RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Soesjestoren met witte chocolade en sprinkles

Soesjestoren met witte chocolade en sprinkles

Dit leuke en makkelijke recept voor een soesjestoren komt uit het kerstboek ‘Home Sweet Home XMAS’ van Yvette van Boven. Net als Yvette ben ik voorstander van alles zoveel mogelijk zelf maken. Maar tijdens de kerstdrukte geldt ‘gemak dient de mens’. Dus koop je...

Taartje van aardappel, appel en gerookte zalm

Taartje van aardappel, appel en gerookte zalm

Niet veel tijd maar toch snel een lekker voorgerechtje op tafel hebben staan? Kies dan voor dit makkelijke taartje. Koop een goede kant-en-klare aardappelsalade en voeg de overige ingrediënten toe. Sneller kan het niet…. bakje aardappelsalade 1 fris-zure appel, bijv....

Kerstige tulband

Kerstige tulband

Ze blijven leuk hè, die tulbanden! Maak er dus ook gewoon eentje met kerst en versier hem naar hartenlust met zilver- en goudkleurige sterretjes of andere sprinkles. Kun je ze niet in de supermarkt verkrijgen dan vast en zeker wel via internet. Kijk bijvoorbeeld eens...

Snelle blini’s

Snelle blini’s

Blini’s zijn kleine Russische pannenkoekjes. Meestal worden ze geserveerd met zalm en zure room, maar je kunt er natuurlijk naar hartelust mee variëren. Ideaal als hapje, amuse of voorgerecht tijdens een diner. Zelf gemaakt zijn ze echt het allerlekkerst. Heb je tijd,...

Aardappel- knolselderijpuree met stoofvlees

Aardappel- knolselderijpuree met stoofvlees

Lekker kan soms zo simpel zijn. Dit gerecht is daar een goed voorbeeld van. Knolselderij door de aardappelpuree is sowieso een heerlijke combinatie. Maak er stoofvlees bij en garneer het met behulp van een kook-, bakring op je bord. Wedden dat jij applaus krijgt?! 1...

Zwart sesamijs, cantaloupe-meloen en sesamcrunch

Zwart sesamijs, cantaloupe-meloen en sesamcrunch

Toen ik een tijdje geleden zwart sesamijs bij de Lidl zag staan heb ik het meteen gekocht. Dat wilde ik proeven! Ik had het ook al eens bij de Toko gezien. Bij sushi-restaurants staat het ook vaak op de kaart tussen de nagerechten. Dit Aziatisch roomijs is minder zoet...

Gingerbread koekjes met glazuur

Gingerbread koekjes met glazuur

Deze koekjes doen me aan Pippi Langkous denken. De aflevering met veel sneeuw en een keuken vol met koekjes. Als kind leek het mij al heel geweldig om zoveel koekjes te bakken! De benaming "gingerbread" komt overeen met onze peperkoek, Franse pain d'epcies of Duitse...

Pastinaaksoep met appel, gember en gerookte forelfilet

Pastinaaksoep met appel, gember en gerookte forelfilet

Dit is een echte ‘feel-good’ soep. Hij gaat uitstekend als onderdeel van een meer-gangen diner maar ook als maaltijdsoep is hij zeer geschikt. Je kunt deze soep heel goed een dag van tevoren maken. Zo hebben de smaken ook de tijd om goed in te trekken. De soep kun je...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan,...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...