RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca

Deze pasta aten wij enkele weken geleden als lunchgerechtje bij Montali.   Het was zo eenvoudig en zo goddelijk lekker dat ik mij direct voornam om hem zelf te maken bij thuiskomst. Omdat er zo weinig ingrediënten in zitten is het van groot belang om te kiezen...

Zoete spiesen

Zoete spiesen

Een vrolijk, kleurrijk tussendoortje! Of serveer als dessert met een bolletje ijs erbij. Kan natuurlijk ook als kindertraktatie. Varieer zelf met wat je aan je houten stokjes wilt rijgen. Presenteert natuurlijk heel leuk op een plankje met gaatjes erin. Maar heb je...

Fettuccine met runder-chipolataworst en saffraan

Fettuccine met runder-chipolataworst en saffraan

Ik had nog runder-chipolataworstjes van Boerderijwinkel d’n Heerd in de diepvries liggen. Al vaker gebruikte ik worstvlees om pastasaus van te maken wat dus uitstekend gaat. Deze pastasaus heb je zo gemaakt en is lekker bij allerlei soorten pasta. Deze keer aten wij...

Aardappel-rucolasoep

Aardappel-rucolasoep

Zin in een lekkere, voedzame maar ook snelle soep? Dan is deze aardappel-rucolasoep echt een aanrader! Geschikt als voorgerecht, amusesoepje maar ook als maaltijdsoep. In dat laatste geval maak je hem iets dikker of serveer je er bijvoorbeeld uitgebakken plakjes bacon...

Ontbijttaart met granola, yoghurt en vers fruit

Ontbijttaart met granola, yoghurt en vers fruit

Met dit recept begin jij je dag ontzettend goed. In plaats van een kommetje yoghurt met granola of havermout, maak je met dezelfde ingrediënten gewoon een flitsende ontbijttaart! Hij ziet er vrolijk uit en is nog best een beetje verantwoord ook. Gebruik je een...

Tartelettes met citroen-meringue

Tartelettes met citroen-meringue

Tartelettes zijn kleine, strakke, knapperige taartjes met een heerlijke vulling. Deze taartjes hebben vaak ook een nog een zachter laagje amandeldeeg (frangipane), Tijdens een cursus bij The Bakery Institute leerden wij de fijne kneepjes van de deegbereiding en de...

Huzarensalade (Limburgse “kauw sjotel”)

Huzarensalade (Limburgse “kauw sjotel”)

Bij elk Limburgs feestje is er “kauw sjotel” oftewel koude schotel. Bij het communiefeest, de verjaardag van je oma of tijdens de Carnaval. Het duurde even voordat ik ontdekte dat de rest van Nederland deze salade, gewoon huzarensalade noemde. Het garneren van de...

Wortel-pompoensoep

Wortel-pompoensoep

Omdat we niet snel genoeg krijgen van soep en omdat een hartverwarmende soep nou eenmaal altijd lekker is! Deze wortel-pompoensoep maak je naar eigen smaak helemaal af met wat gebakken stukjes chorizo, grof gehakte amandelen of cashewnoten en fijngeknipte koriander....

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan,...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...