KOOKBOEKEN

Onze favoriete en mooiste boeken!
We love groente – Janneke Vreugdenhil

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit boek destijds nog redelijk uniek, inmiddels zijn er vele vegetarische...

Lees meer
Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu over een andere boeg. Voor Eva's keukenkast heeft ze een selectie...

Lees meer
Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het op een gegeven moment meer van hetzelfde. Deze toch weer eens gekocht...

Lees meer
De Vega Optie – Joke Boon

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers die je in de supermarkt vindt die ook nog eens zo nodig op vlees moeten...

Lees meer

Ontroerend Lekker op Instagram

Loading...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Panna cotta van erwtjes en bloemkool

Een lekker voorgerechtje of in een kleinere portie ook geschikt als amuse. Heel eenvoudig te maken, een paar uur van tevoren dat je het wilt gebruiken, de koelkast doet de rest. Ik maakte een restje...

Misozalm met gevuld slablad

Dit is een variatie op een recept dat ik tegenkwam in de Delicious van juli 2020. De zalm heeft bij mij een nachtje in de marinade gestaan waardoor de smaken er extra goed in konden trekken. Heb je...

Uiensoep met gebakken kaasboterham

De uiensoep van René, fan van Ontroerendlekker.nl en een uitstekende soepkok! Het draait allemaal om de uien en het garen van de uien! In plaats van de kliederboel van ovenkommen met boterhammen met...

Slasoep met zuurdesembrood en peperworst

Soep uit de Delicious....heerlijk recept. Ik heb de slagroom vervangen door een havermelk product en een pittig peperworstje gebruikt voor op het geroosterde zuurdesem brood. het is ontzettend...

Thaise zoet-zure rauwkostsalade

Deze salade wordt traditioneel gemaakt met groene, onrijpe, papaya en kousenband, beide verkrijgbaar bij de toko met een versafdeling. Het is een smaakbom van knapperigheid, pittig, zoet, zuur en...

Verkoelende mango-shake

Heerlijk op warme dagen en zo gemaakt! Met verse mango’s natuurlijk het lekkerste maar ook met diepvriesfruit uitstekend te maken! De limoncello kun je natuurlijk weglaten, maar zeg nou zelf…. Voor...

Maccheroni met groene groenten, ricotta en gorgonzola

Het geheim van dit pastagerecht zit ‘m in de saus, maar dat is natuurlijk altijd zo 😉 De saus maakte ik ooit om cannelloni mee te vullen. Omdat ik teveel saus had bewaarde ik een deel in de...

Omelet gevuld met wokgroente en zoete chilisaus

Snel, eenvoudig met groente naar keuze! Bak een omelet in de ene pan en wok verse groente in de andere pan. Garneer met koriander, of bieslook of eetbare bloemen en besprenkel met zoet chilisaus....

Vlierbloesemsiroop

De vlierbes bloeit in mei en je kunt van de bloemen een heerlijke siroop maken. De siroop kun je gebruiken om er limonade van te maken (aanlengen met (bubbel) water) of een heerlijk drankje met...

Tomatentaart met dragonroom en oude geitenkaas

Niet zoveel tijd maar wel zin in een vrolijk, smaakvol gerecht? Maak dan deze snelle tomatentaart! Gebruik goeie tomaten met veel smaak en natuurlijk verse dragon. Voldoende voor 2-3 personen als...