KOOKBOEKEN

Onze favoriete en mooiste boeken!
Uit liefde voor Vietnam – Truong Thi Quyen

Uit liefde voor Vietnam – Truong Thi Quyen

De titel van dit kookboek sluit volledig aan bij de emotie die ik voel als ik terugdenk aan onze vakantie in Vietnam. Een warm gevoel van liefde. Waarom? Omdat de Vietnamese mensen ons, zonder uitzondering, een gevoel gaven van “jullie zijn welkom”. Vooral als we bij...

De Banketbakker – Cees Holtkamp

De Banketbakker – Cees Holtkamp

De kroketten van Holtkamp zijn een begrip in en buiten Amsterdam sinds 1969. De prachtige kroket op de voorkant van het boek is de belangrijkste reden dat ik dit boek heel graag wilde hebben. Kroketten en bitterballen maken is een zorgvuldig werkje. Ik maak graag...

Made in Sicily – Giorgio Locatelli

Made in Sicily – Giorgio Locatelli

Sicilië is een bijzonder eiland. Natuurlijk heb ik het dan ook over het eten! Een mix van Arabische, Griekse, Spaanse en Franse invloeden hebben geleid tot de keuken van Sicilië. Vijf jaar geleden gingen we voor het eerst naar San Vito lo Capo en verbaasden we ons...

Plenty More – Yotam Ottolenghi

Plenty More – Yotam Ottolenghi

Liefhebbers van mooie groentegerechten kennen hem natuurlijk allang: Yotam Ottolenghi. Plenty More is er al even maar haal ik nog regelmatig uit de kast. Het boek is ingedeeld naar bereidingstechniek: gehusseld, gestoomd, gegrild, gebakken enzovoort. Hierdoor kun je...

Het ultieme LOW CARB kookboek – Jane Faerber

Het ultieme LOW CARB kookboek – Jane Faerber

Door koolhydraten uit je voeding te schrappen verliezen de meesten van ons snel gewicht. Daarnaast geeft het eten van meer gezonde, natuurlijke vetten je langer een verzadigd gevoel. De recepten in dit boek zijn op deze principes gebaseerd. De praktische invulling is...

Vegeterranean – Alberto Musacchio & Malu Simões

Vegeterranean – Alberto Musacchio & Malu Simões

Dit is verplichte kost voor iedereen die ècht lekker vegetarisch wil koken en eten! Reeds meerdere malen heb ik mogen genieten van de excellente kookkunsten van Malu Simões en het heerlijke verblijf in Countryhouse Montali in Umbrië. Gelukkig heeft Malu haar recepten...

Vlees noch Vis – Estée Strooker

Vlees noch Vis – Estée Strooker

Eerlijk is eerlijk, op 24 Kitchen vind ik haar niet de meest hippe dame. Maar haar eerste kookboek ‘Vlees noch Vis’ is echt een hartstikke leuk boek!  Dus kijk even verder dan de foto’s die er van haar instaan (waarom doen al die vrouwen dat toch?) en je krijgt...

Mijn keuken van Galicië – Isabel Meniño

Mijn keuken van Galicië – Isabel Meniño

Eindelijk weer eens een boek over de Spaanse keuken. Een prachtig vormgegeven boek kan ik wel zeggen dus ik dacht er niet lang over na en voegde dit boek aan mijn collectie toe.  Galicië is bij de gemiddelde toerist minder bekend als de Baskische kust en Andalusië....

Archief

Ontroerend Lekker op Instagram

Laat je hier verder inspireren

Gebakken orzo puttanesca van Ottolenghi

Dit recept is afkomstig van Ottolenghi. Hij is dol op ‘tuna melt’ en dat was voor hem tevens de inspiratie voor dit gerecht. Een heerlijk geurende pan vol met comfortfood waar je de blikjes tonijn...

Gebakken gnocchi met pesto, rucola en pecannoten

Deze gnocchi heb je in een handomdraai gemaakt. Heb je veel tijd, dan maak je de pesto natuurlijk zelf, want dat is absoluut lekkerder. Maar voor de snelle maaltijd koop je deze keer een bakje...

Koude komkommersoep met druiven, geitenkaas en cashewnoten

Er zijn veel variaties denkbaar op de koude soep met komkommer als basis. En met de hittegolf van augustus jl. aten wij bijna dagelijks wel een koude soep. Lekker koel en fris, meer heb je op die...

‘Carpaccio’ van geroosterde knolselderij met ansjoviscrème

Oelala… dit is me een lekker gerecht! Uit het boek ‘Salad Days’ van Ajda Mehmet was dit een van de recepten waar ik meteen blij van werd. Het is eigenlijk een heel eenvoudig gerecht waar vooral je...

Salade met quinoa, wortel, appel en avocado

Soms maak je iets met van alles dat je nog in huis hebt en is het resultaat geweldig. Dat gold voor deze salade die ik maakte met allerlei restjes uit de groentelade in m’n koelkast. Een recept voor...

Aardappelsalade met koolrabi en cashewnotenpesto

Alweer zo’n lekker gerecht uit het kookboek ‘Salad Days’ van Ajda Mehmet. Ik gebruikte krieltjes in de schil voor deze salade maar je kunt ook gewone aardappels gebruiken. Het is handig als je een...

Zoete aardappelsalade met spinazie en yoghurtsaus

Recept uit de salade special van Delicious. Kleine aanpassing: ik heb de zoete aardappel in plakjes gegrild in de airfryer (oven kan ook) in plaats van gekookt waardoor ze meer "bite" krijgen. Het...

Broccoli couscoussalade

Frisse salade, een beetje aangepast, uit de salade special van Delicious. Ik heb alleen couscous gebruikt van broccoli (en geen combinatie met echte couscous) waardoor deze salade koolhydraatarm en...

Noedels met sesam-pindasaus en komkommersla

Dit was het eerste recept dat ik eind juli maakte uit het laatste kookboek ‘Home Made Basics’ van Yvette van Boven, één van mijn favoriete kookboeken-schrijfsters. Yvette schrijft zelf bij dit...

Gazpacho van watermeloen & tomaat met feta

Inmiddels ben ik een beetje verkikkerd geworden op ‘koele soepen’. Ze zijn makkelijk vooraf te maken, ik doe dat meestal een dag van tevoren. De volgende dag hoef je ze dan alleen nog maar uit de...