RECEPTEN
Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!Bloemetjes en bijtjes cake
Deze vrolijke cake komt natuurlijk het beste tot zijn recht in zo’n prachtige bakvorm van Nordic Ware. Maar uiteraard kun je hem in elke cake- of tulbandvorm maken. Houd je van citroen, dan kun je nog wat extra citroensap of citroenextract toevoegen nadat je de eieren...
Arancini
Arancini zijn gefrituurde risotto balletjes, van oorsprong een straatsnack die je vooral in Sicilië tegenkomt. De ballen heten zo omdat de vorm en kleur doet denken aan een sinaasappel (arancia). Ik maak ze altijd wat kleiner, een beetje het formaat van onze...
Hartige cake met feta, olijven en gruyère
Dat cake niet altijd zoet hoeft te zijn, bewijst dit recept. Heerlijk op de borreltafel of bij een (maaltijd)soep. Dep de olijven en de feta goed droog met keukenpapier voordat je ze door het beslag schept, dit om te voorkomen dat ze allemaal naar beneden zakken en...
Kokosmakronen
Vroeger toen mijn oma ze kocht vond ik ze niet te eten. Maar als je ze zelf maakt zijn ze superlekker! Krokant van buiten en chewy van binnen, dan zijn ze op hun best. Grote kans dat je alle ingrediënten gewoon in huis hebt! Vanaf nu weet je wat te doen met eiwitten die je over hebt omdat enkel de dooiers in een ander recept gaan!
Koningsdag-spiesen
Deze spiesen hebben weinig toelichting nodig. Je maakt ze in de kleuren rood-wit-blauw met zo vers mogelijk fruit. Ben jij niet zo Koningsgezind? Maak je er gewoon een andere vrolijke kleurstelling van! Eet ze zo uit de hand, of als dessert bij en bolletje ijs. ...
Cake met minder suiker, kokos en zonnebloemolie
Deze cake, snel tussendoor, gebakken voor een iemand die geen melkproducten mag terwijl ik geen plantaardige margarine in huis had. Daarnaast willen we allemaal een beetje op de suiker inname letten! Dus een deel van de suiker vervangen door kokos, de boter door...
Hartige snelle muffin
Deze supersnelle muffin is zeer geschikt om te maken als je alleen een ei, wat kaas en wat groenten in jouw koelkast hebt liggen. Omdat er geen tarwebloem in verwerkt wordt zijn ze koolhydraatarm. Meerdere combinaties zijn mogelijk; laat je fantasie het werk doen....
Indonesische rendang
In 2011 is de Indonesische rendang verkozen tot het lekkerste gerecht van de wereld door de CNN. Door de perfecte combinatie van vet, pittig, zout en zoet vinden vele mensen dit een van de lekkerste gerechten op aarde. Hoewel rendang buiten Indonesië vaak omschreven...