RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Tzatziki

Tzatziki

Volle, romige Griekse yoghurt met komkommer, munt en knoflook. Hoe eenvoudig kan het zijn! Heerlijk met vers brood of rauwkost, bij gegrild vlees. Ook in Turkije en het Midden Oosten hebben ze een dipsaus zoals tzatziki. Koud het lekkerste!. 1 kleine komkommer (of ½...

Griekse gehaktballetjes in tomatensaus (soutzoukakia)

Griekse gehaktballetjes in tomatensaus (soutzoukakia)

Soutzoukakia is een Grieks gerecht van gehaktballen (eigenlijk langwerpig gevormd) met komijn, kaneel en knoflook. Deze gehaktballen worden gebraden en gestoofd in tomatensaus en worden ook wel: “Soutzoukakia Smyrneika” genoemd. Dit heeft te maken met de verplaatsing...

Antipasti-spiesjes

Antipasti-spiesjes

Een antipasto (meervoud: antipasti) is een Italiaans aperitiefhapje dat traditioneel voor het avondmaal geserveerd wordt. Antipasti betekent letterlijk voor de maaltijd en duidt een vrij lichte schotel aan. Een antipasto wordt door een gemiddelde Italiaan vaak...

Zomerstamppot met rucola, ei, erwtjes, tomaat en zalmflakes

Zomerstamppot met rucola, ei, erwtjes, tomaat en zalmflakes

Stamppot met vis, daar ben ik inmiddels aan gewend want eerder maakte ik al de preistamp met Cannellinibonen, inderdaad ook met zalmflakes. Jeetje wat is dat lekker. Deze versie vind ik zelf echt een zomerstamppotje, want waarom zou je dat alleen in de winter eten?...

Risotto met venkel, courgette en chorizo

Risotto met venkel, courgette en chorizo

Risotto blijft altijd lekker. Dus varieer ik er af en toe maar weer eens op los. Nu had ik nog een courgette en een venkel liggen dus combineerde ik die met elkaar. Gaat prima samen met de pittige chorizo. Eet je liever risotto zonder vlees dan kun je hem gewoon...

Broodje pittige falafel met avocado

Broodje pittige falafel met avocado

Houd jij van een vegetarische lunch met pit? Dan is dit jouw broodje! De ‘hot & spicy’ falafel balletjes koop je bij de Jumbo. Een vers broodje, een avocado en wat goeie sauzen doen de rest. Best vullend, dus wat mij betreft ook geschikt als avond-maaltijd....

Piadina met paddenstoelen, truffeltapenade en spinazie

Piadina met paddenstoelen, truffeltapenade en spinazie

Een Piadina is een Italiaans platbrood wat haar oorsprong kent in de regio Emilia-Romagna. Van origine wordt een Piadina gemaakt van witte bloem, reuzel, zout en water. Tegenwoordig wordt er ook vaak olijfolie gebruikt in plaats van reuzel. Er zijn genoeg recepten te...

Pinchos met kruidenkaas en champignons

Pinchos met kruidenkaas en champignons

Pinchos zijn verwant aan de tapas met het belangrijkste verschil dat pinchos vaak worden gespiesd, meestal aan brood. Dit is zo’n eenvoudig hapje waar je mensen blij mee maakt. Geschikt als hapje, als buffetgerecht maar ook als amuse of serveer bij een salade. Zowel...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan,...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...