RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Uiensoep met gebakken kaasboterham

Uiensoep met gebakken kaasboterham

De uiensoep van René, fan van Ontroerendlekker.nl en een uitstekende soepkok! Het draait allemaal om de uien en het garen van de uien! In plaats van de kliederboel van ovenkommen met boterhammen met kaas, die altijd overstromen.....maakt hij een gebakken kaasboterham...

Slasoep met zuurdesembrood en peperworst

Slasoep met zuurdesembrood en peperworst

Soep uit de Delicious....heerlijk recept. Ik heb de slagroom vervangen door een havermelk product en een pittig peperworstje gebruikt voor op het geroosterde zuurdesem brood. het is ontzettend makkelijk te maken en heerlijk!! Voor 4 personen: 1 grote krop sla of 2...

Thaise zoet-zure rauwkostsalade

Thaise zoet-zure rauwkostsalade

Deze salade wordt traditioneel gemaakt met groene, onrijpe, papaya en kousenband, beide verkrijgbaar bij de toko met een versafdeling. Het is een smaakbom van knapperigheid, pittig, zoet, zuur en zout. Tijdens een kookworkshop in Thailand heb ik deze salade gemaakt in...

Verkoelende mango-shake

Verkoelende mango-shake

Heerlijk op warme dagen en zo gemaakt! Met verse mango’s natuurlijk het lekkerste maar ook met diepvriesfruit uitstekend te maken! De limoncello kun je natuurlijk weglaten, maar zeg nou zelf…. Voor 2 personen: 5-6 ijsklontjes 400-500 gram koud vers, geschilde mango’s...

Maccheroni met groene groenten, ricotta en gorgonzola

Maccheroni met groene groenten, ricotta en gorgonzola

Het geheim van dit pastagerecht zit ‘m in de saus, maar dat is natuurlijk altijd zo 😉 De saus maakte ik ooit om cannelloni mee te vullen. Omdat ik teveel saus had bewaarde ik een deel in de diepvries. Omdat ik de afgelopen weken bezig ben om alles uit onze diepvries...

Omelet gevuld met wokgroente en zoete chilisaus

Omelet gevuld met wokgroente en zoete chilisaus

Snel, eenvoudig met groente naar keuze! Bak een omelet in de ene pan en wok verse groente in de andere pan. Garneer met koriander, of bieslook of eetbare bloemen en besprenkel met zoet chilisaus. Lekker en licht en zo klaar! Voor 2 personen: 4 eieren (2 omeletten). 1...

Vlierbloesemsiroop

Vlierbloesemsiroop

De vlierbes bloeit in mei en je kunt van de bloemen een heerlijke siroop maken. De siroop kun je gebruiken om er limonade van te maken (aanlengen met (bubbel) water) of een heerlijk drankje met prosecco. De siroop kan ook gebruikt worden in een taart of cake. Klik...

Tomatentaart met dragonroom en oude geitenkaas

Tomatentaart met dragonroom en oude geitenkaas

Niet zoveel tijd maar wel zin in een vrolijk, smaakvol gerecht? Maak dan deze snelle tomatentaart! Gebruik goeie tomaten met veel smaak en natuurlijk verse dragon. Voldoende voor 2-3 personen als hoofdgerecht, zeker als je er nog een groene salade bij serveert. Maar...

Archief

Ontroerend Lekker op Instagram

Laat je hier verder inspireren!

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan,...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...

Taart uit de blender – Guillaume Marinette

Dit is zo’n kookboek wat veel mensen aan zal spreken. Het lijkt te mooi om waar te zijn: ingrediënten in een blender, blender aan en bakken maar. In een half uur een taart op tafel zetten? Ja dat...