RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne

Dat lasagne niet persé Italiaans hoeft te zijn bewijst deze verrukkelijke Mexicaanse lasagne. In plaats van lasagnebladen gebruik je tortilla wraps en die stapel je op met lekkere laagjes Mexicaanse gehaktmix, ricotta en kaas. Dit recept is voldoende voor 6 personen,...

Knolselderijsoep met spek en gort

Knolselderijsoep met spek en gort

Een lekker vullende maaltijdsoep van knolselderij. Kun je geen gort krijgen, dan kun je ook rijst gebruiken. De rijst is wat eerder gaar dus je soep iets sneller klaar. Voor de vegetarische variant gebruik je net als ik deed wat vegetarische ‘speckjes’ in plaats van...

Polenta-limoen-limoncello taart

Polenta-limoen-limoncello taart

Polenta (maïsmeel) is van oorsprong voedsel voor arme mensen. Maar tegenwoordig kun je het ook in betere restaurants op het menu terugvinden. Wat aardappels zijn voor Hollanders, is polenta voor de Italianen. Ze maken er van alles van. Van koekjes tot gebakjes en van...

Gegrilde groente à la tonnato

Gegrilde groente à la tonnato

Traditioneel wordt dit recept bereid met kalfsvlees (vitello). Ik was al een tijdje op zoek naar een alternatief . Omdat ik rond de kerst weer zo'n heerlijke aubergine had gegeten als vleesvervanger leek groente mij een goede optie. In dit recept heb ik courgette,...

Kaaskroketje met paprikasalsa, amandel en Tongerlo blond 6 %

Kaaskroketje met paprikasalsa, amandel en Tongerlo blond 6 %

Een kaaskroketje maken is eigenlijk heel simpel, maar om te voorkomen dat je frituurvet meteen moet weggooien wegens "lekkende kaas" gebruik ik altijd een kleine pan met een flinke laag zonnebloemolie. Deze kroketjes van harde kaas (schaap; manchego of emmentaler,...

Paté met peperkoek en Westmalle dubbel

Paté met peperkoek en Westmalle dubbel

Peperkoek is een heerlijk "toostje" voor alle soorten paté. De kruidige bodem samen met de volle paté smaak in combinatie met de peer in het zuur, rode fruitjam en het bittertje van witlof en pistache nootjes is een mooie combinatie. Daarnaast is het supersnel klaar!...

Paprikarisotto met geitenkaas, gemalen koffie en Leffe blond 9%

Paprikarisotto met geitenkaas, gemalen koffie en Leffe blond 9%

Paprikarisotto (met name de groene paprika) levert een bijzondere smaak combinatie met dit blonde, hoog alcohol percentage bier. De Leffe Rituel 9° wordt in Leuven gebrouwen en is een sterk blond abdijbier van hoge gisting. In brouwerstermen heet het dat het een...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Salades! Maar dan in de hoofdrol! Mooi uitgebalanceerde recepten, rijk aan mooie ingrediënten, verkrijgbaar bij de goed gesorteerde groenteboer, supermarkt of Turkse winkel. Voor iedereen die graag...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...