RECEPTEN
Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!Risotto met vegetarische chorizo
Risotto met chorizo of nduja staat hier vaak op tafel. Een goed vegetarisch alternatief had ik hiervoor nog niet gevonden. Toen ik de vegetarische, volledig plantaardige chorizo van Garden Gourmet zag liggen wilde ik deze graag eens uitproberen. Het resultaat was...
Labneh met za’atar en medjoul dadels
Bij deze dip lik je je vingers af. Het zoute van de za'atar in combinatie met de zoete dadel, de romige labneh, de umami rode ui en de volle olijfolie: héérlijk. Wij aten het met flatbread tussen ander ‘fingerfood’ op de borreltafel. Maak de labneh als het kan een dag...
Voorjaarsstampppotje met gepocheerd eitje
Nu de winter voorbij is wordt het tijd voor een voorjaarsstamppotje. Geen boeren- of zuurkool maar verse spinazie en frisse, fijngeneden romaine-sla. Het gepocheerd eitje maakt het helemaal af. Gebruik hier verse eieren voor, hoe verser de eieren hoe beter ze lukken!...
Banenbrood met miso en pecannoten
Inspiratie voor dit geweldige recept komt van Veggilaine. Ik volg haar al een tijdje op Instagram en ze deelt echt fantastische vegetarische recepten. In dit bananenbrood maakt de miso het verschil en ik ga het dus zeker vaker maken. Wist je dat je bananenbrood goed...
Risotto van bloemkoolrijst, erwtjes, champignons en walnoten
In dit recept is de risottorijst vervangen door bloemkoolrijst. Dat dit prima lukt had ik al vaker vastgesteld. Nu de bloemkool vaak flink duurder is gebruik ik gewoon bloemkoolrijst uit de vriezer. Makkelijk, gezond en voordeliger. Varieer er net zoals bij gewone...
Bruschetta met champignons, tijm & pistachenootjes
Bruschetta kennen we allemaal uit Italië. De basis bestaat altijd uit gegrild brood, ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met extra vergine olijfolie, zout en peper. Het wordt vaak vooraf geserveerd en kan met verschillende dingen belegd worden: tomaat, worst,...
Fusilli met mole pipian met feta
Mole pipian is een saus uit de Mexicaanse keuken op basis van pompoenpitten. Men gebruikt hier tomatillo’s voor maar deze zijn niet zo makkelijk verkrijgbaar. Ik vond in een kookboek een recept met bleekselderij en courgette in plaats van tomatillo’s. Dat maakt het...
Cannelloni gevuld met paddestoelen en ricotta
Deze cannelloni-schotel met champignons en ricotta is weer zo’n heerlijk ‘comfort-food’ gerecht. Een lekkere vegetarische schotel die je van tevoren kunt maken en op het gewenste moment in de oven kunt schuiven. Handig als je eters krijgt. Vind je het vullen van...