KOOKBOEKEN

Onze favoriete en mooiste boeken!

Basisboek Korea-Caroline Hwang

Helaas ben ik er (nog) niet geweest: Zuid Korea. Maar tijdens onze reis naar Vietnam hebben we zeer vriendelijke  Koreanen ontmoet en vaak heerlijk Koreaans gegeten. Het mooie van Koreaans eten wordt aan het begin van het kookboek benoemd: “Het is gebruikelijk dat je...

Lees meer

Zes seizoenen – Joshua McFadden

Mijn boekenkast is weer een groentekookboek rijker! Nagenoeg 400 pagina’s met heerlijke, maakbare recepten. Met dit boek wil Joshua McFadden koks van allerlei niveaus aanmoedigen om te koken met lokale seizoensproducten. Genieten van groenten wanneer ze op hun best...

Lees meer

Zuurdesem-Casper André Lugg & Martin Ivar Hveem Fjeld

Brood zoals brood bedoeld is……zo begint dit boek. Zuurdesem is een geschenk van moeder aarde. Je hebt er alleen maar meel en water voor nodig; de natuur doet de rest. Dat werd 5000 jaar geleden al ontdekt….alleen weten we pas sinds Antoni van Leeuwenhoek (1600-1700)...

Lees meer

Bakken met kennis: de wetenschap achter bakken-Eke Mariën

Ik heb al veel bakboeken in mijn handen gehad (en gekocht…) maar dit boek is echt een verademing. Koken en bakken is tenslotte een chemische gebeurtenis en dan is het fijn om een naslagwerk te hebben waar een aantal zaken nog eens goed worden uitgelegd. Pagina 1 t/m...

Lees meer

Archief

Laat je hier verder inspireren

Aardappel-rucolasoep

Zin in een lekkere, voedzame maar ook snelle soep? Dan is deze aardappel-rucolasoep echt een aanrader! Geschikt als voorgerecht, amusesoepje maar ook als maaltijdsoep. In dat laatste geval maak je...

Ontbijttaart met granola, yoghurt en vers fruit

Met dit recept begin jij je dag ontzettend goed. In plaats van een kommetje yoghurt met granola of havermout, maak je met dezelfde ingrediënten gewoon een flitsende ontbijttaart! Hij ziet er vrolijk...

Tartelettes met citroen-meringue

Tartelettes zijn kleine, strakke, knapperige taartjes met een heerlijke vulling. Deze taartjes hebben vaak ook een nog een zachter laagje amandeldeeg (frangipane), Tijdens een cursus bij The Bakery...

Huzarensalade (Limburgse “kauw sjotel”)

Bij elk Limburgs feestje is er “kauw sjotel” oftewel koude schotel. Bij het communiefeest, de verjaardag van je oma of tijdens de Carnaval. Het duurde even voordat ik ontdekte dat de rest van...

Wortel-pompoensoep

Omdat we niet snel genoeg krijgen van soep en omdat een hartverwarmende soep nou eenmaal altijd lekker is! Deze wortel-pompoensoep maak je naar eigen smaak helemaal af met wat gebakken stukjes...

Tex-Mex met spiegeleitjes

Texas en Mexico daar staat Tex-Mex voor. Het klinkt goed en staat voor pittige gerechten met veel paprikapoeder, cayennepeper, komijn en lekker veel knoflook. Dit gerecht bestaat uit gebakken...

Garnalenkoekjes in knapperige sla met groene asperges

Garnalen met pinda’s, bosuien, knoflook verwerken tot een soort koekje, krokant gebakken in de pan en geserveerd in een knapperig blaadje sla met zoete chilisaus! Heel lekker samen met zoetzuur van...

Toscanella Apuana-Maastricht

Bij Toscanella Apuana in Wijck-Maastricht heerst een heerlijk Italiaans, rommelig sfeertje. Het gaat niet om de buitenkant, de inrichting maar om het huisgemaakte eten! Vitrines vol met verse...

BOLD Rooftopbar-Maastricht

Sinds 18 april 2019 heeft Maastricht een bar op hoogte. Boven op het voormalige Sphinx gebouw (De Eiffel)* kun je genieten van het uitzicht, eten en cocktails drinken. We zagen de kerk van Berg en...

Broodjes gevuld met ei-zalm-feta of ham-kaas-oregano

Deze broodjes zag ik in een “Foodies” van een jaar geleden. Grappig gevormde broodjes door de strikjes en gevuld met een gekookt eitje, zalm, feta en kappertjes. Als variatie maakte ik de andere...