KOOKBOEKEN

Onze favoriete en mooiste boeken!
The Palomar-ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalem

The Palomar-ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalem

The Palomar is een restaurant (2014) in Londen met koks die allen immigranten zijn. De stijl is een mix van Zuid-Europees, Noord-Afrika en het Midden Oosten. De recepten uit dit boek zijn afkomstig van de koks uit het restaurant en hebben meestal hun oorsprong bij een...

Basisboek Japan-Aya Nishimura

Basisboek Japan-Aya Nishimura

Basisboek Japan geeft op redelijk eenvoudige wijze instructies, ingrediënten en recepten uit de Japanse keuken. Het leuke van de boeken uit deze reeks (Korea, Thailand, India) is dat de boeken altijd beginnen met (10-20 pagina’s) een culinaire rondreis door het land,...

De keuken van Santa Fe – Dave DeWitt

De keuken van Santa Fe – Dave DeWitt

Santa Fe is een stadje in New Mexico, een bijzondere Amerikaanse staat. New Mexico is lekker heet in de zomer en grenst in het zuiden aan Mexico. Het is dus niet vreemd dat de keuken van Santa Fe, gedomineerd wordt door "Mexican style food". Santa Fe heeft geweldige...

Maak van de noot een deugd (koken met kruidnoten) – Marije Sietsma

Maak van de noot een deugd (koken met kruidnoten) – Marije Sietsma

Maak van de noot een deugd – Koken met kruidnoten, won in 2011 de Gourmand Cookbook Award voor het mooist geïllustreerde kookboek. Dit boek(je) is dus niet alleen onderscheidend qua inhoud, maar ook aantrekkelijk qua vormgeving door de foto’s in de typische jaren ’50...

Basisboek Korea-Caroline Hwang

Basisboek Korea-Caroline Hwang

Helaas ben ik er (nog) niet geweest: Zuid Korea. Maar tijdens onze reis naar Vietnam hebben we zeer vriendelijke  Koreanen ontmoet en vaak heerlijk Koreaans gegeten. Het mooie van Koreaans eten wordt aan het begin van het kookboek benoemd: “Het is gebruikelijk dat je...

Zes seizoenen – Joshua McFadden

Zes seizoenen – Joshua McFadden

Mijn boekenkast is weer een groentekookboek rijker! Nagenoeg 400 pagina’s met heerlijke, maakbare recepten. Met dit boek wil Joshua McFadden koks van allerlei niveaus aanmoedigen om te koken met lokale seizoensproducten. Genieten van groenten wanneer ze op hun best...

Zuurdesem-Casper André Lugg & Martin Ivar Hveem Fjeld

Zuurdesem-Casper André Lugg & Martin Ivar Hveem Fjeld

Brood zoals brood bedoeld is……zo begint dit boek. Zuurdesem is een geschenk van moeder aarde. Je hebt er alleen maar meel en water voor nodig; de natuur doet de rest. Dat werd 5000 jaar geleden al ontdekt….alleen weten we pas sinds Antoni van Leeuwenhoek (1600-1700)...

Bakken met kennis: de wetenschap achter bakken-Eke Mariën

Bakken met kennis: de wetenschap achter bakken-Eke Mariën

Ik heb al veel bakboeken in mijn handen gehad (en gekocht…) maar dit boek is echt een verademing. Koken en bakken is tenslotte een chemische gebeurtenis en dan is het fijn om een naslagwerk te hebben waar een aantal zaken nog eens goed worden uitgelegd. Pagina 1 t/m...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Aubergine-chocoladetruffels

Chocoladetruffels met dadels kent iedereen inmiddels wel. Maar chocolade-bommetjes met aubergine had ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Ik vond het recept in het leuke kookboek ‘gebak met...

Wortel-volkorenbrood

Een heerlijk volkorenbrood met een zoete smaak van wortels. Met extra lijnzaad, pompoenpitten en havervlokken wordt het een gezond en zeer voedzaam brood.Je kunt kiezen voor zuurdesem of gist...

Gegrild zomerfruit op de BBQ met hangop van kwark

In juli en augustus zijn er volop perziken, nectarines en abrikozen. Gegrild op de BBQ verras je iedereen met een heerlijk toetje! Natuurlijk kan het ook in de grillpan op het fornuis. Een bolletje...

Bavette op de BBQ met salsa verde en gegrilde aardappelen

Bavette is een stukje rundvlees uit de zogenaamde vang van de koe. De vang zit aan de onderkant en vlakbij de kogelbiefstuk. Bavette wordt "werkvlees" genoemd en het vlees heeft een lang grove draad...

BBQ Livar worstje met curry, kerriepoeder en zoetzuur van augurk

Curry worst in Duitsland bij de "Imbiss" .....ik vind het heerlijk! In Duitsland kun je vaak kiezen uit verschillende soorten worstjes. Helaas zijn die niet goed verkrijgbaar in Nederland. Heel...

Gegrilde vis met sesamboontjes en nori kroepoek-watermeloen

Dit gerechtje heeft een Japanse twist. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de watermeloen met crunchy top-laagje enkele weken gegeten heb bij restaurant MOS in Amsterdam. Ik heb een poging gedaan om het...

Romaine sla gegrild op de BBQ met 2 dressings (blauwe kaas en mosterd)

Romaine sla is stevige sla die traditioneel gebruikt wordt voor de Ceasar Salad. Je kunt tegenwoordig zowel mini, medium als grote kroppen Romaine sla kopen. De mini varianten zijn erg geschikt voor...

Zelfgemaakte taco’s met garnalen en mango salsa

Zelf taco's maken lijkt ingewikkeld, maar is heel eenvoudig en zo lekker. Je hebt hiervoor "Harina de maiz" nodig,  dit is bewerkt maismeel. Sommige supermarkten hebben het en het is in ieder geval...

Smeuïge brownies met zeezout

Om allerlei redenen kwam ik afgelopen half jaar niet aan bakken toe. Dit recept van Claire Saffitz stond al die tijd op m’n lijstje om te maken als ik er weer aan toe was. Vorige week was het...

Stamppot a la caesar-salad

Wat een perfecte combinatie en wat een geweldig idee van Miljuschka in de Kerst-editie van haar magazine. Ik ben een grote fan van Caesar salade met de knapperige romaine sla, zoute ansjovis,...