RECEPTEN
Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!Deens roggebrood
Dansk rugbrød oftewel Deens roggebrood. Denemarken staat bekend om het verbouwen en consumeren van rogge. Dit komt uit de Vikingtijd toen pap en mogelijk ook al brood gemaakt werd van rogge. In Noord-Jutland hebben archeologen resten gevonden van brood gemaakt van...
Zelfgemaakte roomboter
Altijd roomboter gekocht, verschillende merken en soms de goedkope en dan weer eens een duurdere variant. In Kopenhagen viel ons op dat bij het ontbijt, de lunch of het avondeten roomboter werd geserveerd met een ander mondgevoel, onregelmatige vorm en heerlijke...
Wortel-pompoensoep
Omdat we niet snel genoeg krijgen van soep en omdat een hartverwarmende soep nou eenmaal altijd lekker is! Deze wortel-pompoensoep maak je naar eigen smaak helemaal af met wat gebakken stukjes chorizo, grof gehakte amandelen of cashewnoten en fijngeknipte koriander....
Gratin van pastinaak met salie
Op zoek naar een alternatief voor de klassieke aardappelgratin? Dan heb je deze nu gevonden! Deze gratin van pastinaak is lekker romig en zoet en ook nog eens koolhydraatarm. Je kunt hem ook maken van koolraap of een combinatie van pastinaak en koolraap. Hij gaat heel...
Oliebollen over? Zo warm je ze op!
Heb jij ook nog oliebollen over van oudjaarsdag? Opwarmen kan natuurlijk in de oven (150 graden 5 minuten) of in de airfryer (150 graden 4 minuten) maar het gaat ook fantastisch in je wafelijzer! Het voordeel: ze worden weer lekker knapperig van buiten. Oliebollen...
Regenboogwortel-tatin met miso-boterkaramel
Alweer een recept van Yvette van Boven? Ja alweer. Omdat ze zo verdraaid lekker zijn en er ook nog eens heel smaakvol uitzien. De miso in dit gerecht geeft het een heerlijke umami-smaak. Je serveert het als hoofd- of bijgerecht, en gaat goed samen met een groene...
Pompoentaart van Ottolenghi met wortel en geitenkaas
Als het herfst is wil ik pompoen eten. En deze hartige taart van Ottolenghi is al jaren een favoriet. De relish maakt hem fris met een lekker zoetig zuurtje. De ei en room maken de taart zacht en romig en de Parmezaanse kaas geeft die heerlijke umami-smaak. Je eet...
Geroosterde aubergine met yoghurt en granaatappelpitjes
Fan van Ottolenghi? Dan heb je deze aubergines vast al eens voorbij zien komen of zelfs gegeten. Helemaal niet moeilijk om te maken en geschikt als licht voorgerecht maar ook lekker als lunch. Serveer je dit gerecht in een uitgebreider menu, dan is een halve aubergine...