RECEPTEN
Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!Tiramisu met mascarpone en advocaat
Tiramisu is een dessert waar een hoop varianten op te bedenken zijn. Deze variant die je serveert in glaasjes is snel gemaakt en hoeft dus niet lang van tevoren gemaakt te worden zoals de traditionele tiramisu. Er zijn veel variaties mogelijk, bijvoorbeeld met...
Soep van peterseliewortel en kastanjechampignons
Peterseliewortel lijkt op een kleine uitvoering van de pastinaak. De smaak is zoetig en houdt een beetje het midden tussen pastinaak en knolselderij. De peterseliewortel is rijk aan caroteen, vitamine B2 en vitamine C en past uitstekend in een koolhydraatarm dieet....
Gratin van pastinaak met salie
Op zoek naar een alternatief voor de klassieke aardappelgratin? Dan heb je deze nu gevonden! Deze gratin van pastinaak is lekker romig en zoet en ook nog eens koolhydraatarm. Je kunt hem ook maken van koolraap of een combinatie van pastinaak en koolraap. Hij gaat heel...
Christoffel ijstaart
Met deze ijstaart steel je de show als afsluiting van je diner. Heerlijk met een kopje sterke espresso. Voor de planning is het ook een heerlijke taart want jij kunt hem ver (een week) van tevoren klaarmaken en je haalt hem drie kwartier voor het dessert op tafel moet...
Gegrilde groente taart
Altijd lekker, makkelijk en goed van te voren te bereiden (je kunt ze zelfs invriezen) en warm of koud eten. Als lunch, avondeten of onderdeel van een buffet. Door de groente te grillen krijgen ze meer smaak en verliezen ze vocht. De taartbodem blijft hierdoor mooi droog en krokant.
Tortillawrap met spinazie, garnalen en hüttenkäse
Een mooie, rood gekleurde tortilla wrap (kant en klaar, gemaakt van bieten) gevuld met verse spinazie, Hollandse garnaaltjes, hüttenkäse en chilisaus. Snel, simpel en heel lekker! Natuurlijk kun je de garnaaltjes vervangen door gerookte zalm, ham of mozzarella. Wel...
Sushi
Zelf sushi maken is eigenlijk best wel makkelijk. Koop een goede sushi rijst, kies een paar lekkere ingrediënten en rollen maar! Je kunt alles in een rolletje stoppen: rauwe vis, reepjes kortgebakken biefstuk of ei en groente. Van belang is: de gekookte rijst moet op...
“Egg in a hole” stokbroodje
Heel simpel maar heel leuk om te zien. Als ontbijt (neem een boterham) of borrelhapje (gebruik stokbroodjes) en je kunt eindeloos variëren met toppings! Ik heb voor zalm gekozen maar alle soorten ham, salami, ontbijtspek zijn geschikt! Vegetarische versies zijn...