KOOKBOEKEN
Onze favoriete en mooiste boeken!Bakken met kennis: de wetenschap achter bakken-Eke Mariën
Ik heb al veel bakboeken in mijn handen gehad (en gekocht…) maar dit boek is echt een verademing. Koken en bakken is tenslotte een chemische gebeurtenis en dan is het fijn om een naslagwerk te hebben waar een aantal zaken nog eens goed worden uitgelegd. Pagina 1 t/m...
Mari plukt de dag-Mari Maris
Het kon niet uitblijven dat wij dit boek zouden beschrijven. Ik ken Mari niet persoonlijk; wel via berichtjes op FB, maar op de een of andere manier denk ik dat wij, van ontroerendlekker.nl, wel een goede klik zouden kunnen hebben met haar! Ze beschrijft 4 seizoenen,...
Uit liefde voor Vietnam – Truong Thi Quyen
De titel van dit kookboek sluit volledig aan bij de emotie die ik voel als ik terugdenk aan onze vakantie in Vietnam. Een warm gevoel van liefde. Waarom? Omdat de Vietnamese mensen ons, zonder uitzondering, een gevoel gaven van “jullie zijn welkom”. Vooral als we bij...
De Banketbakker – Cees Holtkamp
De kroketten van Holtkamp zijn een begrip in en buiten Amsterdam sinds 1969. De prachtige kroket op de voorkant van het boek is de belangrijkste reden dat ik dit boek heel graag wilde hebben. Kroketten en bitterballen maken is een zorgvuldig werkje. Ik maak graag...
Made in Sicily – Giorgio Locatelli
Sicilië is een bijzonder eiland. Natuurlijk heb ik het dan ook over het eten! Een mix van Arabische, Griekse, Spaanse en Franse invloeden hebben geleid tot de keuken van Sicilië. Vijf jaar geleden gingen we voor het eerst naar San Vito lo Capo en verbaasden we ons...
Plenty More – Yotam Ottolenghi
Liefhebbers van mooie groentegerechten kennen hem natuurlijk allang: Yotam Ottolenghi. Plenty More is er al even maar haal ik nog regelmatig uit de kast. Het boek is ingedeeld naar bereidingstechniek: gehusseld, gestoomd, gegrild, gebakken enzovoort. Hierdoor kun je...
Het ultieme LOW CARB kookboek – Jane Faerber
Door koolhydraten uit je voeding te schrappen verliezen de meesten van ons snel gewicht. Daarnaast geeft het eten van meer gezonde, natuurlijke vetten je langer een verzadigd gevoel. De recepten in dit boek zijn op deze principes gebaseerd. De praktische invulling is...
Vegeterranean – Alberto Musacchio & Malu Simões
Dit is verplichte kost voor iedereen die ècht lekker vegetarisch wil koken en eten! Reeds meerdere malen heb ik mogen genieten van de excellente kookkunsten van Malu Simões en het heerlijke verblijf in Countryhouse Montali in Umbrië. Gelukkig heeft Malu haar recepten...