RECEPTEN
Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!Aubergine flan met spinazie-kaassaus
Dit aubergine taartje is afkomstig uit het heerlijke Italiaanse kookboek Vegeterranean; we hebben er al veel over verteld en al veel uit gekookt! Aubergine is een veelzijdig product en je moet er iets meedoen om het te kunnen waarderen. Deze flan is echt geweldig! De...
Appel-banaan-kaneel-havermoutmuffins zonder toegevoegde suiker
Deze muffins zijn gezond en heel snel te bereiden (binnen 60 minuten). Ze bevatten veel fruit, magere kwark, weinig vet en géén toegevoegde suiker. Door enkele plakjes banaan op de bodem van de muffin vorm te leggen krijg je een leuke bovenkant en met een toefje...
Panna cotta van witte chocolade, kokos en kardemom
Een lekker zoet dessert als afsluiter van je kerstdiner. Je hebt hem zo gemaakt en de koelkast doet de rest. Maak de panna cotta af met wat stukjes (geconfijte) ananas, wat kokossnippers en wat geraspte chocolade. Een dessert wat ook weer makkelijk voor te bereiden...
Coquille met rode-currymayonaise en groene-appelpickle
Dit recept komt uit de Delicious van november 2019. Sprak me direct aan dus ik dacht die ga ik vast eens even proefkoken voor de aankomende kerstdagen. En zo geschiedde. Uiteraard een beetje aangepast. De coquilles worden sous-vide bereid, een methode die steeds...
Kip met lemon curd
Dit recept had ik al een tijdje liggen en wilde het steeds nog eens maken omdat ik enorm nieuwsgierig was wat de combinatie van deze ingrediënten qua smaak zou gaan brengen. Nou zoals jullie zien heeft het recept deze website gehaald dus de conclusie is duidelijk:...
Pittige zuurkoolstamppot
Zeg je winter dan zeg je stamppot. Voor mij is zuurkool dan de favoriet. Liefst eet ik hem lekker pittig zoals in dit recept met flink wat sambal erdoorheen. Als variant hierop is het om lekker om wat gebakken stukjes chorizo door de stamppot te mengen. Serveer er...
Mandarijnenmousse
Het is weer mandarijnentijd! In dit recept zit zowel de sap als de rasp van de mandarijnenschil verwerkt. Het resultaat is een heerlijk fris nagerecht. Garneer naar eigen smaak met wat geraspte of stukjes chocolade, granaatappelpitjes of verkruimelde amaretti morbidi...
Kabeljauw met gegrilde tomaatjes, pastinaak-aardappelpuree en parmezaankrokantjes
Witte vis met gegrilde tomaatjes is altijd heerlijk! In combinatie met een mooie puree van pastinaak en kruimige aardappelen, knapperige worteltjes en hartige parmezaan krokante wordt het een feestelijk gerecht! Dit gerecht is licht verteerbaar, niet vet maar vol...