RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Panna cotta van erwtjes en bloemkool

Panna cotta van erwtjes en bloemkool

Een lekker voorgerechtje of in een kleinere portie ook geschikt als amuse. Heel eenvoudig te maken, een paar uur van tevoren dat je het wilt gebruiken, de koelkast doet de rest. Ik maakte een restje bloemkool op en combineerde die met de erwtjes. Heb je geen...

Lees meer
Misozalm met gevuld slablad

Misozalm met gevuld slablad

Dit is een variatie op een recept dat ik tegenkwam in de Delicious van juli 2020. De zalm heeft bij mij een nachtje in de marinade gestaan waardoor de smaken er extra goed in konden trekken. Heb je die tijd niet, dan is een kwartier ook voldoende. Resultaat was een...

Lees meer
Uiensoep met gebakken kaasboterham

Uiensoep met gebakken kaasboterham

De uiensoep van René, fan van Ontroerendlekker.nl en een uitstekende soepkok! Het draait allemaal om de uien en het garen van de uien! In plaats van de kliederboel van ovenkommen met boterhammen met kaas, die altijd overstromen.....maakt hij een gebakken kaasboterham...

Lees meer
Slasoep met zuurdesembrood en peperworst

Slasoep met zuurdesembrood en peperworst

Soep uit de Delicious....heerlijk recept. Ik heb de slagroom vervangen door een havermelk product en een pittig peperworstje gebruikt voor op het geroosterde zuurdesem brood. het is ontzettend makkelijk te maken en heerlijk!! Voor 4 personen: 1 grote krop sla of 2...

Lees meer

Ontroerend Lekker op Instagram

Loading...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...

Taart uit de blender – Guillaume Marinette

Dit is zo’n kookboek wat veel mensen aan zal spreken. Het lijkt te mooi om waar te zijn: ingrediënten in een blender, blender aan en bakken maar. In een half uur een taart op tafel zetten? Ja dat...

VEG – Jamie Oliver

Het 23ste kookboek van Jamie Oliver is ‘VEG’. In veel van zijn boeken gebruikt hij veel groenten en in zijn recepten en biedt hij vaak vegetarische opties aan. Daarnaast strijdt hij er al jaren voor...