KOOKBOEKEN

Onze favoriete en mooiste boeken!
Mari plukt de dag-Mari Maris

Mari plukt de dag-Mari Maris

Het kon niet uitblijven dat wij dit boek zouden beschrijven. Ik ken Mari niet persoonlijk; wel via berichtjes op FB, maar op de een of andere manier denk ik dat wij, van ontroerendlekker.nl, wel een goede klik zouden kunnen hebben met haar! Ze beschrijft 4 seizoenen,...

Uit liefde voor Vietnam – Truong Thi Quyen

Uit liefde voor Vietnam – Truong Thi Quyen

De titel van dit kookboek sluit volledig aan bij de emotie die ik voel als ik terugdenk aan onze vakantie in Vietnam. Een warm gevoel van liefde. Waarom? Omdat de Vietnamese mensen ons, zonder uitzondering, een gevoel gaven van “jullie zijn welkom”. Vooral als we bij...

De Banketbakker – Cees Holtkamp

De Banketbakker – Cees Holtkamp

De kroketten van Holtkamp zijn een begrip in en buiten Amsterdam sinds 1969. De prachtige kroket op de voorkant van het boek is de belangrijkste reden dat ik dit boek heel graag wilde hebben. Kroketten en bitterballen maken is een zorgvuldig werkje. Ik maak graag...

Made in Sicily – Giorgio Locatelli

Made in Sicily – Giorgio Locatelli

Sicilië is een bijzonder eiland. Natuurlijk heb ik het dan ook over het eten! Een mix van Arabische, Griekse, Spaanse en Franse invloeden hebben geleid tot de keuken van Sicilië. Vijf jaar geleden gingen we voor het eerst naar San Vito lo Capo en verbaasden we ons...

Plenty More – Yotam Ottolenghi

Plenty More – Yotam Ottolenghi

Liefhebbers van mooie groentegerechten kennen hem natuurlijk allang: Yotam Ottolenghi. Plenty More is er al even maar haal ik nog regelmatig uit de kast. Het boek is ingedeeld naar bereidingstechniek: gehusseld, gestoomd, gegrild, gebakken enzovoort. Hierdoor kun je...

Het ultieme LOW CARB kookboek – Jane Faerber

Het ultieme LOW CARB kookboek – Jane Faerber

Door koolhydraten uit je voeding te schrappen verliezen de meesten van ons snel gewicht. Daarnaast geeft het eten van meer gezonde, natuurlijke vetten je langer een verzadigd gevoel. De recepten in dit boek zijn op deze principes gebaseerd. De praktische invulling is...

Vegeterranean – Alberto Musacchio & Malu Simões

Vegeterranean – Alberto Musacchio & Malu Simões

Dit is verplichte kost voor iedereen die ècht lekker vegetarisch wil koken en eten! Reeds meerdere malen heb ik mogen genieten van de excellente kookkunsten van Malu Simões en het heerlijke verblijf in Countryhouse Montali in Umbrië. Gelukkig heeft Malu haar recepten...

Vlees noch Vis – Estée Strooker

Vlees noch Vis – Estée Strooker

Eerlijk is eerlijk, op 24 Kitchen vind ik haar niet de meest hippe dame. Maar haar eerste kookboek ‘Vlees noch Vis’ is echt een hartstikke leuk boek!  Dus kijk even verder dan de foto’s die er van haar instaan (waarom doen al die vrouwen dat toch?) en je krijgt...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Risotto met vegetarische chorizo

Risotto met chorizo of nduja staat hier vaak op tafel. Een goed vegetarisch alternatief had ik hiervoor nog niet gevonden. Toen ik de vegetarische, volledig plantaardige chorizo van Garden Gourmet...

Labneh met za’atar en medjoul dadels

Bij deze dip lik je je vingers af. Het zoute van de za'atar in combinatie met de zoete dadel, de romige labneh, de umami rode ui en de volle olijfolie: héérlijk. Wij aten het met flatbread tussen...

Voorjaarsstampppotje met gepocheerd eitje

Nu de winter voorbij is wordt het tijd voor een voorjaarsstamppotje. Geen boeren- of zuurkool maar verse spinazie en frisse, fijngeneden romaine-sla. Het gepocheerd eitje maakt het helemaal af....

Banenbrood met miso en pecannoten

Inspiratie voor dit geweldige recept komt van Veggilaine. Ik volg haar al een tijdje op Instagram en ze deelt echt fantastische vegetarische recepten. In dit bananenbrood maakt de miso het verschil...

Risotto van bloemkoolrijst, erwtjes, champignons en walnoten

In dit recept is de risottorijst vervangen door bloemkoolrijst. Dat dit prima lukt had ik al vaker vastgesteld. Nu de bloemkool vaak flink duurder is gebruik ik gewoon bloemkoolrijst uit de vriezer....

Bruschetta met champignons, tijm & pistachenootjes

Bruschetta kennen we allemaal uit Italië. De basis bestaat altijd uit gegrild brood, ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met extra vergine olijfolie, zout en peper. Het wordt vaak vooraf...

Fusilli met mole pipian met feta

Mole pipian is een saus uit de Mexicaanse keuken op basis van pompoenpitten. Men gebruikt hier tomatillo’s voor maar deze zijn niet zo makkelijk verkrijgbaar. Ik vond in een kookboek een recept met...

Cannelloni gevuld met paddestoelen en ricotta

Deze cannelloni-schotel met champignons en ricotta is weer zo’n heerlijk ‘comfort-food’ gerecht. Een lekkere vegetarische schotel die je van tevoren kunt maken en op het gewenste moment in de oven...

Skrei met chorizo chips en kruidensalade

Skrei is een benaming voor kabeljauw, een Noorse volwassen winterkabeljauw. De naam skrei is afkomstig van het Noorse woord voor zwerver (skreid) en slaat op de lange tocht die de vis elk jaar...

Smeuïge brownies met zeezout

Om allerlei redenen kwam ik afgelopen tijd niet aan bakken toe. Dit recept van Claire Saffitz stond al die tijd op m’n lijstje om te maken als ik er weer aan toe was. Vorige week was het eindelijk...