RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Komkommer sandwiches voor high tea

Komkommer sandwiches voor high tea

Deze 3 dubbele mini komkommer sandwiches zijn eigenlijk te simpel om er een recept van te maken, maar goed we doen het toch maar. Ze passen prima als onderdeel van een high- of een afternoon tea. Zet je tafel vol met verschillende zoete en hartige hapjes, zo is er...

Limburgse linzenvlaai

Limburgse linzenvlaai

Linzenvlaai heeft niets te maken met linzen. Het is een heerlijke fruitvlaai met een krokante korst. Je kunt de vulling zelf maken met vers fruit of een jam gebruiken met veel fruit en weinig suiker. Het deeg kun je een dag eerder maken en uitrollen of zelfs...

Trifle van cakerol, chocolademousse en kersen

Trifle van cakerol, chocolademousse en kersen

Een dessert wat er heel erg feestelijk uitzet. Maar de grap is: jij zet het binnen 10 minuten op tafel! De presentatie is natuurlijk belangrijk, dus fijn als jij zo’n glazen trifle schaal of bowl hebt. Maak het dessert niet te lang van tevoren want de chocolademousse...

Udon noodles met restjes groenten en Ragu Bolognese

Udon noodles met restjes groenten en Ragu Bolognese

Ik gooi zelden eten weg. Restjes gaan de koelkast en soms de vriezer in. Het maakt dat ik soms gekke combinaties maak die niet echt voor de hand liggen. Soms zijn ze gewoon zó lekker dat je je afvraagt waarom het gerecht niet eerder bestond 😉 In dit geval had ik een...

Aspergesoep met gerookte forel

Aspergesoep met gerookte forel

Zodra het aspergeseizoen weer gestart is ben ik er altijd als de kippen bij. Er gaat toch niets boven kneiterverse asperges. Wij kunnen ze hier gelukkig bij de boer kopen, verser wordt het niet. Deze soep van verse asperges misstaat niet in een fijn voorjaarsmenu. De...

Gevulde paprika’s met bloemkoolrijst en tuna melt

Gevulde paprika’s met bloemkoolrijst en tuna melt

Je eet met je ogen hè, wist je dat?! Tover daarom deze vrolijke, gekleurde, gevulde paprika’s op je bord. Je hebt ze binnen een mum van tijd in de oven staan. Door de bloemkoolrijst laag in koolhydraten. Je kunt deze natuurlijk ook vervangen door gewone, gekookte...

Vega kapsalon met koolraap

Vega kapsalon met koolraap

Omdat ik alweer een tijdje koolhydraatarm eet, (Corona-kilo’s you know…) en ik wel weer eens toe was aan lekker snacken bedacht ik deze versie van ‘de kapsalon’. Voor wie het niet kent: een kapsalon is een gerecht bestaande uit friet bedekt met shoarma, afgetopt met...

Chocolade-bitterballen

Chocolade-bitterballen

Ben jij ook zo gek op bitterballen? Met een goeie lik mosterd? Nou ik wel. Ik zit zelfs in een app-groep genaamd ‘Wijn & Bitterballen’. Daar delen we vooral leutige borrelpraat. Maar deze ‘bitterballen’ zijn niet zozeer geschikt voor de borrel. Wel als dessert,...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan,...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...