KOOKBOEKEN

Onze favoriete en mooiste boeken!
Salad Days – Ajda Mehmet

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan, maar dit boek inspireerde me toch weer tot nieuwe combinaties. Zeker...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit boek destijds nog redelijk uniek, inmiddels zijn er vele vegetarische...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu over een andere boeg. Voor Eva's keukenkast heeft ze een selectie...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het op een gegeven moment meer van hetzelfde. Deze toch weer eens gekocht...

De Vega Optie – Joke Boon

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers die je in de supermarkt vindt die ook nog eens zo nodig op vlees moeten...

Taart uit de blender – Guillaume Marinette

Taart uit de blender – Guillaume Marinette

Dit is zo’n kookboek wat veel mensen aan zal spreken. Het lijkt te mooi om waar te zijn: ingrediënten in een blender, blender aan en bakken maar. In een half uur een taart op tafel zetten? Ja dat kan! Heb je geen blender, dan gebruik je je keukenmachine of een...

VEG – Jamie Oliver

VEG – Jamie Oliver

Het 23ste kookboek van Jamie Oliver is ‘VEG’. In veel van zijn boeken gebruikt hij veel groenten en in zijn recepten en biedt hij vaak vegetarische opties aan. Daarnaast strijdt hij er al jaren voor om de schoolmaaltijden voor kinderen in Groot-Brittannië gezonder en...

The Palomar-ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalem

The Palomar-ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalem

The Palomar is een restaurant (2014) in Londen met koks die allen immigranten zijn. De stijl is een mix van Zuid-Europees, Noord-Afrika en het Midden Oosten. De recepten uit dit boek zijn afkomstig van de koks uit het restaurant en hebben meestal hun oorsprong bij een...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Bloemetjes en bijtjes cake

Deze vrolijke cake komt natuurlijk het beste tot zijn recht in zo’n prachtige bakvorm van Nordic Ware. Maar uiteraard kun je hem in elke cake- of tulbandvorm maken. Houd je van citroen, dan kun je...

Poké bowl

Poké (spreek uit als pokay) is een traditioneel gerecht uit Hawaï. In een Poké bowl zit voornamelijk verse vis, gemixt met verse gezonde ingrediënten. Je kunt er naar hartenlust mee variëren....

Luikse gehaktballen

Deze gehaktballen in een zoet-zure saus eten wij altijd rond Carnaval bij restaurant Witloof. Bij een bezoekje aan een echt Luiks (eet)café of restaurant staat dit altijd op de kaart. Deze ballen...

Vrolijke vogeltaart

Een zelfgemaakte, calorierijke vogeltaart is een feest voor vogels in de tuin. Een taart die bovendien ook nog eens uren kijkplezier oplevert door de aantrekkingskracht op onze gevleugelde vrienden....

Vichyssoise: aardappel-preisoep

Een mooie naam voor een soep met weinig ingrediënten: aardappel, prei, bouillon, room en wat kruiden. Er is veel discussie over de naamgeving van de soep. Frans of Amerikaans? Komt de soep uit...

Aubergine gevuld met meerdere soorten kaas en tomatensaus.

Een prachtig vegetarisch recept uit Vegeterranean! Sappige, gevulde aubergines met meerdere soorten kaas, tomaat en Italiaanse kruiden. Natuurlijk kun je variëren in kaassoorten en in plaats van...

Tomaat farci met kropsla en airfryer aardappeltjes

Geïnspireerd door een recept van Sergio Herman uit het kookboek: Just Cook It. De tomaatjes worden gevuld met een rauw gehakt-uienmengsel en in de oven gegaard. Van de inhoud van de tomaatjes maak...

Espuma van bloemkool

Een lekkere amuse om je kerstdiner mee te beginnen. Hiervoor heb je een kidde (sifon) nodig van 0,5 liter. Heb jij er een en gebruik je hem alleen om slagroom te maken? Jammer, want je kunt er...

Burrata met geroosterde druiven en basilicum

Een nagerecht uit het boek ‘Simpel’ van Ottolenghi. Zoals zo vaak is ‘vers’ hier het belangrijkste. Zorg dus voor een verse burrata, koop of bestel hem bij je kaasboer. Een verse burrata bestaat aan...

Tartaar van aardpeer, bleekselderij, appel, shiitake en geitenkaas

Een zacht en smaakvol vegetarisch voorgerecht met aardpeer in de hoofdrol. De tartaar van aardpeer kun je zelf maken door de geschilde aardperen sous vide te garen met beetje beurre noisette...