RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Panna cotta van erwtjes en basilicum

Panna cotta van erwtjes en basilicum

De zachte, zoetige smaak van erwtjes gaan in dit gerechtje goed samen met de basilicum. Een lekker voorgerechtje of in een kleinere portie ook geschikt als amuse. Heel eenvoudig te maken, een paar uur van tevoren dat je het wilt gebruiken, de koelkast doet de rest....

Quiche met gedroogde paddestoelen en bieslook

Quiche met gedroogde paddestoelen en bieslook

Quiches kun je makkelijk een dag van te voren te maken en dan koud eten of even opwarmen. Ideaal dus. Ik ben een grote fan van het zogenaamde "pie-deeg" of hartige taart deeg van Koopmans (uit de diepvries). Het is makkelijk en bakt dusdanig krokant dat je vele...

Mango-limoen-slush puppy

Mango-limoen-slush puppy

Bij extreme warmte is dit een heerlijk, fris en gezond tussendoortje. Mango, limoen rasp, limoensap en veel ijs in de blender! Voor de feestgangers: een scheutje pina colado of rum! Voor de zoetekauwen: een scheutje vruchtensiroop! Maak het glas mooi af met een...

Kaas-prei-uien taartjes

Kaas-prei-uien taartjes

Snel, simpel en lekker. Een-haps taartjes met een vulling van gebakken uien, prei, kaas, ei. Je maakt ze binnen 40 minuten met kant en klaar, hartig taartdeeg uit de diepvries. 1 pakje hartig deeg uit de diepvries (10 plakjes) 1 grote ui 1 stengel prei (het wit) 50 ml...

Panna cotta met verse bosvruchtensaus

Panna cotta met verse bosvruchtensaus

Geen toelichting nodig! Panna cotta is een heerlijk, romig, puddinkje met vanillesmaak. En in de zomer, als er voldoende rood fruit beschikbaar is.....Maak dan een heerlijke saus van blauwe bessen, aardbeien en frambozen en giet die op de pannacotta! Het is ook...

Zalm Nicoise

Zalm Nicoise

Salade Nicoise komt uit Nice, maar wordt aan de hele Côte d'Azur gegeten! Maar eigenlijk staat het op het menu in alle landen van de wereld en iedereen heeft zijn eigen variant! Dat laatste is blijkbaar geen probleem. Klassieke ingrediënten zijn: tonijn, olijven,...

Pappardelle met pittige tomatensaus en ricotta

Pappardelle met pittige tomatensaus en ricotta

Er gaat niets boven een goede pasta met een zelfgemaakte, lang-gestoofde, tomatensaus. Hier de zelfontworpen variant van een huisgenoot uit de studententijd; dus niet van mij zelf! Gedroogde chilipepers (gemalen of in ringetjes) maken er een pittige saus van. De...

Watermeloen met scampi’s en salie-ricotta

Watermeloen met scampi’s en salie-ricotta

Watermeloen met vis of schaaldieren is een geweldige combinatie! Je kunt de watermeloen even grillen of bakken en dan serveren met een pittige scampi! In dit gerecht  maken we het af met een ricotta met salie en geroosterde amandelen. Voor 4 personen: Bij voorkeur een...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan,...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...