RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Kabeljauw met pesto en frietjes van koolraap

Kabeljauw met pesto en frietjes van koolraap

Een lekker stukje kabeljauw in de oven bereid onder een dakje van pesto. Daarbij frietjes uit de oven van koolraap. Zo makkelijk: gewoon al gesneden te koop bij Albert Heijn. Zo krijg jij je portie groenten wel binnen! Bovendien past het in een koolhydraatarme...

Tuintje van chocolade

Tuintje van chocolade

Twee linker handen of geen zin om in de keuken te staan? Dan is dit dessert iets voor jou. Het is een kwestie van slim inkopen bij een goed gesorteerde (online) bakwinkel of een groothandel (Hanos/ISPC, Sligro) Bijvoorbeeld deze grappige bloempotjes van chocolade. Ik...

Pastinaaksoep met mosterd

Pastinaaksoep met mosterd

Langzaam gegaarde pastinaak maakt deze soep zacht en zoet. Pit krijgt hij door de knoflook en de mosterd. Deze romige soep is zó vullend dat je hem gerust als maaltijdsoep kunt eten. Zelf eet ik hem het liefst vrij dik, maar je kunt hem natuurlijk zelf met bouillon op...

Gehaktballetjes van kip met prei en curry

Gehaktballetjes van kip met prei en curry

Dit is een heerlijk smaakvol en koolhydraatarm recept en geschikt als volwaardige maaltijd en komt uit het kookboek ‘Nog eenvoudiger 2’ van Pascale Naessens . De prei laat je lekker lang sudderen totdat hij heerlijk zacht is. De groene curry geeft de prei een kruidige...

Bloemetjes en bijtjes cake

Bloemetjes en bijtjes cake

Deze vrolijke cake komt natuurlijk het beste tot zijn recht in zo’n prachtige bakvorm van Nordic Ware. Maar uiteraard kun je hem in elke cake- of tulbandvorm maken. Houd je van citroen, dan kun je nog wat extra citroensap of citroenextract toevoegen nadat je de eieren...

Poké bowl

Poké bowl

Poké (spreek uit als pokay) is een traditioneel gerecht uit Hawaï. In een Poké bowl zit voornamelijk verse vis, gemixt met verse gezonde ingrediënten. Je kunt er naar hartenlust mee variëren. Vervang de zalm bijvoorbeeld door tonijn, garnalen of sushimisticks. Ook...

Luikse gehaktballen

Luikse gehaktballen

Deze gehaktballen in een zoet-zure saus eten wij altijd rond Carnaval bij restaurant Witloof. Bij een bezoekje aan een echt Luiks (eet)café of restaurant staat dit altijd op de kaart. Deze ballen zijn het allerlekkerste met frieten en knapperige sla met een klassieke...

Vrolijke vogeltaart

Vrolijke vogeltaart

Een zelfgemaakte, calorierijke vogeltaart is een feest voor vogels in de tuin. Een taart die bovendien ook nog eens uren kijkplezier oplevert door de aantrekkingskracht op onze gevleugelde vrienden. In de winter kunnen vogels moeilijk aan voedsel komen. Wat is er...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan,...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...