RECEPTEN
Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!Fettuccine met runder-chipolataworst en saffraan
Ik had nog runder-chipolataworstjes van Boerderijwinkel d’n Heerd in de diepvries liggen. Al vaker gebruikte ik worstvlees om pastasaus van te maken wat dus uitstekend gaat. Deze pastasaus heb je zo gemaakt en is lekker bij allerlei soorten pasta. Deze keer aten wij...
Aardappel-rucolasoep
Zin in een lekkere, voedzame maar ook snelle soep? Dan is deze aardappel-rucolasoep echt een aanrader! Geschikt als voorgerecht, amusesoepje maar ook als maaltijdsoep. In dat laatste geval maak je hem iets dikker of serveer je er bijvoorbeeld uitgebakken plakjes bacon...
Ontbijttaart met granola, yoghurt en vers fruit
Met dit recept begin jij je dag ontzettend goed. In plaats van een kommetje yoghurt met granola of havermout, maak je met dezelfde ingrediënten gewoon een flitsende ontbijttaart! Hij ziet er vrolijk uit en is nog best een beetje verantwoord ook. Gebruik je een...
Tartelettes met citroen-meringue
Tartelettes zijn kleine, strakke, knapperige taartjes met een heerlijke vulling. Deze taartjes hebben vaak ook een nog een zachter laagje amandeldeeg (frangipane), Tijdens een cursus bij The Bakery Institute leerden wij de fijne kneepjes van de deegbereiding en de...
Huzarensalade (Limburgse “kauw sjotel”)
Bij elk Limburgs feestje is er “kauw sjotel” oftewel koude schotel. Bij het communiefeest, de verjaardag van je oma of tijdens de Carnaval. Het duurde even voordat ik ontdekte dat de rest van Nederland deze salade, gewoon huzarensalade noemde. Het garneren van de...
Tex-Mex met spiegeleitjes
Texas en Mexico daar staat Tex-Mex voor. Het klinkt goed en staat voor pittige gerechten met veel paprikapoeder, cayennepeper, komijn en lekker veel knoflook. Dit gerecht bestaat uit gebakken aardappelblokjes, zwarte bonen en veel knapperige verse groente (tomaat,...
Garnalenkoekjes in knapperige sla met groene asperges
Garnalen met pinda’s, bosuien, knoflook verwerken tot een soort koekje, krokant gebakken in de pan en geserveerd in een knapperig blaadje sla met zoete chilisaus! Heel lekker samen met zoetzuur van komkommer/wortel en geroerbakte groene asperges en wat edamame...
Broodjes gevuld met ei-zalm-feta of ham-kaas-oregano
Deze broodjes zag ik in een “Foodies” van een jaar geleden. Grappig gevormde broodjes door de strikjes en gevuld met een gekookt eitje, zalm, feta en kappertjes. Als variatie maakte ik de andere helft met ham, kaas, oregano en tomaten. Zo leuk als je de broodjes dan...