KOOKBOEKEN

Onze favoriete en mooiste boeken!
The Palomar-ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalem

The Palomar-ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalem

The Palomar is een restaurant (2014) in Londen met koks die allen immigranten zijn. De stijl is een mix van Zuid-Europees, Noord-Afrika en het Midden Oosten. De recepten uit dit boek zijn afkomstig van de koks uit het restaurant en hebben meestal hun oorsprong bij een...

Basisboek Japan-Aya Nishimura

Basisboek Japan-Aya Nishimura

Basisboek Japan geeft op redelijk eenvoudige wijze instructies, ingrediënten en recepten uit de Japanse keuken. Het leuke van de boeken uit deze reeks (Korea, Thailand, India) is dat de boeken altijd beginnen met (10-20 pagina’s) een culinaire rondreis door het land,...

De keuken van Santa Fe – Dave DeWitt

De keuken van Santa Fe – Dave DeWitt

Santa Fe is een stadje in New Mexico, een bijzondere Amerikaanse staat. New Mexico is lekker heet in de zomer en grenst in het zuiden aan Mexico. Het is dus niet vreemd dat de keuken van Santa Fe, gedomineerd wordt door "Mexican style food". Santa Fe heeft geweldige...

Maak van de noot een deugd (koken met kruidnoten) – Marije Sietsma

Maak van de noot een deugd (koken met kruidnoten) – Marije Sietsma

Maak van de noot een deugd – Koken met kruidnoten, won in 2011 de Gourmand Cookbook Award voor het mooist geïllustreerde kookboek. Dit boek(je) is dus niet alleen onderscheidend qua inhoud, maar ook aantrekkelijk qua vormgeving door de foto’s in de typische jaren ’50...

Basisboek Korea-Caroline Hwang

Basisboek Korea-Caroline Hwang

Helaas ben ik er (nog) niet geweest: Zuid Korea. Maar tijdens onze reis naar Vietnam hebben we zeer vriendelijke  Koreanen ontmoet en vaak heerlijk Koreaans gegeten. Het mooie van Koreaans eten wordt aan het begin van het kookboek benoemd: “Het is gebruikelijk dat je...

Zes seizoenen – Joshua McFadden

Zes seizoenen – Joshua McFadden

Mijn boekenkast is weer een groentekookboek rijker! Nagenoeg 400 pagina’s met heerlijke, maakbare recepten. Met dit boek wil Joshua McFadden koks van allerlei niveaus aanmoedigen om te koken met lokale seizoensproducten. Genieten van groenten wanneer ze op hun best...

Zuurdesem-Casper André Lugg & Martin Ivar Hveem Fjeld

Zuurdesem-Casper André Lugg & Martin Ivar Hveem Fjeld

Brood zoals brood bedoeld is……zo begint dit boek. Zuurdesem is een geschenk van moeder aarde. Je hebt er alleen maar meel en water voor nodig; de natuur doet de rest. Dat werd 5000 jaar geleden al ontdekt….alleen weten we pas sinds Antoni van Leeuwenhoek (1600-1700)...

Bakken met kennis: de wetenschap achter bakken-Eke Mariën

Bakken met kennis: de wetenschap achter bakken-Eke Mariën

Ik heb al veel bakboeken in mijn handen gehad (en gekocht…) maar dit boek is echt een verademing. Koken en bakken is tenslotte een chemische gebeurtenis en dan is het fijn om een naslagwerk te hebben waar een aantal zaken nog eens goed worden uitgelegd. Pagina 1 t/m...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Indonesische rendang

In 2011 is de Indonesische rendang verkozen tot het lekkerste gerecht van de wereld door de CNN. Door de perfecte combinatie van vet, pittig, zout en zoet vinden vele mensen dit een van de lekkerste...

Saag: Indiase curry met spinazie en halloumi

Saag is een Indiase, vegetarische curry, origineel gemaakt met paneer (Indiase kaas) en spinazie. Deze is gemaakt met halloumi, ook een kaassoort die niet smelt. De specerijen maken dit eenvoudige...

Harissastoof met balletjes

Een makkelijk recept voor door-de-weeks waarmee je razendsnel iets lekkers op tafel hebt staan. Harissa is van oorsprong een Tunesische saus, die wordt gemaakt van rode pepers, knoflook, zout, olie...

Gevulde paashaas-eieren

Gevulde eitjes zijn natuurlijk altijd lekker! Maar met Pasen pimp je ze natuurlijk extra op. Ook leuk om met kinderen te maken. Leef je uit en maak deze Paashaas-eieren. Maar ook zonder de...

Snelle mini eimuffins

Ei-muffins? Eigenlijk zijn het omeletjes uit de oven. Gemaakt in van die handige siliconen bakvormen. Daardoor kun je ze in allerlei vormen en maten maken, van hele klein tot een serieuze...

Komkommer sandwiches voor high tea

Deze 3 dubbele mini komkommer sandwiches zijn eigenlijk te simpel om er een recept van te maken, maar goed we doen het toch maar. Ze passen prima als onderdeel van een high- of een afternoon tea....

Limburgse linzenvlaai

Linzenvlaai heeft niets te maken met linzen. Het is een heerlijke fruitvlaai met een krokante korst. Je kunt de vulling zelf maken met vers fruit of een jam gebruiken met veel fruit en weinig...

Trifle van cakerol, chocolademousse en kersen

Een dessert wat er heel erg feestelijk uitzet. Maar de grap is: jij zet het binnen 10 minuten op tafel! De presentatie is natuurlijk belangrijk, dus fijn als jij zo’n glazen trifle schaal of bowl...

Udon noodles met restjes groenten en Ragu Bolognese

Ik gooi zelden eten weg. Restjes gaan de koelkast en soms de vriezer in. Het maakt dat ik soms gekke combinaties maak die niet echt voor de hand liggen. Soms zijn ze gewoon zó lekker dat je je...

Aspergesoep met gerookte forel

Zodra het aspergeseizoen weer gestart is ben ik er altijd als de kippen bij. Er gaat toch niets boven kneiterverse asperges. Wij kunnen ze hier gelukkig bij de boer kopen, verser wordt het niet....