RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Rauwe andijviestamppot met pittige hamblokjes

Rauwe andijviestamppot met pittige hamblokjes

Rauwe andijvie stamppot is een van mijn favorieten, de knapperige andijvie met een heerlijke aardappelpuree. In deze koolhydraat-armere versie heb ik de helft van de aardappels vervangen door koolrabi en knolselderij. In plaats van chorizo blokjes (ook heel lekker!)...

Pittige pinda-bloemkoolrijst

Pittige pinda-bloemkoolrijst

Behoefte aan een koolhydraat-arme dag maar toch stampvol smaken? Soms heb je van die dagen dat je even moet "resetten" maar wel met pit! Deze Oosterse smaken zijn heerlijk in combinatie met een super-lichte, snelle maar pittige bloemkoolrijst.  Geinspireerd door Donna...

Gele paprikasoep met kaassoesjes

Gele paprikasoep met kaassoesjes

Deze prachtige soep van gele paprika's brengt veel herinneringen boven. Van mijn studententijd in Wageningen waarin het hobby-koken kon groeien en bloeien. Van bladerdeeg-pindakaas taarten tot kaasfondue en van zuurkoolschotels tot feestelijke ijscoupes met blue...

Herfstige stamppot met snijbonen en zoete spekjes

Herfstige stamppot met snijbonen en zoete spekjes

Na de zomer is het heerlijk om van die herfstige recepten te maken. Deze stamppot leent zich daar uitstekend voor. Ik maakte hem met een mix tussen zoete en gewone aardappel en dat was erg lekker. Door de gebakken spekjes gaan 2 lepels honing en dat geeft deze...

Chorizo-paprika bitterballen

Chorizo-paprika bitterballen

Onlangs volgde ik een superleuke workshop van de enige echte bitterballenkoningin Ilona van de foodblog Worstenbrood & Wijn. Ilona staat bekend om haar goddelijke bitterballen met uiteenlopende vullingen, allen door haarzelf bedacht. Momenteel legt ze de laatste...

Pompoenlasagne met erwtjes, spinazie en gorgonzolasaus

Pompoenlasagne met erwtjes, spinazie en gorgonzolasaus

Een typisch herfstgerecht, lasagne van pompoenvellen. Vorig jaar waren ze al bij Albert Heijn te koop en gelukkig liggen ze er dit jaar weer! Je kunt natuurlijk ook zelf dunne plakken snijden van pompoen, maar dat vind ik dan weer teveel gedoe en een snijmachine heb...

Vegetarische rode curry met zoete aardappel en sperziebonen

Vegetarische rode curry met zoete aardappel en sperziebonen

In deze vegetarische curry mis je het vlees zeker weten niet. Heerlijk kruidig en wat mij betreft het ultieme comfortfood. De hoeveelheid is voldoende voor 4 personen maar heb je iets over, de volgende dag smaakt hij eigenlijk nog lekkerder! Varieer zelf met andere...

Tulbandcake met limoen

Tulbandcake met limoen

De herfst komt eraan en dan krijg ik altijd weer zin om te bakken. Ik maakte deze tulband met limoensap en -rasp, lekker fris van smaak. Versier je tulband naar keuze, ik deed dat deze keer met gesmolten witte chocolade die ik met wat kleurstof roze maakte en daar...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Wijnhuis De Blauwe Camer – Oosterhout

Eind januari volgend jaar (2023) vieren Tessa Ritzen en Maikel Beljaars alweer hun eerste lustrum in restaurant ‘wijnhuis De Blauwe Camer’. Dit jaar was extra bijzonder toen zij op 1 mei jl. het...

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Salades! Maar dan in de hoofdrol! Mooi uitgebalanceerde recepten, rijk aan mooie ingrediënten, verkrijgbaar bij de goed gesorteerde groenteboer, supermarkt of Turkse winkel. Voor iedereen die graag...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...