KOOKBOEKEN
Onze favoriete en mooiste boeken!The Palomar-ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalem
The Palomar is een restaurant (2014) in Londen met koks die allen immigranten zijn. De stijl is een mix van Zuid-Europees, Noord-Afrika en het Midden Oosten. De recepten uit dit boek zijn afkomstig van de koks uit het restaurant en hebben meestal hun oorsprong bij een...
Basisboek Japan-Aya Nishimura
Basisboek Japan geeft op redelijk eenvoudige wijze instructies, ingrediënten en recepten uit de Japanse keuken. Het leuke van de boeken uit deze reeks (Korea, Thailand, India) is dat de boeken altijd beginnen met (10-20 pagina’s) een culinaire rondreis door het land,...
De keuken van Santa Fe – Dave DeWitt
Santa Fe is een stadje in New Mexico, een bijzondere Amerikaanse staat. New Mexico is lekker heet in de zomer en grenst in het zuiden aan Mexico. Het is dus niet vreemd dat de keuken van Santa Fe, gedomineerd wordt door "Mexican style food". Santa Fe heeft geweldige...
Maak van de noot een deugd (koken met kruidnoten) – Marije Sietsma
Maak van de noot een deugd – Koken met kruidnoten, won in 2011 de Gourmand Cookbook Award voor het mooist geïllustreerde kookboek. Dit boek(je) is dus niet alleen onderscheidend qua inhoud, maar ook aantrekkelijk qua vormgeving door de foto’s in de typische jaren ’50...
Basisboek Korea-Caroline Hwang
Helaas ben ik er (nog) niet geweest: Zuid Korea. Maar tijdens onze reis naar Vietnam hebben we zeer vriendelijke Koreanen ontmoet en vaak heerlijk Koreaans gegeten. Het mooie van Koreaans eten wordt aan het begin van het kookboek benoemd: “Het is gebruikelijk dat je...
Zes seizoenen – Joshua McFadden
Mijn boekenkast is weer een groentekookboek rijker! Nagenoeg 400 pagina’s met heerlijke, maakbare recepten. Met dit boek wil Joshua McFadden koks van allerlei niveaus aanmoedigen om te koken met lokale seizoensproducten. Genieten van groenten wanneer ze op hun best...
Zuurdesem-Casper André Lugg & Martin Ivar Hveem Fjeld
Brood zoals brood bedoeld is……zo begint dit boek. Zuurdesem is een geschenk van moeder aarde. Je hebt er alleen maar meel en water voor nodig; de natuur doet de rest. Dat werd 5000 jaar geleden al ontdekt….alleen weten we pas sinds Antoni van Leeuwenhoek (1600-1700)...
Bakken met kennis: de wetenschap achter bakken-Eke Mariën
Ik heb al veel bakboeken in mijn handen gehad (en gekocht…) maar dit boek is echt een verademing. Koken en bakken is tenslotte een chemische gebeurtenis en dan is het fijn om een naslagwerk te hebben waar een aantal zaken nog eens goed worden uitgelegd. Pagina 1 t/m...