RECEPTEN
Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!Geroosterde aubergine-tomatensoep
Deze soep met Marokkaans tintje is echt een ‘troostsoep’. Een stevige soep met pit, maar ook weer niet tè pittig. Gebruik tomatenblokjes van goede kwaliteit, ik gebruikte een blik San Marzano tomaten. Ik serveerde er toast met verschillende pesto’s bij maar stokbrood...
Mais-preisoep met groene curry en kokosmelk
Sommige soepen zijn zo eenvoudig te maken dat je er bijna aan twijfelt of ze wel ècht lekker zijn. Bij deze soep is twijfelen niet nodig: een heerlijke, romige soep. Een beetje zoetig door de mais en de kokosmelk en een beetje pittig door de groene currypasta. De...
Bananentaart met noten, zaden en Griekse Yoghurt
Nu we toch bijna allemaal wat meer aan huis gekluisterd zijn is dat een prima gelegenheid om een verantwoord maar lekker tussendoortje te maken! Mocht hij onverhoopt niet meteen opgaan dan kun je hem een paar dagen bewaren of in stukjes invriezen zodat je altijd snel...
Mexicaanse lasagne
Dat lasagne niet persé Italiaans hoeft te zijn bewijst deze verrukkelijke Mexicaanse lasagne. In plaats van lasagnebladen gebruik je tortilla wraps en die stapel je op met lekkere laagjes Mexicaanse gehaktmix, ricotta en kaas. Dit recept is voldoende voor 6 personen,...
Knolselderijsoep met spek en gort
Een lekker vullende maaltijdsoep van knolselderij. Kun je geen gort krijgen, dan kun je ook rijst gebruiken. De rijst is wat eerder gaar dus je soep iets sneller klaar. Voor de vegetarische variant gebruik je net als ik deed wat vegetarische ‘speckjes’ in plaats van...
Polenta-limoen-limoncello taart
Polenta (maïsmeel) is van oorsprong voedsel voor arme mensen. Maar tegenwoordig kun je het ook in betere restaurants op het menu terugvinden. Wat aardappels zijn voor Hollanders, is polenta voor de Italianen. Ze maken er van alles van. Van koekjes tot gebakjes en van...
Gegrilde groente à la tonnato
Traditioneel wordt dit recept bereid met kalfsvlees (vitello). Ik was al een tijdje op zoek naar een alternatief . Omdat ik rond de kerst weer zo'n heerlijke aubergine had gegeten als vleesvervanger leek groente mij een goede optie. In dit recept heb ik courgette,...
Kaaskroketje met paprikasalsa, amandel en Tongerlo blond 6 %
Een kaaskroketje maken is eigenlijk heel simpel, maar om te voorkomen dat je frituurvet meteen moet weggooien wegens "lekkende kaas" gebruik ik altijd een kleine pan met een flinke laag zonnebloemolie. Deze kroketjes van harde kaas (schaap; manchego of emmentaler,...