RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Röstikoekjes met een spiegeleitje

Röstikoekjes met een spiegeleitje

Aardappel, ui en ei. Heerlijk eenvoudig maar zo lekker, samen met verse kruiden en wat peper en zout. Dit gerechtje is een prima voorgerecht of lunchgerecht. Voor Pasen natuurlijk ook heel geschikt! Voor 4 personen: 500 gram aardappel Olijfolie om te bakken Zout en...

Lente-stamppot

Lente-stamppot

Stamppot is heus niet alleen lekker in de winter. Ook in het voorjaar gaat zo’n bordje er prima in! Deze stamppot kun je overigens gerust lauw eten, niet koud maar heel erg heet hoeft niet. Geroosterde pijnboompitjes of grof gehakte pecannoten zijn er ook lekker...

Schuimtaart met slagroom en aardbeien

Schuimtaart met slagroom en aardbeien

Een schuimtaart maken is niet moeilijk. Je moet vooral de tijd nemen om het schuim in de oven goed te laten drogen. Bak je schuim daarom liever nog 4 in plaats van 3 uur. Vind je het splitsen van eieren een lastig klusje? Gebruik dan een flesje eiwit, gewoon te koop...

Aspergetaart met ricotta en basilicum

Aspergetaart met ricotta en basilicum

Dat is weer eens iets anders dan asperges met ham, ei en botersaus. Je kunt ze namelijk ook heel goed verwerken in een hartige taart! Ik gebruikte kant-en-klaar hartig taartdeeg van Koopmans maar je kunt het taartje ook maken met bladerdeeg. Bak de bodem altijd wel...

Pindasoep

Pindasoep

Het ruikt altijd zo lekker als je pindasoep aan het maken bent. Iedereen krijgt er trek van! Ik eet hem als maaltijdsoep, er zit stiekem ook best wat groenten in verstopt. Bak ook eens wat geraspte verse gember mee met de groenten. Als je van noodles houdt dan kun je...

Venkel-courgettesoep

Venkel-courgettesoep

Dit is een lichte soep die je snel op tafel hebt staan. Geschikt als voorgerecht, maar met een beetje salade en een stukje brood heb je er eigenlijk ook een maaltijd aan. Ik maakte hem spontaan omdat ik nog een venkel en een courgette had liggen die op moesten. Ook...

Courgette-ricottataart met ontbijtspek

Courgette-ricottataart met ontbijtspek

Vorige week viel de Delicious hartige taart-special op de mat. En dat komt goed uit want ik ben dol op hartige taarten, zeker als ze bijzonder zijn. Dus maakte ik vanavond deze courgette-ricottataart. Hij is heel snel gemaakt omdat je voor de bodem gebruik maakt van...

Salade met fusilli, pesto, courgette en amandelen

Salade met fusilli, pesto, courgette en amandelen

Deze snelle salade voldoet als een maaltijdsalade. Mis je het vlees, dan kun je bijvoorbeeld wat stukjes gerookte kip toevoegen. De salade is makkelijk van tevoren te maken en kun je natuurlijk ook eten als lunch, bij de bbq of op een buffet. Eet er eventueel wat...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan,...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...