KOOKBOEKEN

Onze favoriete en mooiste boeken!
Taart uit de blender – Guillaume Marinette

Taart uit de blender – Guillaume Marinette

Dit is zo’n kookboek wat veel mensen aan zal spreken. Het lijkt te mooi om waar te zijn: ingrediënten in een blender, blender aan en bakken maar. In een half uur een taart op tafel zetten? Ja dat kan! Heb je geen blender, dan gebruik je je keukenmachine of een...

Lees meer
VEG – Jamie Oliver

VEG – Jamie Oliver

Het 23ste kookboek van Jamie Oliver is ‘VEG’. In veel van zijn boeken gebruikt hij veel groenten en in zijn recepten en biedt hij vaak vegetarische opties aan. Daarnaast strijdt hij er al jaren voor om de schoolmaaltijden voor kinderen in Groot-Brittannië gezonder en...

Lees meer
The Palomar-ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalem

The Palomar-ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalem

The Palomar is een restaurant (2014) in Londen met koks die allen immigranten zijn. De stijl is een mix van Zuid-Europees, Noord-Afrika en het Midden Oosten. De recepten uit dit boek zijn afkomstig van de koks uit het restaurant en hebben meestal hun oorsprong bij een...

Lees meer
Basisboek Japan-Aya Nishimura

Basisboek Japan-Aya Nishimura

Basisboek Japan geeft op redelijk eenvoudige wijze instructies, ingrediënten en recepten uit de Japanse keuken. Het leuke van de boeken uit deze reeks (Korea, Thailand, India) is dat de boeken altijd beginnen met (10-20 pagina’s) een culinaire rondreis door het land,...

Lees meer

Ontroerend Lekker op Instagram

Loading...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Omelet gevuld met wokgroente en zoete chilisaus

Snel, eenvoudig met groente naar keuze! Bak een omelet in de ene pan en wok verse groente in de andere pan. Garneer met koriander, of bieslook of eetbare bloemen en besprenkel met zoet chilisaus....

Vlierbloesemsiroop

De vlierbes bloeit in mei en je kunt van de bloemen een heerlijke siroop maken. De siroop kun je gebruiken om er limonade van te maken (aanlengen met (bubbel) water) of een heerlijk drankje met...

Tomatentaart met dragonroom en oude geitenkaas

Niet zoveel tijd maar wel zin in een vrolijk, smaakvol gerecht? Maak dan deze snelle tomatentaart! Gebruik goeie tomaten met veel smaak en natuurlijk verse dragon. Voldoende voor 2-3 personen als...

Roggebrood (Tourte de seigle)

Roggebrood kun je makkelijk zelf maken. Het deeg is heel kleverig en hoeft niet lang gekneed te worden omdat het weinig gluten bevat. Ik heb dit recept geleerd bij de Bakery Institute in Zaandam...

Groene mosselcurry met kokos, citroengras & witbier

Mosselen met groene curry en kokos is een heerlijke combinatie. Combineer dit met een fris, stevig witbier en je hebt een "match from heaven". De alcohol van het bier (hoog percentage mag!) wordt...

Bieramisu van witte chocolade met rood fruit

Tiramisu met zoet bier, witte chocolade en rood fruit is een leuke variatie op een klassieker. In dit gerecht zit de smaaksterkte van het bier en gerecht op dezelfde lijn en geeft een heerlijke...

Prinses-op-de-erwt-soep

Nu we allemaal thuis zitten met Woningsdag willen we natuurlijk wel lekker eten! Daarom maakte ik een variant op de Koninginnesoep: de prinses-op-de-erwt-soep 😉 Een fluweelzachte soep voor al die...

Courgette-roggebrood met geitenkaas

De foto van dit recept uit de Delicious van april deed me al watertanden. Maar nu ik het brood zelf, een beetje aangepast, gemaakt heb is hij helemaal met stip binnengekomen in de top 5 van...

Pasta met bonen, hazelnoten en parmezaan

Met deze pasta met bonen spat het voorjaar van je bord! Ik gebruikte snijbonen en verse erwtjes maar je kunt ook sperziebonen of tuinbonen nemen. Het recept komt het boek ‘Evergreen’ van Mikkel...

Affogato

Veel sneller dan dit Italiaanse dessert kun je ze niet maken. Affogato, Italiaans voor verdronken, is een dessert wat maar uit twee ingrediënten bestaat: ijs & sterke espresso. De hete espresso...