RECEPTEN
Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!Rauwe andijviestamppot met pittige hamblokjes
Rauwe andijvie stamppot is een van mijn favorieten, de knapperige andijvie met een heerlijke aardappelpuree. In deze koolhydraat-armere versie heb ik de helft van de aardappels vervangen door koolrabi en knolselderij. In plaats van chorizo blokjes (ook heel lekker!)...
Pittige pinda-bloemkoolrijst
Behoefte aan een koolhydraat-arme dag maar toch stampvol smaken? Soms heb je van die dagen dat je even moet "resetten" maar wel met pit! Deze Oosterse smaken zijn heerlijk in combinatie met een super-lichte, snelle maar pittige bloemkoolrijst. Geinspireerd door Donna...
Gele paprikasoep met kaassoesjes
Deze prachtige soep van gele paprika's brengt veel herinneringen boven. Van mijn studententijd in Wageningen waarin het hobby-koken kon groeien en bloeien. Van bladerdeeg-pindakaas taarten tot kaasfondue en van zuurkoolschotels tot feestelijke ijscoupes met blue...
Herfstige stamppot met snijbonen en zoete spekjes
Na de zomer is het heerlijk om van die herfstige recepten te maken. Deze stamppot leent zich daar uitstekend voor. Ik maakte hem met een mix tussen zoete en gewone aardappel en dat was erg lekker. Door de gebakken spekjes gaan 2 lepels honing en dat geeft deze...
Chorizo-paprika bitterballen
Onlangs volgde ik een superleuke workshop van de enige echte bitterballenkoningin Ilona van de foodblog Worstenbrood & Wijn. Ilona staat bekend om haar goddelijke bitterballen met uiteenlopende vullingen, allen door haarzelf bedacht. Momenteel legt ze de laatste...
Pompoenlasagne met erwtjes, spinazie en gorgonzolasaus
Een typisch herfstgerecht, lasagne van pompoenvellen. Vorig jaar waren ze al bij Albert Heijn te koop en gelukkig liggen ze er dit jaar weer! Je kunt natuurlijk ook zelf dunne plakken snijden van pompoen, maar dat vind ik dan weer teveel gedoe en een snijmachine heb...
Vegetarische rode curry met zoete aardappel en sperziebonen
In deze vegetarische curry mis je het vlees zeker weten niet. Heerlijk kruidig en wat mij betreft het ultieme comfortfood. De hoeveelheid is voldoende voor 4 personen maar heb je iets over, de volgende dag smaakt hij eigenlijk nog lekkerder! Varieer zelf met andere...
Tulbandcake met limoen
De herfst komt eraan en dan krijg ik altijd weer zin om te bakken. Ik maakte deze tulband met limoensap en -rasp, lekker fris van smaak. Versier je tulband naar keuze, ik deed dat deze keer met gesmolten witte chocolade die ik met wat kleurstof roze maakte en daar...