KOOKBOEKEN

Onze favoriete en mooiste boeken!
The Palomar-ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalem

The Palomar-ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalem

The Palomar is een restaurant (2014) in Londen met koks die allen immigranten zijn. De stijl is een mix van Zuid-Europees, Noord-Afrika en het Midden Oosten. De recepten uit dit boek zijn afkomstig van de koks uit het restaurant en hebben meestal hun oorsprong bij een...

Lees meer
Basisboek Japan-Aya Nishimura

Basisboek Japan-Aya Nishimura

Basisboek Japan geeft op redelijk eenvoudige wijze instructies, ingrediënten en recepten uit de Japanse keuken. Het leuke van de boeken uit deze reeks (Korea, Thailand, India) is dat de boeken altijd beginnen met (10-20 pagina’s) een culinaire rondreis door het land,...

Lees meer
De keuken van Santa Fe – Dave DeWitt

De keuken van Santa Fe – Dave DeWitt

Santa Fe is een stadje in New Mexico, een bijzondere Amerikaanse staat. New Mexico is lekker heet in de zomer en grenst in het zuiden aan Mexico. Het is dus niet vreemd dat de keuken van Santa Fe, gedomineerd wordt door "Mexican style food". Santa Fe heeft geweldige...

Lees meer

Ontroerend Lekker op Instagram

Loading...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Flavours-Weert

Flavours is een vriendelijk restaurant met een mooie inrichting op een steenworp afstand van de Sint Martinuskerk in Weert. Sinds 2017 hebben ze een Bib Gourmand en ze waren een van de nieuwkomers...

Tulbandcake met limoen

De herfst komt eraan en dan krijg ik altijd weer zin om te bakken. Ik maakte deze tulband met limoensap en -rasp, lekker fris van smaak. Versier je tulband naar keuze, ik deed dat deze keer met...

Salade met bramen en geitenkaas

In augustus en september is het bramentijd. Bovendien zijn bramen één van de meest gezonde fruitsoorten die er zijn. Ze combineren perfect met geitenkaas. Op je bord qua kleur en in je mond qua...

Klassieke Hollandse garnalencocktail

De eeuwige maar altijd nog populaire klassieker. Een eenvoudig gerecht maar met veel trouwe liefhebbers. Gebruik wel echt de Hollandse garnaaltjes. Zelf gepeld zijn ze het allerlekkerst maar dat...

Groentetuintje met yoghurt-dip

Leuk eten kan soms zo simpel en vrolijk zijn! Een groentetuintje maken, dat kan iedereen! Prima als een wat lichter voorgerechtje in je diner. Onderin een dipje, daarop een laagje ‘tuinaarde’...

Romige courgette-maissoep met groene curry

Deze soep smaakt eigenlijk het hele jaar door. Een beetje zoet door de courgette en de mais, romig door de kokosmelk en pittig door de groene currypasta. Bovendien heb je deze soep lekker snel...

Wraps met rode biet, geitenkaas en cranberries

Wraps op een stokje, die doen het altijd goed! Vrolijk, lekker en makkelijk voor te bereiden. Deze keer smeerde ik de wraps in met bieten geitenkaasspread en belegde ik ze verder met  cranberries,...

Cappuccino van vanillekwark met aardbeien en muntroom

Dit dessert is een allemansvriend. Verse aardbeien, ijs, likeur en munt-room samen in een glas. Ik gebruikte Aperol als likeur maar je kunt natuurlijk ook iets anders gebruiken. Maar ook zonder...

Bakso soep

Bakso is een kruidige Indonesiche gekookte gehaktbal. Bakso soep is soep met kleine gehaktballen (met of zonder noedels, de laatste: Mie Bakso). De soep bevat ook: groente (paksoi, taugé, kool,...

Wontons, dumplings of pangsit?

"Dumplings" is het alles overkoepelende woord voor deegballetjes of deegflapjes. Deze deegflapjes kunnen ook gevuld zijn en  vervolgens worden ze gebakken, gestoofd, gestoomd of gefrituurd. De...