RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Broodje met mozzarella en zoete chilisaus

Broodje met mozzarella en zoete chilisaus

Mozzarella kennen we vooral uit de traditionele Italiaanse gerechten met tomaat en basilicum. Mozzarella kan echter uitstekend gebruikt worden in een Oosters getint broodje! De combinatie van mozzarella met zoete chilisaus is echt heerlijk. Gewoon een keer...

Prikkers met brie, aardbei en crema balsamico

Prikkers met brie, aardbei en crema balsamico

Eenvoudige prikkers waar je smaakpapillen blij van worden!  Ik gebruikte aardbei, brie, serranoham en smaakvolle tomaatjes. Maar met stukjes of bolletjes mozzarella zijn ze ook heerlijk. De crema balsamico geeft een heerlijke smaak en gaat perfect samen met de brie...

Ceviche van zeeduivel

Ceviche van zeeduivel

Ceviche is een van oorsprong Peruaans gerecht dat de laatste tijd erg populair is geworden over de hele wereld. Het gerecht bestaat uit rauwe vis, gemarineerd in de zogenaamde tijgermelk (een mengsel van onder andere limoen, peper en knoflook). Door de marinade op...

Tarte tatin met pruimen

Tarte tatin met pruimen

Deze taart is naar de Franse zussen Tatin genoemd en van oorsprong een omgekeerde appeltaart. Maar in tijden van grote overschotten aan ander fruit, in dit geval pruimen, lukt het om deze taart met pruimen te maken. Ik heb Limburgse bakpruimen gebruikt en dat ging...

Indiase pruimenchutney met gember

Indiase pruimenchutney met gember

Een chutney is een bijgerecht uit de Indiase en Pakistaanse keuken. Het is een vruchtenpasta met oosterse kruiden. In de landen van herkomst wordt de chutney vers gemaakt en in een kommetje geserveerd bij de rijst, de curry en de groenten. Door de fris-zoete smaak is...

Pruimen in balsamico met tijm en vanilleijs

Pruimen in balsamico met tijm en vanilleijs

Door een overschot aan pruimen ben ik gaan experimenteren en manieren gaan zoeken om ze wat langer te bewaren. Pruimen met balsamico azijn, siroop en tijm is een heerlijke combinatie. Met een stukje (geiten)kaas op een stukje zuurdesembrood een heerlijk lunchhapje,...

Pruimencake

Pruimencake

In augustus en september zijn er nog volop pruimen te koop.De wat zuurdere pruimen smaken geweldig in een simpele en snelle cake. Klaar binnen een uurtje! Omdat ik een emmer vol met pruimen gekregen had van mijn collega heb ik ook nog wat geëxperimenteerd! Recepten...

Tzatziki

Tzatziki

Volle, romige Griekse yoghurt met komkommer, munt en knoflook. Hoe eenvoudig kan het zijn! Heerlijk met vers brood of rauwkost, bij gegrild vlees. Ook in Turkije en het Midden Oosten hebben ze een dipsaus zoals tzatziki. Koud het lekkerste!. 1 kleine komkommer (of ½...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Wijnhuis De Blauwe Camer – Oosterhout

Eind januari volgend jaar (2023) vieren Tessa Ritzen en Maikel Beljaars alweer hun eerste lustrum in restaurant ‘wijnhuis De Blauwe Camer’. Dit jaar was extra bijzonder toen zij op 1 mei jl. het...

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Salades! Maar dan in de hoofdrol! Mooi uitgebalanceerde recepten, rijk aan mooie ingrediënten, verkrijgbaar bij de goed gesorteerde groenteboer, supermarkt of Turkse winkel. Voor iedereen die graag...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...