RECEPTEN
Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!Regenboogwortel-tatin met miso-boterkaramel
Alweer een recept van Yvette van Boven? Ja alweer. Omdat ze zo verdraaid lekker zijn en er ook nog eens heel smaakvol uitzien. De miso in dit gerecht geeft het een heerlijke umami-smaak. Je serveert het als hoofd- of bijgerecht, en gaat goed samen met een groene...
Pompoentaart van Ottolenghi met wortel en geitenkaas
Als het herfst is wil ik pompoen eten. En deze hartige taart van Ottolenghi is al jaren een favoriet. De relish maakt hem fris met een lekker zoetig zuurtje. De ei en room maken de taart zacht en romig en de Parmezaanse kaas geeft die heerlijke umami-smaak. Je eet...
Geroosterde aubergine met yoghurt en granaatappelpitjes
Fan van Ottolenghi? Dan heb je deze aubergines vast al eens voorbij zien komen of zelfs gegeten. Helemaal niet moeilijk om te maken en geschikt als licht voorgerecht maar ook lekker als lunch. Serveer je dit gerecht in een uitgebreider menu, dan is een halve aubergine...
Pastrami meets tonnato
Wist je dat Pastrami oorspronkelijk uit Roemenië komt? Nou ik ook niet. Ik wilde ‘vitello tonnato’ maken maar omdat ik geen mooie fricandeau kon krijgen kocht ik pastrami. En dat viel verrassend goed uit. Gebruik lekker veel verse kruiden voor dit gerecht, dat zorgt...
Snelle rendang uit de snelkookpan
Dit geweldige recept komt uit het boek ‘Ontdek het geheim van de chef’ van Bart van Berkel. Bart was in 2014 winnaar van Masterchef. In zijn boek vereenvoudigt hij complexe recepten van topchefs tot maakbare versies voor thuis. Deze versie van rendang bedacht hij met...
Ricotta-anijsroom met port-honingdruiven, kletskop en hazelnoot
Een feestelijk nagerecht uit de Delicious Magazine. Zeer geschikt voor je kerstdiner, maar ook op andere momenten zal het in de smaak vallen. De ricotta-anijsroom kun je desgewenst 1 dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Ook de hazelnoten kun je prima...
Mosterdsoep met spe(c)kjes
Deze soep is een all-time favorite en vind ik vooral lekker in de winter. Je maakt hem met grove mosterd, maar andere soorten kun je er ook prima in verwerken. Deze keer maakte ik zelfs 3 verschillende potjes mosterd op. Je kunt ook wat witte wijn of sherry toevoegen,...
Risotto met paddenstoelen en truffeltapenade
Risotto past goed bij het najaar, hoewel je dit natuurlijk het hele jaar door kunt eten. Maar met paddenstoelen en truffeltapenade is het toch al snel echt een herfstig bordje. Gebruik truffeltapenade van een goede kwaliteit, dat komt de smaak echt ten goede. Koop...