RECEPTEN
Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!Smeuïge brownies met zeezout
Om allerlei redenen kwam ik afgelopen half jaar niet aan bakken toe. Dit recept van Claire Saffitz stond al die tijd op m’n lijstje om te maken als ik er weer aan toe was. Vorige week was het eindelijk zover. Het resultaat is om je vingers bij op te eten: een lekkere...
Stamppot a la caesar-salad
Wat een perfecte combinatie en wat een geweldig idee van Miljuschka in de Kerst-editie van haar magazine. Ik ben een grote fan van Caesar salade met de knapperige romaine sla, zoute ansjovis, parmezaan en romige dressing. Nog een grotere fan ben ik van stamppotten met...
Chocolade lava cakeje met olijven, lemoncurd room en geschaafde paddestoelen
Geïnspireerd door Angelique Schmeinck..... een chocolade lava cakeje wordt heel bijzonder door een kloddertje slagroom met lemon curd, olijven en wat geschaafde champignons.... Ja! Een bijzondere combinatie, zoet, zout en bitter. Ik vind het heerlijk! Voor 12 kleine...
Oesterzwammen met doperwten-munt puree en knapperige spekjes
Doperwten met munt is een geweldig duo en de groene kleur is prachtig! Door de combinatie met truffelolie, smaakvol gemarineerde paddenstoelen en knapperige, gerookte spekjes krijgt het geheel een nog diepere en verrassende smaak. Door de spekjes te vervangen door een...
Ricotta gnocchi’s met boerenkool, paddestoelen en Parmezaanse kaas
Gnocchi, Italiaanse deegballetjes, worden officieel gemaakt van ei, gepureerde aardappels en tarwebloem. Deze versie is sneller en makkelijker en kan niet mislukken! Een mengsel van ricotta, Parmezaan en bloem wordt gekneed tot deegballetjes en gekookt. De combinatie...
Gyoza’s gevuld met gehakt en witte kool
Gyoza's zijn Japanse, kleine gevulde deegpakketjes die gebakken en tegelijkertijd "gestoomd" worden. Het deeg kun je kant en klaar kopen bij toko's of groothandel (in de diepvries, van het merk Happy Belly, ronde velletjes). Het deeg is elastisch en gemaakt van...
Paddenstoelensoep met een bladerdeegdeksel
Een lekkere en geconcentreerde paddenstoelenbouillon maak je door naast verse paddestoelen ook gedroogde te gebruiken. Als je van truffel houdt kun je ook nog wat gedroogd truffelpoeder toevoegen. Je kunt dit makkelijk voorbereiden en vlak van te voren in de oven...
Frans bladerdeeg voor croissants, hartige taart of appelflappen
Samen met gediplomeerd bakker Judith van der Reijden heb ik Frans bladerdeeg gemaakt voor croissants (of appelflappen, hartige of zoete taarten...). Bladerdeeg wordt ook wel korstdeeg genoemd en heeft maar 4 ingrediënten! Boter, bloem, water en een snufje zout....