit gebakken aardappelblokjes, zwarte bonen en veel knapperige verse groente (tomaat,...

Garnalenkoekjes in knapperige sla met groene asperges

Garnalenkoekjes in knapperige sla met groene asperges

Garnalen met pinda’s, bosuien, knoflook verwerken tot een soort koekje, krokant gebakken in de pan en geserveerd in een knapperig blaadje sla met zoete chilisaus! Heel lekker samen met zoetzuur van komkommer/wortel en geroerbakte groene asperges en wat edamame...

Broodjes gevuld met ei-zalm-feta of ham-kaas-oregano

Broodjes gevuld met ei-zalm-feta of ham-kaas-oregano

Deze broodjes zag ik in een “Foodies” van een jaar geleden. Grappig gevormde broodjes door de strikjes en gevuld met een gekookt eitje, zalm, feta en kappertjes. Als variatie maakte ik de andere helft met ham, kaas, oregano en tomaten. Zo leuk als je de broodjes dan...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

’t Kalkoentje – Rhenen

Ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van Restaurant 't Kalkoentje was ik uitgenodigd voor de jubileumlunch. Vijf jaar geleden viel de uitnodiging voor het 30-jarig bestaan ook op de mat maar...

Groenterestaurant Vannu – Bavel

Gijs Kemmeren volg ik al een tijdje. Toen hij nog werkte als chef-kok van Herberg de Kop van ’t Land in Dordrecht aten we daar regelmatig. In die tijd at ik eigenlijk nergens zulke originele en...

De geuren van de wereld-Harold McGee

De ultieme gids voor alles wat we kunnen ruiken! Dit geweldige boek kreeg ik van Myreen voor mijn verjaardag afgelopen jaar. Geen plaatjes en foto’s maar ruim 500 pagina’s tekst welke wordt...

Wijnhuis De Blauwe Camer – Oosterhout

Eind januari volgend jaar (2023) vieren Tessa Ritzen en Maikel Beljaars alweer hun eerste lustrum in restaurant ‘wijnhuis De Blauwe Camer’. Dit jaar was extra bijzonder toen zij op 1 mei jl. het...

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Salades! Maar dan in de hoofdrol! Mooi uitgebalanceerde recepten, rijk aan mooie ingrediënten, verkrijgbaar bij de goed gesorteerde groenteboer, supermarkt of Turkse winkel. Voor iedereen die graag...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...