RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Ontbijtpizza met ei

Ontbijtpizza met ei

Doe eens gek, en maak een pizza als (laat) ontbijt of lunch. Italianen breken immers al jaren af en toe een eitje op hun pizza. Je kunt natuurlijk zelf pizzadeeg maken, maar voor de snelle variant gebruik je gewoon een rol kant-en-klaar pizzadeeg of net als ik een...

Risotto met venkel, tomaat en chorizo

Risotto met venkel, tomaat en chorizo

Risotto smaakt eigenlijk altijd, ongeacht de tijd van het jaar. Deze risotto is hoog op smaak door de chorizo. De hoeveelheid is ruim voldoende voor 2 personen als hoofdgerecht. Gebruik wel rijst die geschikt is om risotto te maken zoals carnaroli of arborio. Gewone...

Preistamp met Cannellinibonen en zalmflakes

Preistamp met Cannellinibonen en zalmflakes

Stamppot met vis, ik moest even aan het idee wennen. Het recept uit een Deliciousmagazine van eind vorig jaar stond al even op mijn lijstje. Vanavond maakte ik hem en hij was echt heerlijk! Deze stamppot met prei is lekker smeuïg door de crème fraîche en de mosterd....

Broodje warm vlees met toppings uit het Midden-Oosten

Broodje warm vlees met toppings uit het Midden-Oosten

Dit broodje is afgeleid van een recept uit het prachtige kookboek The Palomar. Het betreft recepten uit het moderne Jeruzalem, een mix van Zuid-Europa, Noord-Afrika, het Nabije Oosten. Het leuke van dit soort recepten is dat je alles op tafel zet en dat iedereen zelf...

Griekse salade

Griekse salade

Griekse salade oftewel choriatiki; een echte klassieker! Of het nu winter of zomer is, altijd goed! Een geweldig lunchgerecht (als je even geen koolhydraten wilt eten) of als voorgerecht of bijgerecht bij het avondeten. Kies wel voor de echte zwarte Kalamata olijven...

Groentebroodjes met kipdijfilet en tzatziki

Groentebroodjes met kipdijfilet en tzatziki

Albert Heijn heeft iets nieuws: groentebroodjes. Broodjes met 35% groenten in de smaken spinazie, biet, paprika en bloemkool. Ze zagen er leuk en lekker uit dus ik heb twee soorten gekocht om uit te proberen. Ik heb ze in tegenstelling tot op de verpakking 8 minuten...

Nonnevotten, strikken of poefelen

Nonnevotten, strikken of poefelen

Nonnevotten worden in Limburg gegeten voorafgaand en rond carnaval. Afhankelijk van de de plaats in Limburg worden de woorden nonnevotten of strikken (“strjikken”) gebruikt. In de rond vorm, gevuld met jam worden het “poefelen” of Berliner bollen genoemd.  Ze worden...

Spaghetti met biet, ricotta en chorizo

Spaghetti met biet, ricotta en chorizo

Zin in een vrolijk bordje? Dan zit je met deze rood-roze spaghetti helemaal goed! Lekker pittig door de chorizo en de citroenrasp geeft nèt even dat frisse accent. Afgemaakt met pistachenootjes en verse basilicum voor de bite en de smaak en natuurlijk de kleur! De...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Wijnhuis De Blauwe Camer – Oosterhout

Eind januari volgend jaar (2023) vieren Tessa Ritzen en Maikel Beljaars alweer hun eerste lustrum in restaurant ‘wijnhuis De Blauwe Camer’. Dit jaar was extra bijzonder toen zij op 1 mei jl. het...

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Salades! Maar dan in de hoofdrol! Mooi uitgebalanceerde recepten, rijk aan mooie ingrediënten, verkrijgbaar bij de goed gesorteerde groenteboer, supermarkt of Turkse winkel. Voor iedereen die graag...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...