RECEPTEN
Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!Ontbijtpizza met ei
Doe eens gek, en maak een pizza als (laat) ontbijt of lunch. Italianen breken immers al jaren af en toe een eitje op hun pizza. Je kunt natuurlijk zelf pizzadeeg maken, maar voor de snelle variant gebruik je gewoon een rol kant-en-klaar pizzadeeg of net als ik een...
Risotto met venkel, tomaat en chorizo
Risotto smaakt eigenlijk altijd, ongeacht de tijd van het jaar. Deze risotto is hoog op smaak door de chorizo. De hoeveelheid is ruim voldoende voor 2 personen als hoofdgerecht. Gebruik wel rijst die geschikt is om risotto te maken zoals carnaroli of arborio. Gewone...
Preistamp met Cannellinibonen en zalmflakes
Stamppot met vis, ik moest even aan het idee wennen. Het recept uit een Deliciousmagazine van eind vorig jaar stond al even op mijn lijstje. Vanavond maakte ik hem en hij was echt heerlijk! Deze stamppot met prei is lekker smeuïg door de crème fraîche en de mosterd....
Broodje warm vlees met toppings uit het Midden-Oosten
Dit broodje is afgeleid van een recept uit het prachtige kookboek The Palomar. Het betreft recepten uit het moderne Jeruzalem, een mix van Zuid-Europa, Noord-Afrika, het Nabije Oosten. Het leuke van dit soort recepten is dat je alles op tafel zet en dat iedereen zelf...
Griekse salade
Griekse salade oftewel choriatiki; een echte klassieker! Of het nu winter of zomer is, altijd goed! Een geweldig lunchgerecht (als je even geen koolhydraten wilt eten) of als voorgerecht of bijgerecht bij het avondeten. Kies wel voor de echte zwarte Kalamata olijven...
Groentebroodjes met kipdijfilet en tzatziki
Albert Heijn heeft iets nieuws: groentebroodjes. Broodjes met 35% groenten in de smaken spinazie, biet, paprika en bloemkool. Ze zagen er leuk en lekker uit dus ik heb twee soorten gekocht om uit te proberen. Ik heb ze in tegenstelling tot op de verpakking 8 minuten...
Nonnevotten, strikken of poefelen
Nonnevotten worden in Limburg gegeten voorafgaand en rond carnaval. Afhankelijk van de de plaats in Limburg worden de woorden nonnevotten of strikken (“strjikken”) gebruikt. In de rond vorm, gevuld met jam worden het “poefelen” of Berliner bollen genoemd. Ze worden...
Spaghetti met biet, ricotta en chorizo
Zin in een vrolijk bordje? Dan zit je met deze rood-roze spaghetti helemaal goed! Lekker pittig door de chorizo en de citroenrasp geeft nèt even dat frisse accent. Afgemaakt met pistachenootjes en verse basilicum voor de bite en de smaak en natuurlijk de kleur! De...