RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Espuma van bloemkool

Espuma van bloemkool

Een lekkere amuse om je kerstdiner mee te beginnen. Hiervoor heb je een kidde (sifon) nodig van 0,5 liter. Heb jij er een en gebruik je hem alleen om slagroom te maken? Jammer, want je kunt er zoveel meer mee. Het recept komt uit een van m’n favoriete kookboeken: De...

Burrata met geroosterde druiven en basilicum

Burrata met geroosterde druiven en basilicum

Een nagerecht uit het boek ‘Simpel’ van Ottolenghi. Zoals zo vaak is ‘vers’ hier het belangrijkste. Zorg dus voor een verse burrata, koop of bestel hem bij je kaasboer. Een verse burrata bestaat aan de buitenkant uit mozzarella en de binnenkant is heel romig. De...

Tartaar van aardpeer, bleekselderij, appel, shiitake en geitenkaas

Tartaar van aardpeer, bleekselderij, appel, shiitake en geitenkaas

Een zacht en smaakvol vegetarisch voorgerecht met aardpeer in de hoofdrol. De tartaar van aardpeer kun je zelf maken door de geschilde aardperen sous vide te garen met beetje beurre noisette gedurende 15 minuten op 78°C. Snijd daarna in stukjes. Maar… je kunt de...

Wentelteefjes van Panettone

Wentelteefjes van Panettone

Had jij ook een Panettone (een luxe Italiaans brood met vruchten erin) in je kerstpakket? Komt dat even goed uit, want dan kun je er nu wentelteefjes van maken. Perfect voor je kerstontbijt of brunch. Maar met een bolletje vanille-ijs natuurlijk ook heel goed in te...

Bietstuk met rode wijn-bietenjus

Bietstuk met rode wijn-bietenjus

Ga eens voor dit vrolijk vegetarisch luxe hoofdgerecht. Rechtstreeks uit de exclusieve groentekeuken van Gijs Kemmeren van Gkfoods. Daar kocht ik deze ‘dry-aged rode biet’. Hiervoor worden gigantische bieten van soms wel 2 kilogram per stuk minimaal 21 dagen gerijpt...

Hasselback aardappelen

Hasselback aardappelen

Zó simpel en zó lekker! Dit bijgerecht zet je namelijk in een handomdraai op tafel. Aardappelen goed wassen, inkepingen snijden, een mengsel van boter, olijfolie en kruiden er overheen en de oven doet de rest. Misstaat niet bij een feestelijk diner toch?  ...

Biscuittaart met chocolademousse

Biscuittaart met chocolademousse

Deze biscuittaart met chocolademousse ziet er indrukwekkend uit maar maak jij in een handomdraai. Je bakt eerst een taart van biscuitdeeg en daarna vul en bestrijk je deze met chocolademousse. De bovenkant versier je helemaal naar keuze. Deze taart maakte ik met...

Vruchtentulbandjes met koekgeweien

Vruchtentulbandjes met koekgeweien

Deze kruidige en fruitige tulbandjes doen het heel goed als dessert maar natuurlijk ook als zoet tussendoortje bij de koffie. Maak je ze met kerstmis, dan is het erg leuk om ook de koekgeweien erbij te maken. Je kunt de tulbandjes eventueel van tevoren maken en...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Wijnhuis De Blauwe Camer – Oosterhout

Eind januari volgend jaar (2023) vieren Tessa Ritzen en Maikel Beljaars alweer hun eerste lustrum in restaurant ‘wijnhuis De Blauwe Camer’. Dit jaar was extra bijzonder toen zij op 1 mei jl. het...

Green – Elly Pear

Elly Pear is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. Dit is het derde kookboek en het...

Salad Days – Ajda Mehmet

Salades! Maar dan in de hoofdrol! Mooi uitgebalanceerde recepten, rijk aan mooie ingrediënten, verkrijgbaar bij de goed gesorteerde groenteboer, supermarkt of Turkse winkel. Voor iedereen die graag...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...