KOOKBOEKEN

Onze favoriete en mooiste boeken!
Mari plukt de dag-Mari Maris

Mari plukt de dag-Mari Maris

Het kon niet uitblijven dat wij dit boek zouden beschrijven. Ik ken Mari niet persoonlijk; wel via berichtjes op FB, maar op de een of andere manier denk ik dat wij, van ontroerendlekker.nl, wel een goede klik zouden kunnen hebben met haar! Ze beschrijft 4 seizoenen,...

Uit liefde voor Vietnam – Truong Thi Quyen

Uit liefde voor Vietnam – Truong Thi Quyen

De titel van dit kookboek sluit volledig aan bij de emotie die ik voel als ik terugdenk aan onze vakantie in Vietnam. Een warm gevoel van liefde. Waarom? Omdat de Vietnamese mensen ons, zonder uitzondering, een gevoel gaven van “jullie zijn welkom”. Vooral als we bij...

De Banketbakker – Cees Holtkamp

De Banketbakker – Cees Holtkamp

De kroketten van Holtkamp zijn een begrip in en buiten Amsterdam sinds 1969. De prachtige kroket op de voorkant van het boek is de belangrijkste reden dat ik dit boek heel graag wilde hebben. Kroketten en bitterballen maken is een zorgvuldig werkje. Ik maak graag...

Made in Sicily – Giorgio Locatelli

Made in Sicily – Giorgio Locatelli

Sicilië is een bijzonder eiland. Natuurlijk heb ik het dan ook over het eten! Een mix van Arabische, Griekse, Spaanse en Franse invloeden hebben geleid tot de keuken van Sicilië. Vijf jaar geleden gingen we voor het eerst naar San Vito lo Capo en verbaasden we ons...

Plenty More – Yotam Ottolenghi

Plenty More – Yotam Ottolenghi

Liefhebbers van mooie groentegerechten kennen hem natuurlijk allang: Yotam Ottolenghi. Plenty More is er al even maar haal ik nog regelmatig uit de kast. Het boek is ingedeeld naar bereidingstechniek: gehusseld, gestoomd, gegrild, gebakken enzovoort. Hierdoor kun je...

Het ultieme LOW CARB kookboek – Jane Faerber

Het ultieme LOW CARB kookboek – Jane Faerber

Door koolhydraten uit je voeding te schrappen verliezen de meesten van ons snel gewicht. Daarnaast geeft het eten van meer gezonde, natuurlijke vetten je langer een verzadigd gevoel. De recepten in dit boek zijn op deze principes gebaseerd. De praktische invulling is...

Vegeterranean – Alberto Musacchio & Malu Simões

Vegeterranean – Alberto Musacchio & Malu Simões

Dit is verplichte kost voor iedereen die ècht lekker vegetarisch wil koken en eten! Reeds meerdere malen heb ik mogen genieten van de excellente kookkunsten van Malu Simões en het heerlijke verblijf in Countryhouse Montali in Umbrië. Gelukkig heeft Malu haar recepten...

Vlees noch Vis – Estée Strooker

Vlees noch Vis – Estée Strooker

Eerlijk is eerlijk, op 24 Kitchen vind ik haar niet de meest hippe dame. Maar haar eerste kookboek ‘Vlees noch Vis’ is echt een hartstikke leuk boek!  Dus kijk even verder dan de foto’s die er van haar instaan (waarom doen al die vrouwen dat toch?) en je krijgt...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Aubergine-chocoladetruffels

Chocoladetruffels met dadels kent iedereen inmiddels wel. Maar chocolade-bommetjes met aubergine had ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Ik vond het recept in het leuke kookboek ‘gebak met...

Wortel-volkorenbrood

Een heerlijk volkorenbrood met een zoete smaak van wortels. Met extra lijnzaad, pompoenpitten en havervlokken wordt het een gezond en zeer voedzaam brood.Je kunt kiezen voor zuurdesem of gist...

Gegrild zomerfruit op de BBQ met hangop van kwark

In juli en augustus zijn er volop perziken, nectarines en abrikozen. Gegrild op de BBQ verras je iedereen met een heerlijk toetje! Natuurlijk kan het ook in de grillpan op het fornuis. Een bolletje...

Bavette op de BBQ met salsa verde en gegrilde aardappelen

Bavette is een stukje rundvlees uit de zogenaamde vang van de koe. De vang zit aan de onderkant en vlakbij de kogelbiefstuk. Bavette wordt "werkvlees" genoemd en het vlees heeft een lang grove draad...

BBQ Livar worstje met curry, kerriepoeder en zoetzuur van augurk

Curry worst in Duitsland bij de "Imbiss" .....ik vind het heerlijk! In Duitsland kun je vaak kiezen uit verschillende soorten worstjes. Helaas zijn die niet goed verkrijgbaar in Nederland. Heel...

Gegrilde vis met sesamboontjes en nori kroepoek-watermeloen

Dit gerechtje heeft een Japanse twist. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de watermeloen met crunchy top-laagje enkele weken gegeten heb bij restaurant MOS in Amsterdam. Ik heb een poging gedaan om het...

Romaine sla gegrild op de BBQ met 2 dressings (blauwe kaas en mosterd)

Romaine sla is stevige sla die traditioneel gebruikt wordt voor de Ceasar Salad. Je kunt tegenwoordig zowel mini, medium als grote kroppen Romaine sla kopen. De mini varianten zijn erg geschikt voor...

Zelfgemaakte taco’s met garnalen en mango salsa

Zelf taco's maken lijkt ingewikkeld, maar is heel eenvoudig en zo lekker. Je hebt hiervoor "Harina de maiz" nodig,  dit is bewerkt maismeel. Sommige supermarkten hebben het en het is in ieder geval...

Smeuïge brownies met zeezout

Om allerlei redenen kwam ik afgelopen half jaar niet aan bakken toe. Dit recept van Claire Saffitz stond al die tijd op m’n lijstje om te maken als ik er weer aan toe was. Vorige week was het...

Stamppot a la caesar-salad

Wat een perfecte combinatie en wat een geweldig idee van Miljuschka in de Kerst-editie van haar magazine. Ik ben een grote fan van Caesar salade met de knapperige romaine sla, zoute ansjovis,...