RECEPTEN
Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!Quiche met gedroogde paddestoelen en bieslook
Quiches kun je makkelijk een dag van te voren te maken en dan koud eten of even opwarmen. Ideaal dus. Ik ben een grote fan van het zogenaamde "pie-deeg" of hartige taart deeg van Koopmans (uit de diepvries). Het is makkelijk en bakt dusdanig krokant dat je vele...
Mango-limoen-slush puppy
Bij extreme warmte is dit een heerlijk, fris en gezond tussendoortje. Mango, limoen rasp, limoensap en veel ijs in de blender! Voor de feestgangers: een scheutje pina colado of rum! Voor de zoetekauwen: een scheutje vruchtensiroop! Maak het glas mooi af met een...
Kaas-prei-uien taartjes
Snel, simpel en lekker. Een-haps taartjes met een vulling van gebakken uien, prei, kaas, ei. Je maakt ze binnen 40 minuten met kant en klaar, hartig taartdeeg uit de diepvries. 1 pakje hartig deeg uit de diepvries (10 plakjes) 1 grote ui 1 stengel prei (het wit) 50 ml...
Panna cotta met verse bosvruchtensaus
Geen toelichting nodig! Panna cotta is een heerlijk, romig, puddinkje met vanillesmaak. En in de zomer, als er voldoende rood fruit beschikbaar is.....Maak dan een heerlijke saus van blauwe bessen, aardbeien en frambozen en giet die op de pannacotta! Het is ook...
Zalm Nicoise
Salade Nicoise komt uit Nice, maar wordt aan de hele Côte d'Azur gegeten! Maar eigenlijk staat het op het menu in alle landen van de wereld en iedereen heeft zijn eigen variant! Dat laatste is blijkbaar geen probleem. Klassieke ingrediënten zijn: tonijn, olijven,...
Pappardelle met pittige tomatensaus en ricotta
Er gaat niets boven een goede pasta met een zelfgemaakte, lang-gestoofde, tomatensaus. Hier de zelfontworpen variant van een huisgenoot uit de studententijd; dus niet van mij zelf! Gedroogde chilipepers (gemalen of in ringetjes) maken er een pittige saus van. De...
Watermeloen met scampi’s en salie-ricotta
Watermeloen met vis of schaaldieren is een geweldige combinatie! Je kunt de watermeloen even grillen of bakken en dan serveren met een pittige scampi! In dit gerecht maken we het af met een ricotta met salie en geroosterde amandelen. Voor 4 personen: Bij voorkeur een...
Halloumi met aardbeien in balsamico dressing
Halloumi is een bijzonder kaasje. Het komt oorspronkelijk uit Cyprus maar wordt ook veel gegeten in Griekenland en Turkije. Het bevat veel eiwitten en is hierdoor stevig en kan heel goed gebakken worden. Het krijgt dan een krokante bite en is een mooie vleesvervanger....