RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Crespelle met paddenstoelen en truffeltapenade

Crespelle met paddenstoelen en truffeltapenade

Crespelle zijn de Italiaanse versie van crêpes. Deze dunne gevulde flensjes, een recept uit een oude Delicious, zijn een geweldig vegetarisch hoofdgerecht. Vul ze royaal met paddenstoelen en truffeltapenade, bechamelsaus en een laag parmezaan erover en schuif ze dan...

Cappucino van groene asperges

Cappucino van groene asperges

Dit is weer zo'n prachtig gerechtje van Alberto Musacchio en Malu Simoes uit het boek Vegeterranean. Een cappuccino van groene asperges, een heerlijk licht en feestelijk voorgerechtje. Voor 4 personen: 1 bosje groene asperges (16 asperges) 30 gram boter 1 kleine ui of...

Gerookte vleeswaren met appel en geitenkaas

Gerookte vleeswaren met appel en geitenkaas

Een cracker of stukje brood met gerookte vleeswaren is heerlijk met zachte geitenkaas, appel en baslamico siroop. Zowel rookvlees, gerookte kip, gerookte ham  als de wat feestelijkere gerookte eendenborstfilet is heel geschikt! Voor 8-10 personen 8-10 crackers of...

Toast met ham en pesto

Toast met ham en pesto

Getoast brood met een lekkere pesto en een goed stukje ham (Serrano- of Parmaham), nootje er op en klaar! Simpel, snel en heerlijk bij de borrel of als amuse. Voor 10-12 stukjes 2 sneetjes brood 100 gram ham (Serrano of Parma) een goede pesto (een kant-en-klare uit...

Gerookte zalm met crème fraîche

Gerookte zalm met crème fraîche

Eenvoudig maar het blijft heerlijk: gerookte zalm met dille-crème fraiche, zalm eitjes en pittige wasabi sesamzaadjes. Het kan niet eenvoudiger en klaar in 10 minuten! Voor 8 personen: Gerookte zalm (1 schaaltje) Crème fraîche (klein bekertje) Verse (gehakte) of...

Uitsmijter amuse

Uitsmijter amuse

Groot succes en makkelijk voor te bereiden! Een cracker of getoost stukje brood met bacon en een gebakken kwarteleitje. Met een stukje augurk en wat mayo een heerlijk hapje! Voor 8 hapjes: 8 crackers of ronde of vierkante stukjes brood (of vierkantjes roggebrood)...

Indonesische soep met spruitjes

Indonesische soep met spruitjes

Sajoer lodeh is een soepachtig groentegerecht met kokosmelk uit Indonesië. Deze versie met Hollandse spruitjes is van Janneke Vreugdenhil en stond recent in de NRC. Prima gerechtje voor de feestdagen! Voor 4 personen: 2 tenen knoflook 2 sjalotten of kleine uien ½ tl...

Aubergine flan met spinazie-kaassaus

Aubergine flan met spinazie-kaassaus

Dit aubergine taartje is afkomstig uit het heerlijke Italiaanse kookboek Vegeterranean; we hebben er al veel over verteld en al veel uit gekookt! Aubergine is een veelzijdig product en je moet er iets meedoen om het te kunnen waarderen. Deze flan is echt geweldig! De...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Salades! Maar dan in de hoofdrol! Mooi uitgebalanceerde recepten, rijk aan mooie ingrediënten, verkrijgbaar bij de goed gesorteerde groenteboer, supermarkt of Turkse winkel. Voor iedereen die graag...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...