RECEPTEN

Laat je inspireren door de lekkerste gerechten!

Mango-limoen-slush puppy

Bij extreme warmte is dit een heerlijk, fris en gezond tussendoortje. Mango, limoen rasp, limoensap en veel ijs in de blender! Voor de feestgangers: een scheutje pina colado of rum! Voor de zoetekauwen: een scheutje vruchtensiroop! Maak het glas mooi af met een...

Lees meer

Kaas-prei-uien taartjes

Snel, simpel en lekker. Een-haps taartjes met een vulling van gebakken uien, prei, kaas, ei. Je maakt ze binnen 40 minuten met kant en klaar, hartig taartdeeg uit de diepvries. 1 pakje hartig deeg uit de diepvries (10 plakjes) 1 grote ui 1 stengel prei (het wit) 50 ml...

Lees meer

Pannacotta met verse bosvruchtensaus

Geen toelichting nodig! Pannacotta is een heerlijk, romig, puddinkje met vanillesmaak. En in de zomer, als er voldoende rood fruit beschikbaar is.....Maak dan een heerlijke saus van blauwe bessen, aardbeien en frambozen en giet die op de pannacotta! Het is ook...

Lees meer

Archief

Laat je hier verder inspireren!

Marv & Ben – Kopenhagen

Absoluut onze beste eetervaring in Kopenhagen! Wat een geweldig restaurant. Hier eet je Nordic Cuisine hoogstandjes in een geweldig aangename sfeer. Marv & Ben betekent ‘merg en been’ en bevindt...

Formel B – Kopenhagen

Als ik goed heb geteld hebben zijn er op dit moment 25 restaurants in Denemarken samen goed voor 30 Michelin-sterren. Kennelijk zijn de Denen allemaal fijnproevers. Nu hoef ik als ik op vakantie ben...

Väkst – Kopenhagen

In Kopenhagen heeft de Cofoco-groep een 11-tal geweldige restaurants die het echte Nordic-gevoel uitstralen. Tijdens ons weekend Kopenhagen aten we de eerste avond bij Väkst, ook onderdeel van de...

Toscanella Apuana-Maastricht

Bij Toscanella Apuana in Wijck-Maastricht heerst een heerlijk Italiaans, rommelig sfeertje. Het gaat niet om de buitenkant, de inrichting maar om het huisgemaakte eten! Vitrines vol met verse...

BOLD Rooftopbar-Maastricht

Sinds 18 april 2019 heeft Maastricht een bar op hoogte. Boven op het voormalige Sphinx gebouw (De Eiffel)* kun je genieten van het uitzicht, eten en cocktails drinken. We zagen de kerk van Berg en...

Comptoir Libanais-Utrecht (Hoog Catharijne)

Ik kom bijna wekelijks op Utrecht CS en soms wil je wel eens goed eten op een station. Omdat je met iemand hebt afgesproken na een vergadering of gewoon omdat er weer eens geen treinen rijden. Dan...

The Palomar-ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalem

The Palomar is een restaurant (2014) in Londen met koks die allen immigranten zijn. De stijl is een mix van Zuid-Europees, Noord-Afrika en het Midden Oosten. De recepten uit dit boek zijn afkomstig...

Basisboek Japan-Aya Nishimura

Basisboek Japan geeft op redelijk eenvoudige wijze instructies, ingrediënten en recepten uit de Japanse keuken. Het leuke van de boeken uit deze reeks (Korea, Thailand, India) is dat de boeken...

De keuken van Santa Fe – Dave DeWitt

Santa Fe is een stadje in New Mexico, een bijzondere Amerikaanse staat. New Mexico is lekker heet in de zomer en grenst in het zuiden aan Mexico. Het is dus niet vreemd dat de keuken van Santa Fe,...

Doyy – Eindhoven

In september van dit jaar werd dit Kaspisch/Mediterraans restaurant geopend door Yavuz Yildirim en zijn vrouw Yvonne. Cas Pikaar staat als chef-kok in de keuken en was eerder werkzaam bij Vandeijck,...