KOOKBOEKEN

Onze favoriete en mooiste boeken!

The Palomar-ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalem

The Palomar is een restaurant (2014) in Londen met koks die allen immigranten zijn. De stijl is een mix van Zuid-Europees, Noord-Afrika en het Midden Oosten. De recepten uit dit boek zijn afkomstig van de koks uit het restaurant en hebben meestal hun oorsprong bij een...

Lees meer

Basisboek Japan-Aya Nishimura

Basisboek Japan geeft op redelijk eenvoudige wijze instructies, ingrediënten en recepten uit de Japanse keuken. Het leuke van de boeken uit deze reeks (Korea, Thailand, India) is dat de boeken altijd beginnen met (10-20 pagina’s) een culinaire rondreis door het land,...

Lees meer

De keuken van Santa Fe – Dave DeWitt

Santa Fe is een stadje in New Mexico, een bijzondere Amerikaanse staat. New Mexico is lekker heet in de zomer en grenst in het zuiden aan Mexico. Het is dus niet vreemd dat de keuken van Santa Fe, gedomineerd wordt door "Mexican style food". Santa Fe heeft geweldige...

Lees meer

Archief

Instagram

Laat je hier verder inspireren

Knolselderij-bonensoep met chorizo en karamelappel

Een fluweelzachte, vullende soep uit de Delicious van eind 2018. De aardse smaak van knolselderij en de zachte smaak van de cannellini bonen gaan perfect in deze soep met kruidige chorizo en zoete,...

Beschuit met avocado, pijnboompitten en kaasflakes

“Alleen voor beschuit kom ik eruit”. Wie kent die reclame nog? Nou ben ik niet te porren voor een beschuitje met jam hoor, maar wel voor deze variant! Maak hem eens op zondagmorgen of als lunch....

Rodekool taartje met geitenkaas en pijnboompitten

Makkelijk, snel en lekker! Deze taartjes voldoen aan alle drie deze eisen! Met kant-en-klaar deeg voor hartige taart (altijd in de vriezer op voorraad hebben!), aardappelpuree, rodekool en...

Granola-worteltuintje

Kleine moeite groot plezier! Dit granola-worteltuintje heb je zo gemaakt! Leuk met Pasen maar natuurlijk ook op andere momenten. Ik kocht worteltjes van chocolade, ze zijn ook verkrijgbaar van...

Rode bieten gevuld met gehakt

Rode bieten, geroosterd en daarna uitgehold en gevuld met kruidig (lams)gehakt. Dan opdienen met dikke Griekse yoghurt, radijsjes en verse kruiden (munt, peterselie en koriander) en een rode bieten...

Ontbijtpizza met ei

Doe eens gek, en maak een pizza als (laat) ontbijt of lunch. Italianen breken immers al jaren af en toe een eitje op hun pizza. Je kunt natuurlijk zelf pizzadeeg maken, maar voor de snelle variant...

Risotto met venkel, tomaat en chorizo

Risotto smaakt eigenlijk altijd, ongeacht de tijd van het jaar. Deze risotto is hoog op smaak door de chorizo. De hoeveelheid is ruim voldoende voor 2 personen als hoofdgerecht. Gebruik wel rijst...

Preistamp met Cannellinibonen en zalmflakes

Stamppot met vis, ik moest even aan het idee wennen. Het recept uit een Deliciousmagazine van eind vorig jaar stond al even op mijn lijstje. Vanavond maakte ik hem en hij was echt heerlijk! Deze...

Broodje warm vlees met toppings uit het Midden-Oosten

Dit broodje is afgeleid van een recept uit het prachtige kookboek The Palomar. Het betreft recepten uit het moderne Jeruzalem, een mix van Zuid-Europa, Noord-Afrika, het Nabije Oosten. Het leuke van...

Griekse salade

Griekse salade oftewel choriatiki; een echte klassieker! Of het nu winter of zomer is, altijd goed! Een geweldig lunchgerecht (als je even geen koolhydraten wilt eten) of als voorgerecht of...