RECEPTEN
Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!Gevulde paddenstoel
Een portobello paddenstoel is een perfecte bodem voor een Italiaans getinte vulling met veel groente, zwarte olijven en een klein beetje mozzarella, wat parmezaan. De smaken doen je denken aan een pizza of pasta maar door de paddenstoel bodem veel minder zwaar. Je...
Kabeljauw in mosterdsaus met bloemkoolpuree
Een lekker stukje vis in de oven bereid onder een dakje van mosterdsaus. Gaat uitstekend samen met de bloemkoolpuree en de smaak van de geroosterde hazelnoten. Alweer zo’n lekker recept uit het boek ‘Nog eenvoudige 2’ van Pascale Naessens. Allemaal ‘low carb &...
Snelle Indiase dahl met kip Tandoori
Dahl (dal, daal, dhal) is een Indiaas gerecht dat peulvruchten bevat. Linzen, erwten of bonen worden gestoofd met kruiden en specerijen. Het gerecht wordt vaak gecombineerd met wat rijst of een stukje brood (roti, naan of chapati). In dit geval heb ik het gecombineerd...
Thaise pompoen-curry-kokos soep
Pompoenen zijn geweldige soepvullers! Deze soep heeft een Oosterse twist door de groene curry pasta, de kokosmelk en de limoen. De zachte pompoen is heerlijk in combinatie met de Thaise kruiden en door "light" kokosmelk te gebruiken is de soep lekker licht. Deze soep...
Groente-aardappel lasagne
Lasagne kan heel licht en toch lekker zijn als je het maakt met veel groente, wat aardappelschijfjes, tomatensaus en mozzarella in plaats van lasagne vellen. Wil je liever vlees: vervang dan de mozzarella door gehakt of tartaar (in de tomatensaus). Wil je liever...
Pompoenbrood
De Amerikaanse kookwebsites staan in deze tijd van het jaar vol met pompoenrecepten. In deze recepten wordt vaak verwezen naar "pumpkin spices" die vergelijkbaar zijn met onze speculaaskruiden. Pumkin spice heeft zelfs een wiki pagina en bevat kaneel, nootmuskaat,...
Rauwe andijviestamppot met pittige hamblokjes
Rauwe andijvie stamppot is een van mijn favorieten, de knapperige andijvie met een heerlijke aardappelpuree. In deze koolhydraat-armere versie heb ik de helft van de aardappels vervangen door koolrabi en knolselderij. In plaats van chorizo blokjes (ook heel lekker!)...
Pittige pinda-bloemkoolrijst
Behoefte aan een koolhydraat-arme dag maar toch stampvol smaken? Soms heb je van die dagen dat je even moet "resetten" maar wel met pit! Deze Oosterse smaken zijn heerlijk in combinatie met een super-lichte, snelle maar pittige bloemkoolrijst. Geinspireerd door Donna...