RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Kaneelbroodjes met zoete aardappel

Kaneelbroodjes met zoete aardappel

Dit succesrecept uit Home Baked van Yvette van Boven is heerlijk om te maken als de herfst haar intrede doet. Het ruikt meteen heerlijk als je deze zoete broodjes in je oven bakt. Het leuke is dat er zoete aardappel in verwerkt is. Je proeft het niet direct terug maar...

Indiaas naanbrood met knoflook en koriander

Indiaas naanbrood met knoflook en koriander

Naanbrood is heel lekker bij zelfgemaakte curry of pittige soep. Vaak wordt het naanbrood genoemd, maar officieel is het overigens gewoon naan. De fluffy textuur en de krokante buitenkant maken het tot een perfect brood. Je kunt er zo heerlijk mee in de saus dippen!...

Pistache-feta dip

Pistache-feta dip

Deze Perzische dip heeft een lekkere zoute-nootachtige smaak. De dille maakt het fris en de koriander maakt het kruidig. Fijn op de borreltafel met stuk Indiaas naanbrood of gewoon met lekker vers stokbrood. Maak je borreltafel compleet met bijvoorbeeld de gerookte...

Gerookte aubergines met knoflook

Gerookte aubergines met knoflook

Aubergines moet je altijd lekker maken vind ik persoonlijk. In dit recept is dat perfect gelukt! Door de aubergines te roosteren krijgen deze een lekkere zachte smaak. Schrik niet van de hoeveelheden knoflook (2 bollen!) want deze dip is echt overheerlijk. Lekker op...

Kruidige koekjes van gehakt, aardappel en koriander

Kruidige koekjes van gehakt, aardappel en koriander

Deze lekkere, Perzische aardappelkoekjes kun je makkelijk in grotere hoeveelheden maken. Makkelijk dus voor het (borrel)buffet. Het rundergehakt kan naar smaak vervangen worden voor kalfs-, lams-, kip- of kalkoengehakt. Serveer ze warm met bijvoorbeeld een stuk...

Zoetzuur van pompoen, kweepeer, appel en komkommer

Zoetzuur van pompoen, kweepeer, appel en komkommer

Dit zoetzuur kun je kort van tevoren maken en meteen gebruiken. Ik gebruik een recept uit mijn prachtige culi-klapper Blaauw. Dit kookboek werd in 2007 uitgebracht door Ron Blaauw, wij woonden toen dichtbij zijn restaurant in Ouderkerk aan de Amstel en hebben daar...

Hartige pompoentaart met champignons en walnoten

Hartige pompoentaart met champignons en walnoten

Een echt herfst-taartje met veel groente, kaas en walnoten. De combinatie van pompoen en salieboter is geweldig! Je kunt eindeloos variëren met deze taart: in plaats van walnoten kun je hazelnoten of gepofte kastanjes gebruiken. In plaats van oude kaas: Parmezaanse...

Stoofvlees met pompoen en couscous

Stoofvlees met pompoen en couscous

Dit stoofvlees met kruiden uit het Midden-Oosten en gestoofde pompoen, uien en paprika op een bedje van couscous is een heerlijk herfst- of wintergerecht. In dit stoofvlees gebruiken we “ras el hanout” een belangrijk kruidenmengsel uit de Marokkaanse keuken. Andere...

Archief

Ontroerend Lekker op Instagram

Laat je hier verder inspireren!

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan,...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...

Taart uit de blender – Guillaume Marinette

Dit is zo’n kookboek wat veel mensen aan zal spreken. Het lijkt te mooi om waar te zijn: ingrediënten in een blender, blender aan en bakken maar. In een half uur een taart op tafel zetten? Ja dat...