RECEPTEN
Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!Espuma van bloemkool
Een lekkere amuse om je kerstdiner mee te beginnen. Hiervoor heb je een kidde (sifon) nodig van 0,5 liter. Heb jij er een en gebruik je hem alleen om slagroom te maken? Jammer, want je kunt er zoveel meer mee. Het recept komt uit een van m’n favoriete kookboeken: De...
Burrata met geroosterde druiven en basilicum
Een nagerecht uit het boek ‘Simpel’ van Ottolenghi. Zoals zo vaak is ‘vers’ hier het belangrijkste. Zorg dus voor een verse burrata, koop of bestel hem bij je kaasboer. Een verse burrata bestaat aan de buitenkant uit mozzarella en de binnenkant is heel romig. De...
Tartaar van aardpeer, bleekselderij, appel, shiitake en geitenkaas
Een zacht en smaakvol vegetarisch voorgerecht met aardpeer in de hoofdrol. De tartaar van aardpeer kun je zelf maken door de geschilde aardperen sous vide te garen met beetje beurre noisette gedurende 15 minuten op 78°C. Snijd daarna in stukjes. Maar… je kunt de...
Wentelteefjes van Panettone
Had jij ook een Panettone (een luxe Italiaans brood met vruchten erin) in je kerstpakket? Komt dat even goed uit, want dan kun je er nu wentelteefjes van maken. Perfect voor je kerstontbijt of brunch. Maar met een bolletje vanille-ijs natuurlijk ook heel goed in te...
Bietstuk met rode wijn-bietenjus
Ga eens voor dit vrolijk vegetarisch luxe hoofdgerecht. Rechtstreeks uit de exclusieve groentekeuken van Gijs Kemmeren van Gkfoods. Daar kocht ik deze ‘dry-aged rode biet’. Hiervoor worden gigantische bieten van soms wel 2 kilogram per stuk minimaal 21 dagen gerijpt...
Hasselback aardappelen
Zó simpel en zó lekker! Dit bijgerecht zet je namelijk in een handomdraai op tafel. Aardappelen goed wassen, inkepingen snijden, een mengsel van boter, olijfolie en kruiden er overheen en de oven doet de rest. Misstaat niet bij een feestelijk diner toch? ...
Biscuittaart met chocolademousse
Deze biscuittaart met chocolademousse ziet er indrukwekkend uit maar maak jij in een handomdraai. Je bakt eerst een taart van biscuitdeeg en daarna vul en bestrijk je deze met chocolademousse. De bovenkant versier je helemaal naar keuze. Deze taart maakte ik met...
Vruchtentulbandjes met koekgeweien
Deze kruidige en fruitige tulbandjes doen het heel goed als dessert maar natuurlijk ook als zoet tussendoortje bij de koffie. Maak je ze met kerstmis, dan is het erg leuk om ook de koekgeweien erbij te maken. Je kunt de tulbandjes eventueel van tevoren maken en...