RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Brexit soep

Brexit soep

Deze soep komt uit het boek Delia’s favoriete soepen. Delia Smith is een van de eerste TV koks van de Britse televisie (jaren 70) en ze heeft een traditionele en no-nonsens kookstijl, typisch Engels. Dit soepje is eenvoudig, hartig, ontzettend vullend en super-snel...

Kaasbordje

Kaasbordje

Zelf ben ik een echt kaasfan! Ik neem als ik uit eten ga liever kaas als een zoet dessert. Thuis gaat er ook veel kaas doorheen. Is het niet om mee te koken, dan is het wel om zo lekker uit het vuistje te eten. Ik weet zeker dat ik één van de grote sponsors ben van de...

Paella

Paella

Paella komt oorspronkelijk uit Valencia en wordt bij feestelijke gelegenheden op open vuur bereid. De naam paella is afkomstig van de pan waarin het bereid wordt (patella). Anderen beweren dat de naam afkomstig is van een Arabisch woord dat “ restjes” betekent.  De...

Mexicaanse tortilla soep met chilibonen quesedilla’s

Mexicaanse tortilla soep met chilibonen quesedilla’s

Een heerlijk zonnig soepje voor de koude wintermaanden. Deze soep bevat de zogenaamde “chipotles in adobo saus” en krijgt hierdoor een gerookte, pittige smaak. Je kunt deze pepertjes gewoon bij de supermarkt kopen en ze zijn ook heerlijk in de chili con/sin carne!...

Tulbandcake basisrecept

Tulbandcake basisrecept

Een tulband of een ‘bundt cake’ is tegenwoordig weer hartstikke hip. Niet zo gek met al die mooi bakvormen die vandaag de dag te krijgen zijn naast de standaardvorm van vroeger. Het merk Nordic Ware grossiert erin. En ik ben er dol op, heb er inmiddels een flink...

Soepje van eekhoorntjesbrood en kastanje-champignons

Soepje van eekhoorntjesbrood en kastanje-champignons

Eekhoorntjesbrood, ook wel bekend als cèpes of porcini wordt ook wel de ‘koning onder de paddenstoelen’ genoemd en is een van de beste eetbare paddenstoelen. Eekhoorntjesbrood is nootachtig en mild van smaak en wordt gezien als een echte delicatesse. Gedroogd kun je...

Paddenstoelenpaté met prei, paprika, wortel en pecannoten

Paddenstoelenpaté met prei, paprika, wortel en pecannoten

Deze ‘paté’ zit vol met paddenstoelen, verse groenten en kruiden, noten en wat kaas. Een heerlijk vegetarisch gerecht dat je zowel warm als koud kunt eten. Geschikt als voor-, lunch- of hoofdgerecht en ook goed als onderdeel van een buffet. Het werk bestaat vooral uit...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan,...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...