RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Groentetuintje met yoghurt-dip

Groentetuintje met yoghurt-dip

Leuk eten kan soms zo simpel en vrolijk zijn! Een groentetuintje maken, dat kan iedereen! Prima als een wat lichter voorgerechtje in je diner. Onderin een dipje, daarop een laagje ‘tuinaarde’ van roggebrood en daarin steek je de groentjes. Dus ga op zoek naar wat...

Romige courgette-maissoep met groene curry

Romige courgette-maissoep met groene curry

Deze soep smaakt eigenlijk het hele jaar door. Een beetje zoet door de courgette en de mais, romig door de kokosmelk en pittig door de groene currypasta. Bovendien heb je deze soep lekker snel gemaakt dus is ook zeker geschikt als je weinig tijd hebt. Door het laagje...

Wraps met rode biet, geitenkaas en cranberries

Wraps met rode biet, geitenkaas en cranberries

Wraps op een stokje, die doen het altijd goed! Vrolijk, lekker en makkelijk voor te bereiden. Deze keer smeerde ik de wraps in met bieten geitenkaasspread en belegde ik ze verder met  cranberries, pecannoot en bieslook. Bewaar de prikkers onder plasticfolie om...

Cappuccino van vanillekwark met aardbeien en muntroom

Cappuccino van vanillekwark met aardbeien en muntroom

Dit dessert is een allemansvriend. Verse aardbeien, ijs, likeur en munt-room samen in een glas. Ik gebruikte Aperol als likeur maar je kunt natuurlijk ook iets anders gebruiken. Maar ook zonder likeur gaat dit dessert er in als koek! Ingrediënten voor 4 personen: 170...

Bakso soep

Bakso soep

Bakso is een kruidige Indonesiche gekookte gehaktbal. Bakso soep is soep met kleine gehaktballen (met of zonder noedels, de laatste: Mie Bakso). De soep bevat ook: groente (paksoi, taugé, kool, bosui) en tahoe en wordt vaak geserveerd met een knapperig, gebakken...

Wontons, dumplings of pangsit?

Wontons, dumplings of pangsit?

"Dumplings" is het alles overkoepelende woord voor deegballetjes of deegflapjes. Deze deegflapjes kunnen ook gevuld zijn en  vervolgens worden ze gebakken, gestoofd, gestoomd of gefrituurd. De wonton is altijd gevuld en wordt meestal gestoomd en veel gegeten in China,...

Auberginedip uit Perzië (Kashk e bademjan)

Auberginedip uit Perzië (Kashk e bademjan)

In de keuken van het nabije oosten (Iran, Irak, Turkije, Israel) wordt de aubergine gebruikt zoals bij ons de aardappel. Er zijn ontzettend veel aubergine recepten. Deze dip staat in al deze landen op het menu. Eigenlijk wordt deze dip gegeten met "kashk" dit is wei;...

Soep van courgette, erwtjes en avocado

Soep van courgette, erwtjes en avocado

Courgettes doen het altijd goed in de soep. Deze keer voegde ik ook erwtjes, een avocado en wat verse dille toe. De soep is fluweelzacht en een beetje zoetig van smaak. Uiteraard kun je nog wat toevoegingen doen, zoals bijvoorbeeld stukjes gerookte zalm. Maar ook...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Wijnhuis De Blauwe Camer – Oosterhout

Eind januari volgend jaar (2023) vieren Tessa Ritzen en Maikel Beljaars alweer hun eerste lustrum in restaurant ‘wijnhuis De Blauwe Camer’. Dit jaar was extra bijzonder toen zij op 1 mei jl. het...

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Salades! Maar dan in de hoofdrol! Mooi uitgebalanceerde recepten, rijk aan mooie ingrediënten, verkrijgbaar bij de goed gesorteerde groenteboer, supermarkt of Turkse winkel. Voor iedereen die graag...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...