RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Borrelhapjes buffet

Borrelhapjes buffet

Hoe maak je snel een hele serie borrelhapjes als buffet voor meerdere personen?  Ik maakte onderstaande borrelhapjes voor heel veel mensen (100 van elke soort!) met nog 3 keukenprinsessen in 3 uur tijd! Goede planning, boodschappenlijst en taakverdeling is wel...

Tiramisu met mascarpone en advocaat

Tiramisu met mascarpone en advocaat

Tiramisu is een dessert waar een hoop varianten op te bedenken zijn. Deze variant die je serveert in glaasjes is snel gemaakt en hoeft dus niet lang van tevoren gemaakt te worden zoals de traditionele tiramisu. Er zijn veel variaties mogelijk, bijvoorbeeld met...

Soep van peterseliewortel en kastanjechampignons

Soep van peterseliewortel en kastanjechampignons

Peterseliewortel lijkt op een kleine uitvoering van de pastinaak. De smaak is zoetig en houdt een beetje het midden tussen pastinaak en knolselderij. De peterseliewortel is rijk aan caroteen, vitamine B2 en vitamine C en past uitstekend in een koolhydraatarm dieet....

Gratin van pastinaak met salie

Gratin van pastinaak met salie

Op zoek naar een alternatief voor de klassieke aardappelgratin? Dan heb je deze nu gevonden! Deze gratin van pastinaak is lekker romig en zoet en ook nog eens koolhydraatarm. Je kunt hem ook maken van koolraap of een combinatie van pastinaak en koolraap. Hij gaat heel...

Christoffel ijstaart

Christoffel ijstaart

Met deze ijstaart steel je de show als afsluiting van je diner. Heerlijk met een kopje sterke espresso. Voor de planning is het ook een heerlijke taart want jij kunt hem ver (een week) van tevoren klaarmaken en je haalt hem drie kwartier voor het dessert op tafel moet...

Gegrilde groente taart

Gegrilde groente taart

Altijd lekker, makkelijk en goed van te voren te bereiden (je kunt ze zelfs invriezen) en warm of koud eten. Als lunch, avondeten of onderdeel van een buffet. Door de groente te grillen krijgen ze meer smaak en verliezen ze vocht. De taartbodem blijft hierdoor mooi droog en krokant.

Tortillawrap met spinazie, garnalen en hüttenkäse

Tortillawrap met spinazie, garnalen en hüttenkäse

Een mooie, rood gekleurde tortilla wrap (kant en klaar, gemaakt van bieten) gevuld met verse spinazie, Hollandse garnaaltjes, hüttenkäse en chilisaus. Snel, simpel en heel lekker! Natuurlijk kun je de garnaaltjes vervangen door gerookte zalm, ham of mozzarella. Wel...

Sushi

Sushi

Zelf sushi maken is eigenlijk best wel makkelijk. Koop een goede sushi rijst, kies een paar lekkere ingrediënten en rollen maar! Je kunt alles in een rolletje stoppen: rauwe vis, reepjes kortgebakken biefstuk of ei en groente. Van belang is: de gekookte rijst moet op...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan,...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...