RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Aubergine flan met spinazie-kaassaus

Aubergine flan met spinazie-kaassaus

Dit aubergine taartje is afkomstig uit het heerlijke Italiaanse kookboek Vegeterranean; we hebben er al veel over verteld en al veel uit gekookt! Aubergine is een veelzijdig product en je moet er iets meedoen om het te kunnen waarderen. Deze flan is echt geweldig! De...

Appel-banaan-kaneel-havermoutmuffins zonder toegevoegde suiker

Appel-banaan-kaneel-havermoutmuffins zonder toegevoegde suiker

Deze muffins zijn gezond en heel snel te bereiden (binnen 60 minuten). Ze bevatten veel fruit, magere kwark, weinig vet en géén toegevoegde suiker. Door enkele plakjes banaan op de bodem van de muffin vorm te leggen krijg je een leuke bovenkant en met een toefje...

Panna cotta van witte chocolade, kokos en kardemom

Panna cotta van witte chocolade, kokos en kardemom

Een lekker zoet dessert als afsluiter van je kerstdiner. Je hebt hem zo gemaakt en de koelkast doet de rest. Maak de panna cotta af met wat stukjes (geconfijte) ananas, wat kokossnippers en wat geraspte chocolade. Een dessert wat ook weer makkelijk voor te bereiden...

Coquille met rode-currymayonaise en groene-appelpickle

Coquille met rode-currymayonaise en groene-appelpickle

Dit recept komt uit de Delicious van november 2019. Sprak me direct aan dus ik dacht die ga ik vast eens even proefkoken voor de aankomende kerstdagen. En zo geschiedde. Uiteraard een beetje aangepast. De coquilles worden sous-vide bereid, een methode die steeds...

Kip met lemon curd

Kip met lemon curd

Dit recept had ik al een tijdje liggen en wilde het steeds nog eens maken omdat ik enorm nieuwsgierig was wat de combinatie van deze ingrediënten qua smaak zou gaan brengen. Nou zoals jullie zien heeft het recept deze website gehaald dus de conclusie is duidelijk:...

Pittige zuurkoolstamppot

Pittige zuurkoolstamppot

Zeg je winter dan zeg je stamppot. Voor mij is zuurkool dan de favoriet. Liefst eet ik hem lekker pittig zoals in dit recept met flink wat sambal erdoorheen. Als variant hierop is het om lekker om wat gebakken stukjes chorizo door de stamppot te mengen. Serveer er...

Mandarijnenmousse

Mandarijnenmousse

Het is weer mandarijnentijd! In dit recept zit zowel de sap als de rasp van de mandarijnenschil verwerkt. Het resultaat is een heerlijk fris nagerecht. Garneer naar eigen smaak met wat geraspte of stukjes chocolade, granaatappelpitjes of verkruimelde amaretti morbidi...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Wijnhuis De Blauwe Camer – Oosterhout

Eind januari volgend jaar (2023) vieren Tessa Ritzen en Maikel Beljaars alweer hun eerste lustrum in restaurant ‘wijnhuis De Blauwe Camer’. Dit jaar was extra bijzonder toen zij op 1 mei jl. het...

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Salades! Maar dan in de hoofdrol! Mooi uitgebalanceerde recepten, rijk aan mooie ingrediënten, verkrijgbaar bij de goed gesorteerde groenteboer, supermarkt of Turkse winkel. Voor iedereen die graag...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...