KOOKBOEKEN

Onze favoriete en mooiste boeken!
Mijn keuken van Galicië – Isabel Meniño

Mijn keuken van Galicië – Isabel Meniño

Eindelijk weer eens een boek over de Spaanse keuken. Een prachtig vormgegeven boek kan ik wel zeggen dus ik dacht er niet lang over na en voegde dit boek aan mijn collectie toe.  Galicië is bij de gemiddelde toerist minder bekend als de Baskische kust en Andalusië....

Home Sweet Home XMAS – Yvette van Boven

Home Sweet Home XMAS – Yvette van Boven

Yvette van Boven is één van mijn favoriete kookboekenschrijfsters omdat ze zo heerlijk ongecompliceerd schrijft, werkt met goed verkrijgbare ingrediënten en alles echt heel goed maakbaar is. Al haar boeken lezen voor mij als een spannend leesboek dat ik niet weg kan...

Groene sapjes

Groene sapjes

Ik kreeg dit boek voor mijn 50ste verjaardag. Eigenlijk dacht ik: wat een “onzin boekje”; dat kan ik best allemaal zelf verzinnen! Maar mijn zoon van 15 jaar ontdekte het boekje in de grote stapel met boeken en ging helemaal los. Hij fietste naar de winkel en haalde...

De cakes van Sophie – Sophie Dudemaine

De cakes van Sophie – Sophie Dudemaine

Veel moeite gedaan om dit boek nog in het Nederlands te bemachtigen. Enkele jaren geleden is het me dan toch gelukt. Sophie is vooral bekend in Frankrijk maar er zijn wereldwijd zeker 1 miljoen exemplaren van dit boek verkocht. Geen onbekende dame dus.Denk niet aan...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Skrei met chorizo chips en kruidensalade

Skrei is een benaming voor kabeljauw, een Noorse volwassen winterkabeljauw. De naam skrei is afkomstig van het Noorse woord voor zwerver (skreid) en slaat op de lange tocht die de vis elk jaar...

Smeuïge brownies met zeezout

Om allerlei redenen kwam ik afgelopen tijd niet aan bakken toe. Dit recept van Claire Saffitz stond al die tijd op m’n lijstje om te maken als ik er weer aan toe was. Vorige week was het eindelijk...

Zuurkoolstamppot met mosterd-appeltjes

Ik verzamel allerlei recepten op m’n computer. Zo kwam ik deze nog eens tegen. Heel simpel maar erg lekker. Zuurkoolstamppot vond ik als kind al heerlijk. Als ik jarig was wilde ik dat altijd graag...

Deens roggebrood

Dansk rugbrød oftewel Deens roggebrood.  Denemarken staat bekend om het verbouwen en consumeren van rogge. Dit komt uit de Vikingtijd toen pap en mogelijk ook al brood gemaakt werd van rogge. In...

Zelfgemaakte roomboter

Altijd roomboter gekocht, verschillende merken en soms de goedkope en dan weer eens een duurdere variant. In Kopenhagen viel ons op dat bij het ontbijt, de lunch of het avondeten roomboter werd...

Wortel-pompoensoep

Omdat we niet snel genoeg krijgen van soep en omdat een hartverwarmende soep nou eenmaal altijd lekker is! Deze wortel-pompoensoep maak je naar eigen smaak helemaal af met wat gebakken stukjes...

Gratin van pastinaak met salie

Op zoek naar een alternatief voor de klassieke aardappelgratin? Dan heb je deze nu gevonden! Deze gratin van pastinaak is lekker romig en zoet en ook nog eens koolhydraatarm. Je kunt hem ook maken...

Oliebollen over? Zo warm je ze op!

Heb jij ook nog oliebollen over van oudjaarsdag? Opwarmen kan natuurlijk in de oven (150 graden 5 minuten) of in de airfryer (150 graden 4 minuten) maar het gaat ook fantastisch in je wafelijzer!...

Regenboogwortel-tatin met miso-boterkaramel

Alweer een recept van Yvette van Boven? Ja alweer. Omdat ze zo verdraaid lekker zijn en er ook nog eens heel smaakvol uitzien. De miso in dit gerecht geeft het een heerlijke umami-smaak. Je serveert...

Pompoentaart van Ottolenghi met wortel en geitenkaas

Als het herfst is wil ik pompoen eten. En deze hartige taart van Ottolenghi is al jaren een favoriet. De relish maakt hem fris met een lekker zoetig zuurtje. De ei en room maken de taart zacht en...