RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Gevulde paddenstoel

Gevulde paddenstoel

Een portobello paddenstoel is een perfecte bodem voor een Italiaans getinte vulling met veel groente, zwarte olijven en een klein beetje mozzarella, wat parmezaan. De smaken doen je denken aan een pizza of pasta maar door de paddenstoel bodem veel minder zwaar. Je...

Kabeljauw in mosterdsaus met bloemkoolpuree

Kabeljauw in mosterdsaus met bloemkoolpuree

Een lekker stukje vis in de oven bereid onder een dakje van mosterdsaus. Gaat uitstekend samen met de bloemkoolpuree en de smaak van de geroosterde hazelnoten. Alweer zo’n lekker recept uit het boek ‘Nog eenvoudige 2’ van Pascale Naessens. Allemaal ‘low carb  &...

Snelle Indiase dahl met kip Tandoori

Snelle Indiase dahl met kip Tandoori

Dahl (dal, daal, dhal) is een Indiaas gerecht dat peulvruchten bevat. Linzen, erwten of bonen worden gestoofd met kruiden en specerijen. Het gerecht wordt vaak gecombineerd met wat rijst of een stukje brood (roti, naan of chapati). In dit geval heb ik het gecombineerd...

Thaise pompoen-curry-kokos soep

Thaise pompoen-curry-kokos soep

Pompoenen zijn geweldige soepvullers! Deze soep heeft een Oosterse twist door de groene curry pasta, de kokosmelk en de limoen. De zachte pompoen is heerlijk in combinatie met de Thaise kruiden en door "light" kokosmelk te gebruiken is de soep lekker licht. Deze soep...

Groente-aardappel lasagne

Groente-aardappel lasagne

Lasagne kan heel licht en toch lekker zijn als je het maakt met veel groente, wat aardappelschijfjes, tomatensaus en mozzarella in plaats van lasagne vellen.  Wil je liever vlees: vervang dan de mozzarella door gehakt of tartaar (in de tomatensaus). Wil je liever...

Pompoenbrood

Pompoenbrood

De Amerikaanse kookwebsites staan in deze tijd van het jaar vol met pompoenrecepten. In deze recepten wordt vaak verwezen naar "pumpkin spices" die vergelijkbaar zijn met onze speculaaskruiden. Pumkin spice heeft zelfs een wiki pagina en bevat kaneel, nootmuskaat,...

Rauwe andijviestamppot met pittige hamblokjes

Rauwe andijviestamppot met pittige hamblokjes

Rauwe andijvie stamppot is een van mijn favorieten, de knapperige andijvie met een heerlijke aardappelpuree. In deze koolhydraat-armere versie heb ik de helft van de aardappels vervangen door koolrabi en knolselderij. In plaats van chorizo blokjes (ook heel lekker!)...

Pittige pinda-bloemkoolrijst

Pittige pinda-bloemkoolrijst

Behoefte aan een koolhydraat-arme dag maar toch stampvol smaken? Soms heb je van die dagen dat je even moet "resetten" maar wel met pit! Deze Oosterse smaken zijn heerlijk in combinatie met een super-lichte, snelle maar pittige bloemkoolrijst.  Geinspireerd door Donna...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Wijnhuis De Blauwe Camer – Oosterhout

Eind januari volgend jaar (2023) vieren Tessa Ritzen en Maikel Beljaars alweer hun eerste lustrum in restaurant ‘wijnhuis De Blauwe Camer’. Dit jaar was extra bijzonder toen zij op 1 mei jl. het...

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Salades! Maar dan in de hoofdrol! Mooi uitgebalanceerde recepten, rijk aan mooie ingrediënten, verkrijgbaar bij de goed gesorteerde groenteboer, supermarkt of Turkse winkel. Voor iedereen die graag...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...