RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Pasta met bonen, hazelnoten en parmezaan

Pasta met bonen, hazelnoten en parmezaan

Met deze pasta met bonen spat het voorjaar van je bord! Ik gebruikte snijbonen en verse erwtjes maar je kunt ook sperziebonen of tuinbonen nemen. Het recept komt het boek ‘Evergreen’ van Mikkel Karstad, een Scandinavische chef. Ik paste het een beetje aan en wij aten...

Affogato

Affogato

Veel sneller dan dit Italiaanse dessert kun je ze niet maken. Affogato, Italiaans voor verdronken, is een dessert wat maar uit twee ingrediënten bestaat: ijs & sterke espresso. De hete espresso giet je over het koude ijs, naar smaak strooi je er eventueel wat...

Omelet met erwten, chorizo & verse kruiden

Omelet met erwten, chorizo & verse kruiden

De inspiratie voor dit recept komt uit het boek Evergreen van Mikkel Karstad. Ik paste het echt wel behoorlijk aan, aan hetgeen ik in huis had. Daarnaast voegde ik wat extra pit toe met de uitgebakken stukjes chorizo. Voor de vegetarische versie laat je deze gewoon...

Voorjaarsstamppot met restjes groenten

Voorjaarsstamppot met restjes groenten

Waarom zou je alleen stamppot in de winter eten? In het voorjaar net zo lekker! Al je restjes groenten kun je erin verwerken. Dus ik ruimde m’n koelkast op en maakte er een lekker potje van 😉 Zelf vind ik het lekker om er beetje een ‘bite’ aan te geven door er wat...

Risotto met kip en venkel

Risotto met kip en venkel

Risotto eet ik het hele jaar door. In het voorjaar zijn de zachtere smaken lekker, in de winter kies ik voor de pittige varianten. Deze risotto met venkel en kip is lekker smeuïg. De hoeveelheden zijn voldoende voor 2 personen als hoofdgerecht. Eet je het als...

Pittige noedels met kool en gehakt

Pittige noedels met kool en gehakt

Eigenlijk at ik nooit noedels tot ik een foto van dit recept in de Foodies tegen kwam. Op de foto zag het er heerlijk uit dus maakte ik hem een dag later meteen. In plaats van half om half gehakt gebruikte ik overigens tartaar en wat meer knoflook. Aangezien je het...

Saffraan-risotto met asperges en eitje

Saffraan-risotto met asperges en eitje

De zachte smaken van dit gerecht passen heel mooi bij het voorjaar. Risotto maken is niet moeilijk, je moet er alleen wel even bijblijven. Ik mengde er ook nog wat gebakken paddestoelen doorheen maar deze kun je ook weglaten. Asperges smaken er heerlijk bij maar deze...

Geroosterde aubergine-tomatensoep

Geroosterde aubergine-tomatensoep

Deze soep met Marokkaans tintje is echt een ‘troostsoep’. Een stevige soep met pit, maar ook weer niet tè pittig. Gebruik tomatenblokjes van goede kwaliteit, ik gebruikte een blik San Marzano tomaten. Ik serveerde er toast met verschillende pesto’s bij maar stokbrood...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan,...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...