RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Halloumi met aardbeien in balsamico dressing

Halloumi met aardbeien in balsamico dressing

Halloumi is een bijzonder kaasje. Het komt oorspronkelijk uit Cyprus maar wordt ook veel gegeten in Griekenland en Turkije. Het bevat veel eiwitten en is hierdoor stevig en kan heel goed gebakken worden. Het krijgt dan een krokante bite en is een mooie vleesvervanger....

Roze ajo blanco

Roze ajo blanco

Als de spreekwoordelijke mussen van het dak afvallen eet ik het liefste koude soep. Je vindt al verschillende recepten van koude soepen op onze website zoals de koude komkommersoep met knoflookgamba’s, de avocado-komkommersoep en natuurlijk verschillende gazpacho’s....

Pittige sinaasappel gazpacho

Pittige sinaasappel gazpacho

Gazpacho is koude soep! Deze versie komt het uit het 2e kookboek van Alberto en Malu (De easy Vegeterranean). Het is een ijskoude en pittige soep op basis van wortel (gekookt) en vers sinaasappelsap. Een rode ui en tabasco geven de soep veel pit. Ik heb er zelf...

Amandeltaart met bosbessen (crostatine di mandorle)

Amandeltaart met bosbessen (crostatine di mandorle)

De basis van dit recept komt uit het geweldige kookboek Alberto en Malu uit Montali. Ik heb naast een vulling van amandelen ook een fruitlaag toegevoegd van verse bosbessen. In plaats van amandel en bosbessen kun je ook een lekkere pot jam gebruiken! Dan ben je snel...

Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca

Deze pasta aten wij enkele weken geleden als lunchgerechtje bij Montali.   Het was zo eenvoudig en zo goddelijk lekker dat ik mij direct voornam om hem zelf te maken bij thuiskomst. Omdat er zo weinig ingrediënten in zitten is het van groot belang om te kiezen...

Zoete spiesen

Zoete spiesen

Een vrolijk, kleurrijk tussendoortje! Of serveer als dessert met een bolletje ijs erbij. Kan natuurlijk ook als kindertraktatie. Varieer zelf met wat je aan je houten stokjes wilt rijgen. Presenteert natuurlijk heel leuk op een plankje met gaatjes erin. Maar heb je...

Fettuccine met runder-chipolataworst en saffraan

Fettuccine met runder-chipolataworst en saffraan

Ik had nog runder-chipolataworstjes van Boerderijwinkel d’n Heerd in de diepvries liggen. Al vaker gebruikte ik worstvlees om pastasaus van te maken wat dus uitstekend gaat. Deze pastasaus heb je zo gemaakt en is lekker bij allerlei soorten pasta. Deze keer aten wij...

Aardappel-rucolasoep

Aardappel-rucolasoep

Zin in een lekkere, voedzame maar ook snelle soep? Dan is deze aardappel-rucolasoep echt een aanrader! Geschikt als voorgerecht, amusesoepje maar ook als maaltijdsoep. In dat laatste geval maak je hem iets dikker of serveer je er bijvoorbeeld uitgebakken plakjes bacon...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan,...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...