RECEPTEN
Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!Snelle blini’s
Blini’s zijn kleine Russische pannenkoekjes. Meestal worden ze geserveerd met zalm en zure room, maar je kunt er natuurlijk naar hartelust mee variëren. Ideaal als hapje, amuse of voorgerecht tijdens een diner. Zelf gemaakt zijn ze echt het allerlekkerst. Heb je tijd,...
Aardappel- knolselderijpuree met stoofvlees
Lekker kan soms zo simpel zijn. Dit gerecht is daar een goed voorbeeld van. Knolselderij door de aardappelpuree is sowieso een heerlijke combinatie. Maak er stoofvlees bij en garneer het met behulp van een kook-, bakring op je bord. Wedden dat jij applaus krijgt?! 1...
Zwart sesamijs, cantaloupe-meloen en sesamcrunch
Toen ik een tijdje geleden zwart sesamijs bij de Lidl zag staan heb ik het meteen gekocht. Dat wilde ik proeven! Ik had het ook al eens bij de Toko gezien. Bij sushi-restaurants staat het ook vaak op de kaart tussen de nagerechten. Dit Aziatisch roomijs is minder zoet...
Gingerbread koekjes met glazuur
Deze koekjes doen me aan Pippi Langkous denken. De aflevering met veel sneeuw en een keuken vol met koekjes. Als kind leek het mij al heel geweldig om zoveel koekjes te bakken! De benaming "gingerbread" komt overeen met onze peperkoek, Franse pain d'epcies of Duitse...
Pastinaaksoep met appel, gember en gerookte forelfilet
Dit is een echte ‘feel-good’ soep. Hij gaat uitstekend als onderdeel van een meer-gangen diner maar ook als maaltijdsoep is hij zeer geschikt. Je kunt deze soep heel goed een dag van tevoren maken. Zo hebben de smaken ook de tijd om goed in te trekken. De soep kun je...
Stokbrood met geitenkaas en blauwe bessen balsamico siroop
Lekker voorgerechtje, borrelhapje of amuse. Een smeersel van kaas en crème fraîche met knoflook en kruiden op een crostini van, bij voorkeur, zuurdesem brood! De blauwe bessen siroop met balsamico maakt het feestelijk en af! Heerlijke combinatie van hartig, zoet en...
Grand dessert met chocolade panna cotta, vers fruit en sorbet van citrusfruit
Chocolade en citrus is een heerlijke combinatie en heel erg feestelijk! Samen met vers fruit, kleine koekjes, koekkruimels en een lekkere likeur (op de pannacotta) kun een prachtig toetje op tafel toveren. De pannacotta kun je de dag van tevoren maken; de basis voor...
Zalm met Aziatische dressing en rivierkreeftjes in wasabi mayonaise
Gerookte zalm doet het goed in een mooi rood radicchio slablad met een zoetzure dressing van rijstazijn, sesamolie, limoensap, bosui, verse gember en gembersiroop. De rivierkreeftjes met wasabi mayonaise zijn een perfecte romige tegenhanger. Garneer met gehakte...