KOOKBOEKEN

Onze favoriete en mooiste boeken!
Mijn keuken van Galicië – Isabel Meniño

Mijn keuken van Galicië – Isabel Meniño

Eindelijk weer eens een boek over de Spaanse keuken. Een prachtig vormgegeven boek kan ik wel zeggen dus ik dacht er niet lang over na en voegde dit boek aan mijn collectie toe.  Galicië is bij de gemiddelde toerist minder bekend als de Baskische kust en Andalusië....

Home Sweet Home XMAS – Yvette van Boven

Home Sweet Home XMAS – Yvette van Boven

Yvette van Boven is één van mijn favoriete kookboekenschrijfsters omdat ze zo heerlijk ongecompliceerd schrijft, werkt met goed verkrijgbare ingrediënten en alles echt heel goed maakbaar is. Al haar boeken lezen voor mij als een spannend leesboek dat ik niet weg kan...

Groene sapjes

Groene sapjes

Ik kreeg dit boek voor mijn 50ste verjaardag. Eigenlijk dacht ik: wat een “onzin boekje”; dat kan ik best allemaal zelf verzinnen! Maar mijn zoon van 15 jaar ontdekte het boekje in de grote stapel met boeken en ging helemaal los. Hij fietste naar de winkel en haalde...

De cakes van Sophie – Sophie Dudemaine

De cakes van Sophie – Sophie Dudemaine

Veel moeite gedaan om dit boek nog in het Nederlands te bemachtigen. Enkele jaren geleden is het me dan toch gelukt. Sophie is vooral bekend in Frankrijk maar er zijn wereldwijd zeker 1 miljoen exemplaren van dit boek verkocht. Geen onbekende dame dus.Denk niet aan...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Indonesische rendang

In 2011 is de Indonesische rendang verkozen tot het lekkerste gerecht van de wereld door de CNN. Door de perfecte combinatie van vet, pittig, zout en zoet vinden vele mensen dit een van de lekkerste...

Saag: Indiase curry met spinazie en halloumi

Saag is een Indiase, vegetarische curry, origineel gemaakt met paneer (Indiase kaas) en spinazie. Deze is gemaakt met halloumi, ook een kaassoort die niet smelt. De specerijen maken dit eenvoudige...

Harissastoof met balletjes

Een makkelijk recept voor door-de-weeks waarmee je razendsnel iets lekkers op tafel hebt staan. Harissa is van oorsprong een Tunesische saus, die wordt gemaakt van rode pepers, knoflook, zout, olie...

Gevulde paashaas-eieren

Gevulde eitjes zijn natuurlijk altijd lekker! Maar met Pasen pimp je ze natuurlijk extra op. Ook leuk om met kinderen te maken. Leef je uit en maak deze Paashaas-eieren. Maar ook zonder de...

Snelle mini eimuffins

Ei-muffins? Eigenlijk zijn het omeletjes uit de oven. Gemaakt in van die handige siliconen bakvormen. Daardoor kun je ze in allerlei vormen en maten maken, van hele klein tot een serieuze...

Komkommer sandwiches voor high tea

Deze 3 dubbele mini komkommer sandwiches zijn eigenlijk te simpel om er een recept van te maken, maar goed we doen het toch maar. Ze passen prima als onderdeel van een high- of een afternoon tea....

Limburgse linzenvlaai

Linzenvlaai heeft niets te maken met linzen. Het is een heerlijke fruitvlaai met een krokante korst. Je kunt de vulling zelf maken met vers fruit of een jam gebruiken met veel fruit en weinig...

Trifle van cakerol, chocolademousse en kersen

Een dessert wat er heel erg feestelijk uitzet. Maar de grap is: jij zet het binnen 10 minuten op tafel! De presentatie is natuurlijk belangrijk, dus fijn als jij zo’n glazen trifle schaal of bowl...

Udon noodles met restjes groenten en Ragu Bolognese

Ik gooi zelden eten weg. Restjes gaan de koelkast en soms de vriezer in. Het maakt dat ik soms gekke combinaties maak die niet echt voor de hand liggen. Soms zijn ze gewoon zó lekker dat je je...

Aspergesoep met gerookte forel

Zodra het aspergeseizoen weer gestart is ben ik er altijd als de kippen bij. Er gaat toch niets boven kneiterverse asperges. Wij kunnen ze hier gelukkig bij de boer kopen, verser wordt het niet....