RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!

Wortel-pompoensoep

Omdat we niet snel genoeg krijgen van soep en omdat een hartverwarmende soep nou eenmaal altijd lekker is! Deze wortel-pompoensoep maak je naar eigen smaak helemaal af met wat gebakken stukjes chorizo, grof gehakte amandelen of cashewnoten en fijngeknipte koriander....

Lees meer

Tex-Mex met spiegeleitjes

Texas en Mexico daar staat Tex-Mex voor. Het klinkt goed en staat voor pittige gerechten met veel paprikapoeder, cayennepeper, komijn en lekker veel knoflook. Dit gerecht bestaat uit gebakken aardappelblokjes, zwarte bonen en veel knapperige verse groente (tomaat,...

Lees meer

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Toscanella Apuana-Maastricht

Bij Toscanella Apuana in Wijck-Maastricht heerst een heerlijk Italiaans, rommelig sfeertje. Het gaat niet om de buitenkant, de inrichting maar om het huisgemaakte eten! Vitrines vol met verse...

BOLD Rooftopbar-Maastricht

Sinds 18 april 2019 heeft Maastricht een bar op hoogte. Boven op het voormalige Sphinx gebouw (De Eiffel)* kun je genieten van het uitzicht, eten en cocktails drinken. We zagen de kerk van Berg en...

Comptoir Libanais-Utrecht (Hoog Catharijne)

Ik kom bijna wekelijks op Utrecht CS en soms wil je wel eens goed eten op een station. Omdat je met iemand hebt afgesproken na een vergadering of gewoon omdat er weer eens geen treinen rijden. Dan...

The Palomar-ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalem

The Palomar is een restaurant (2014) in Londen met koks die allen immigranten zijn. De stijl is een mix van Zuid-Europees, Noord-Afrika en het Midden Oosten. De recepten uit dit boek zijn afkomstig...

Basisboek Japan-Aya Nishimura

Basisboek Japan geeft op redelijk eenvoudige wijze instructies, ingrediënten en recepten uit de Japanse keuken. Het leuke van de boeken uit deze reeks (Korea, Thailand, India) is dat de boeken...

De keuken van Santa Fe – Dave DeWitt

Santa Fe is een stadje in New Mexico, een bijzondere Amerikaanse staat. New Mexico is lekker heet in de zomer en grenst in het zuiden aan Mexico. Het is dus niet vreemd dat de keuken van Santa Fe,...

Doyy – Eindhoven

In september van dit jaar werd dit Kaspisch/Mediterraans restaurant geopend door Yavuz Yildirim en zijn vrouw Yvonne. Cas Pikaar staat als chef-kok in de keuken en was eerder werkzaam bij Vandeijck,...

Sillyfox – Veghel

Enkele maanden geleden waren wij van ontroerendlekker.nl uitgenodigd bij een perslunch in Helmond. Het toeval trof dat ik naast Joppe Sprinkhuizen aan tafel zat, eigenaar en chefkok van restaurant...

Maak van de noot een deugd (koken met kruidnoten) – Marije Sietsma

Maak van de noot een deugd – Koken met kruidnoten, won in 2011 de Gourmand Cookbook Award voor het mooist geïllustreerde kookboek. Dit boek(je) is dus niet alleen onderscheidend qua inhoud, maar ook...

De jongens van Zand & Klei – Breda

Spontane acties zijn meestal het leukste, zo bleek weer deze zondag waarop we impulsief besloten te gaan lunchen ergens in de buurt. “Wel iets nieuws proberen” zei mijn lief en googelde er meteen op...