KOOKBOEKEN

Onze favoriete en mooiste boeken!

The Palomar-ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalem

The Palomar is een restaurant (2014) in Londen met koks die allen immigranten zijn. De stijl is een mix van Zuid-Europees, Noord-Afrika en het Midden Oosten. De recepten uit dit boek zijn afkomstig van de koks uit het restaurant en hebben meestal hun oorsprong bij een...

Lees meer

Basisboek Japan-Aya Nishimura

Basisboek Japan geeft op redelijk eenvoudige wijze instructies, ingrediënten en recepten uit de Japanse keuken. Het leuke van de boeken uit deze reeks (Korea, Thailand, India) is dat de boeken altijd beginnen met (10-20 pagina’s) een culinaire rondreis door het land,...

Lees meer

De keuken van Santa Fe – Dave DeWitt

Santa Fe is een stadje in New Mexico, een bijzondere Amerikaanse staat. New Mexico is lekker heet in de zomer en grenst in het zuiden aan Mexico. Het is dus niet vreemd dat de keuken van Santa Fe, gedomineerd wordt door "Mexican style food". Santa Fe heeft geweldige...

Lees meer

Archief

Laat je hier verder inspireren

Wortel-pompoensoep

Omdat we niet snel genoeg krijgen van soep en omdat een hartverwarmende soep nou eenmaal altijd lekker is! Deze wortel-pompoensoep maak je naar eigen smaak helemaal af met wat gebakken stukjes...

Tex-Mex met spiegeleitjes

Texas en Mexico daar staat Tex-Mex voor. Het klinkt goed en staat voor pittige gerechten met veel paprikapoeder, cayennepeper, komijn en lekker veel knoflook. Dit gerecht bestaat uit gebakken...

Garnalenkoekjes in knapperige sla met groene asperges

Garnalen met pinda’s, bosuien, knoflook verwerken tot een soort koekje, krokant gebakken in de pan en geserveerd in een knapperig blaadje sla met zoete chilisaus! Heel lekker samen met zoetzuur van...

Toscanella Apuana-Maastricht

Bij Toscanella Apuana in Wijck-Maastricht heerst een heerlijk Italiaans, rommelig sfeertje. Het gaat niet om de buitenkant, de inrichting maar om het huisgemaakte eten! Vitrines vol met verse...

BOLD Rooftopbar-Maastricht

Sinds 18 april 2019 heeft Maastricht een bar op hoogte. Boven op het voormalige Sphinx gebouw (De Eiffel)* kun je genieten van het uitzicht, eten en cocktails drinken. We zagen de kerk van Berg en...

Broodjes gevuld met ei-zalm-feta of ham-kaas-oregano

Deze broodjes zag ik in een “Foodies” van een jaar geleden. Grappig gevormde broodjes door de strikjes en gevuld met een gekookt eitje, zalm, feta en kappertjes. Als variatie maakte ik de andere...

Aardappelpizza met ei

Een pizza zonder tomatensaus wordt ook wel een “pizza bianca” genoemd, een witte pizza. Dit is een leuke variant met aardappel en een eitje. Je kunt hem ook een keer proberen met een laagje...

Röstikoekjes met een spiegeleitje

Aardappel, ui en ei. Heerlijk eenvoudig maar zo lekker, samen met verse kruiden en wat peper en zout. Dit gerechtje is een prima voorgerecht of lunchgerecht. Voor Pasen natuurlijk ook heel geschikt!...

Lente-stamppot

Stamppot is heus niet alleen lekker in de winter. Ook in het voorjaar gaat zo’n bordje er prima in! Deze stamppot kun je overigens gerust lauw eten, niet koud maar heel erg heet hoeft niet....

Schuimtaart met slagroom en aardbeien

Een schuimtaart maken is niet moeilijk. Je moet vooral de tijd nemen om het schuim in de oven goed te laten drogen. Bak je schuim daarom liever nog 4 in plaats van 3 uur. Vind je het splitsen van...