RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!
Bloemetjes en bijtjes cake

Bloemetjes en bijtjes cake

Deze vrolijke cake komt natuurlijk het beste tot zijn recht in zo’n prachtige bakvorm van Nordic Ware. Maar uiteraard kun je hem in elke cake- of tulbandvorm maken. Houd je van citroen, dan kun je nog wat extra citroensap of citroenextract toevoegen nadat je de eieren...

Poké bowl

Poké bowl

Poké (spreek uit als pokay) is een traditioneel gerecht uit Hawaï. In een Poké bowl zit voornamelijk verse vis, gemixt met verse gezonde ingrediënten. Je kunt er naar hartenlust mee variëren. Vervang de zalm bijvoorbeeld door tonijn, garnalen of sushimisticks. Ook...

Luikse gehaktballen

Luikse gehaktballen

Deze gehaktballen in een zoet-zure saus eten wij altijd rond Carnaval bij restaurant Witloof. Bij een bezoekje aan een echt Luiks (eet)café of restaurant staat dit altijd op de kaart. Deze ballen zijn het allerlekkerste met frieten en knapperige sla met een klassieke...

Vrolijke vogeltaart

Vrolijke vogeltaart

Een zelfgemaakte, calorierijke vogeltaart is een feest voor vogels in de tuin. Een taart die bovendien ook nog eens uren kijkplezier oplevert door de aantrekkingskracht op onze gevleugelde vrienden. In de winter kunnen vogels moeilijk aan voedsel komen. Wat is er...

Vichyssoise: aardappel-preisoep

Vichyssoise: aardappel-preisoep

Een mooie naam voor een soep met weinig ingrediënten: aardappel, prei, bouillon, room en wat kruiden. Er is veel discussie over de naamgeving van de soep. Frans of Amerikaans? Komt de soep uit Vichy? In ieder geval heeft de kok van het Ritz-Carlton in New York deze...

Aubergine gevuld met meerdere soorten kaas en tomatensaus.

Aubergine gevuld met meerdere soorten kaas en tomatensaus.

Een prachtig vegetarisch recept uit Vegeterranean! Sappige, gevulde aubergines met meerdere soorten kaas, tomaat en Italiaanse kruiden. Natuurlijk kun je variëren in kaassoorten en in plaats van tomaten gele of rode paprika's gebruiken! GEVULDE AUBERGINES 1 kleine...

Tomaat farci met kropsla en airfryer aardappeltjes

Tomaat farci met kropsla en airfryer aardappeltjes

Geïnspireerd door een recept van Sergio Herman uit het kookboek: Just Cook It. De tomaatjes worden gevuld met een rauw gehakt-uienmengsel en in de oven gegaard. Van de inhoud van de tomaatjes maak je een heerlijke dressing. Samen met een basilicum olie en wat pittige...

Espuma van bloemkool

Espuma van bloemkool

Een lekkere amuse om je kerstdiner mee te beginnen. Hiervoor heb je een kidde (sifon) nodig van 0,5 liter. Heb jij er een en gebruik je hem alleen om slagroom te maken? Jammer, want je kunt er zoveel meer mee. Het recept komt uit een van m’n favoriete kookboeken: De...

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan,...

Dongens Genieten – Dongen

Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun...

Rantree – Maastricht

Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter...

Alma – Oisterwijk

Vier weken geleden mocht ik in Oisterwijk aanschuiven bij een perslunch in de nieuwe zaak Alma van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars.  Ik was zo onder de indruk dat ik binnen...

Eetbar De Wagon – Tilburg

De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het...

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers...

Taart uit de blender – Guillaume Marinette

Dit is zo’n kookboek wat veel mensen aan zal spreken. Het lijkt te mooi om waar te zijn: ingrediënten in een blender, blender aan en bakken maar. In een half uur een taart op tafel zetten? Ja dat...