RECEPTEN
Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!Groentetuintje met yoghurt-dip
Leuk eten kan soms zo simpel en vrolijk zijn! Een groentetuintje maken, dat kan iedereen! Prima als een wat lichter voorgerechtje in je diner. Onderin een dipje, daarop een laagje ‘tuinaarde’ van roggebrood en daarin steek je de groentjes. Dus ga op zoek naar wat...
Romige courgette-maissoep met groene curry
Deze soep smaakt eigenlijk het hele jaar door. Een beetje zoet door de courgette en de mais, romig door de kokosmelk en pittig door de groene currypasta. Bovendien heb je deze soep lekker snel gemaakt dus is ook zeker geschikt als je weinig tijd hebt. Door het laagje...
Wraps met rode biet, geitenkaas en cranberries
Wraps op een stokje, die doen het altijd goed! Vrolijk, lekker en makkelijk voor te bereiden. Deze keer smeerde ik de wraps in met bieten geitenkaasspread en belegde ik ze verder met cranberries, pecannoot en bieslook. Bewaar de prikkers onder plasticfolie om...
Cappuccino van vanillekwark met aardbeien en muntroom
Dit dessert is een allemansvriend. Verse aardbeien, ijs, likeur en munt-room samen in een glas. Ik gebruikte Aperol als likeur maar je kunt natuurlijk ook iets anders gebruiken. Maar ook zonder likeur gaat dit dessert er in als koek! Ingrediënten voor 4 personen: 170...
Bakso soep
Bakso is een kruidige Indonesiche gekookte gehaktbal. Bakso soep is soep met kleine gehaktballen (met of zonder noedels, de laatste: Mie Bakso). De soep bevat ook: groente (paksoi, taugé, kool, bosui) en tahoe en wordt vaak geserveerd met een knapperig, gebakken...
Wontons, dumplings of pangsit?
"Dumplings" is het alles overkoepelende woord voor deegballetjes of deegflapjes. Deze deegflapjes kunnen ook gevuld zijn en vervolgens worden ze gebakken, gestoofd, gestoomd of gefrituurd. De wonton is altijd gevuld en wordt meestal gestoomd en veel gegeten in China,...
Auberginedip uit Perzië (Kashk e bademjan)
In de keuken van het nabije oosten (Iran, Irak, Turkije, Israel) wordt de aubergine gebruikt zoals bij ons de aardappel. Er zijn ontzettend veel aubergine recepten. Deze dip staat in al deze landen op het menu. Eigenlijk wordt deze dip gegeten met "kashk" dit is wei;...
Soep van courgette, erwtjes en avocado
Courgettes doen het altijd goed in de soep. Deze keer voegde ik ook erwtjes, een avocado en wat verse dille toe. De soep is fluweelzacht en een beetje zoetig van smaak. Uiteraard kun je nog wat toevoegingen doen, zoals bijvoorbeeld stukjes gerookte zalm. Maar ook...