RECEPTEN
Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!Broodje met mozzarella en zoete chilisaus
Mozzarella kennen we vooral uit de traditionele Italiaanse gerechten met tomaat en basilicum. Mozzarella kan echter uitstekend gebruikt worden in een Oosters getint broodje! De combinatie van mozzarella met zoete chilisaus is echt heerlijk. Gewoon een keer...
Prikkers met brie, aardbei en crema balsamico
Eenvoudige prikkers waar je smaakpapillen blij van worden! Ik gebruikte aardbei, brie, serranoham en smaakvolle tomaatjes. Maar met stukjes of bolletjes mozzarella zijn ze ook heerlijk. De crema balsamico geeft een heerlijke smaak en gaat perfect samen met de brie...
Ceviche van zeeduivel
Ceviche is een van oorsprong Peruaans gerecht dat de laatste tijd erg populair is geworden over de hele wereld. Het gerecht bestaat uit rauwe vis, gemarineerd in de zogenaamde tijgermelk (een mengsel van onder andere limoen, peper en knoflook). Door de marinade op...
Tarte tatin met pruimen
Deze taart is naar de Franse zussen Tatin genoemd en van oorsprong een omgekeerde appeltaart. Maar in tijden van grote overschotten aan ander fruit, in dit geval pruimen, lukt het om deze taart met pruimen te maken. Ik heb Limburgse bakpruimen gebruikt en dat ging...
Indiase pruimenchutney met gember
Een chutney is een bijgerecht uit de Indiase en Pakistaanse keuken. Het is een vruchtenpasta met oosterse kruiden. In de landen van herkomst wordt de chutney vers gemaakt en in een kommetje geserveerd bij de rijst, de curry en de groenten. Door de fris-zoete smaak is...
Pruimen in balsamico met tijm en vanilleijs
Door een overschot aan pruimen ben ik gaan experimenteren en manieren gaan zoeken om ze wat langer te bewaren. Pruimen met balsamico azijn, siroop en tijm is een heerlijke combinatie. Met een stukje (geiten)kaas op een stukje zuurdesembrood een heerlijk lunchhapje,...
Pruimencake
In augustus en september zijn er nog volop pruimen te koop.De wat zuurdere pruimen smaken geweldig in een simpele en snelle cake. Klaar binnen een uurtje! Omdat ik een emmer vol met pruimen gekregen had van mijn collega heb ik ook nog wat geëxperimenteerd! Recepten...
Tzatziki
Volle, romige Griekse yoghurt met komkommer, munt en knoflook. Hoe eenvoudig kan het zijn! Heerlijk met vers brood of rauwkost, bij gegrild vlees. Ook in Turkije en het Midden Oosten hebben ze een dipsaus zoals tzatziki. Koud het lekkerste!. 1 kleine komkommer (of ½...