KOOKBOEKEN

Onze favoriete en mooiste boeken!
Basisboek Korea-Caroline Hwang

Basisboek Korea-Caroline Hwang

Helaas ben ik er (nog) niet geweest: Zuid Korea. Maar tijdens onze reis naar Vietnam hebben we zeer vriendelijke  Koreanen ontmoet en vaak heerlijk Koreaans gegeten. Het mooie van Koreaans eten wordt aan het begin van het kookboek benoemd: “Het is gebruikelijk dat je...

Lees meer
Zes seizoenen – Joshua McFadden

Zes seizoenen – Joshua McFadden

Mijn boekenkast is weer een groentekookboek rijker! Nagenoeg 400 pagina’s met heerlijke, maakbare recepten. Met dit boek wil Joshua McFadden koks van allerlei niveaus aanmoedigen om te koken met lokale seizoensproducten. Genieten van groenten wanneer ze op hun best...

Lees meer
Zuurdesem-Casper André Lugg & Martin Ivar Hveem Fjeld

Zuurdesem-Casper André Lugg & Martin Ivar Hveem Fjeld

Brood zoals brood bedoeld is……zo begint dit boek. Zuurdesem is een geschenk van moeder aarde. Je hebt er alleen maar meel en water voor nodig; de natuur doet de rest. Dat werd 5000 jaar geleden al ontdekt….alleen weten we pas sinds Antoni van Leeuwenhoek (1600-1700)...

Lees meer
Bakken met kennis: de wetenschap achter bakken-Eke Mariën

Bakken met kennis: de wetenschap achter bakken-Eke Mariën

Ik heb al veel bakboeken in mijn handen gehad (en gekocht…) maar dit boek is echt een verademing. Koken en bakken is tenslotte een chemische gebeurtenis en dan is het fijn om een naslagwerk te hebben waar een aantal zaken nog eens goed worden uitgelegd. Pagina 1 t/m...

Lees meer

Ontroerend Lekker op Instagram

Loading...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Flavours-Weert

Flavours is een vriendelijk restaurant met een mooie inrichting op een steenworp afstand van de Sint Martinuskerk in Weert. Sinds 2017 hebben ze een Bib Gourmand en ze waren een van de nieuwkomers...

Tulbandcake met limoen

De herfst komt eraan en dan krijg ik altijd weer zin om te bakken. Ik maakte deze tulband met limoensap en -rasp, lekker fris van smaak. Versier je tulband naar keuze, ik deed dat deze keer met...

Salade met bramen en geitenkaas

In augustus en september is het bramentijd. Bovendien zijn bramen één van de meest gezonde fruitsoorten die er zijn. Ze combineren perfect met geitenkaas. Op je bord qua kleur en in je mond qua...

Klassieke Hollandse garnalencocktail

De eeuwige maar altijd nog populaire klassieker. Een eenvoudig gerecht maar met veel trouwe liefhebbers. Gebruik wel echt de Hollandse garnaaltjes. Zelf gepeld zijn ze het allerlekkerst maar dat...

Groentetuintje met yoghurt-dip

Leuk eten kan soms zo simpel en vrolijk zijn! Een groentetuintje maken, dat kan iedereen! Prima als een wat lichter voorgerechtje in je diner. Onderin een dipje, daarop een laagje ‘tuinaarde’...

Romige courgette-maissoep met groene curry

Deze soep smaakt eigenlijk het hele jaar door. Een beetje zoet door de courgette en de mais, romig door de kokosmelk en pittig door de groene currypasta. Bovendien heb je deze soep lekker snel...

Wraps met rode biet, geitenkaas en cranberries

Wraps op een stokje, die doen het altijd goed! Vrolijk, lekker en makkelijk voor te bereiden. Deze keer smeerde ik de wraps in met bieten geitenkaasspread en belegde ik ze verder met  cranberries,...

Cappuccino van vanillekwark met aardbeien en muntroom

Dit dessert is een allemansvriend. Verse aardbeien, ijs, likeur en munt-room samen in een glas. Ik gebruikte Aperol als likeur maar je kunt natuurlijk ook iets anders gebruiken. Maar ook zonder...

Bakso soep

Bakso is een kruidige Indonesiche gekookte gehaktbal. Bakso soep is soep met kleine gehaktballen (met of zonder noedels, de laatste: Mie Bakso). De soep bevat ook: groente (paksoi, taugé, kool,...

Wontons, dumplings of pangsit?

"Dumplings" is het alles overkoepelende woord voor deegballetjes of deegflapjes. Deze deegflapjes kunnen ook gevuld zijn en  vervolgens worden ze gebakken, gestoofd, gestoomd of gefrituurd. De...