KOOKBOEKEN

Onze favoriete en mooiste boeken!
Salad Days – Ajda Mehmet

Salad Days – Ajda Mehmet

Voor iedereen die graag salades eet, is dit boek echt een aanrader. In ‘Salad Days‘ vind je salades die je iedere dag wil eten. Ik eet graag salades als maaltijd en heb aardig wat kookboeken staan, maar dit boek inspireerde me toch weer tot nieuwe combinaties. Zeker...

We love groente – Janneke Vreugdenhil

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit boek destijds nog redelijk uniek, inmiddels zijn er vele vegetarische...

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu over een andere boeg. Voor Eva's keukenkast heeft ze een selectie...

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het op een gegeven moment meer van hetzelfde. Deze toch weer eens gekocht...

De Vega Optie – Joke Boon

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers die je in de supermarkt vindt die ook nog eens zo nodig op vlees moeten...

Taart uit de blender – Guillaume Marinette

Taart uit de blender – Guillaume Marinette

Dit is zo’n kookboek wat veel mensen aan zal spreken. Het lijkt te mooi om waar te zijn: ingrediënten in een blender, blender aan en bakken maar. In een half uur een taart op tafel zetten? Ja dat kan! Heb je geen blender, dan gebruik je je keukenmachine of een...

VEG – Jamie Oliver

VEG – Jamie Oliver

Het 23ste kookboek van Jamie Oliver is ‘VEG’. In veel van zijn boeken gebruikt hij veel groenten en in zijn recepten en biedt hij vaak vegetarische opties aan. Daarnaast strijdt hij er al jaren voor om de schoolmaaltijden voor kinderen in Groot-Brittannië gezonder en...

The Palomar-ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalem

The Palomar-ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalem

The Palomar is een restaurant (2014) in Londen met koks die allen immigranten zijn. De stijl is een mix van Zuid-Europees, Noord-Afrika en het Midden Oosten. De recepten uit dit boek zijn afkomstig van de koks uit het restaurant en hebben meestal hun oorsprong bij een...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Mini tarte tatin van zoete ui

Deze kleine taartjes (omgekeerd gebakken) zijn heerlijk als voorgerecht of bijgerecht. Grote, zoete uien zijn het meest geschikt omdat een dikke plak precies, groot genoeg is voor een klein...

Courgetti met scampi en oven-geroosterde tomaat en paprika

Koolhydraat-arm, veel groente en nog meer smaken. In plaats van pasta gebruik je courgette; de tomaten en paprika krijgen een volle smaak door ze te roosteren in de oven. Geinspireerd door het...

Pasta met gorgonzola en spinazie

Klassieke combinatie, eenvoudig en snel klaar. Aanpassing op een recept uit het kookboek De Easy Vegeterranean van Malu Simoes en Alberto Musacchio. Het originele recept gebruikt raapstelen i.p.v....

Gebakken orzo puttanesca van Ottolenghi

Dit recept is afkomstig van Ottolenghi. Hij is dol op ‘tuna melt’ en dat was voor hem tevens de inspiratie voor dit gerecht. Een heerlijk geurende pan vol met comfortfood waar je de blikjes tonijn...

Gebakken gnocchi met pesto, rucola en pecannoten

Deze gnocchi heb je in een handomdraai gemaakt. Heb je veel tijd, dan maak je de pesto natuurlijk zelf, want dat is absoluut lekkerder. Maar voor de snelle maaltijd koop je deze keer een bakje...

Koude komkommersoep met druiven, geitenkaas en cashewnoten

Er zijn veel variaties denkbaar op de koude soep met komkommer als basis. En met de hittegolf van augustus jl. aten wij bijna dagelijks wel een koude soep. Lekker koel en fris, meer heb je op die...

‘Carpaccio’ van geroosterde knolselderij met ansjoviscrème

Oelala… dit is me een lekker gerecht! Uit het boek ‘Salad Days’ van Ajda Mehmet was dit een van de recepten waar ik meteen blij van werd. Het is eigenlijk een heel eenvoudig gerecht waar vooral je...

Salade met quinoa, wortel, appel en avocado

Soms maak je iets met van alles dat je nog in huis hebt en is het resultaat geweldig. Dat gold voor deze salade die ik maakte met allerlei restjes uit de groentelade in m’n koelkast. Een recept voor...

Aardappelsalade met koolrabi en cashewnotenpesto

Alweer zo’n lekker gerecht uit het kookboek ‘Salad Days’ van Ajda Mehmet. Ik gebruikte krieltjes in de schil voor deze salade maar je kunt ook gewone aardappels gebruiken. Het is handig als je een...

Zoete aardappelsalade met spinazie en yoghurtsaus

Recept uit de salade special van Delicious. Kleine aanpassing: ik heb de zoete aardappel in plakjes gegrild in de airfryer (oven kan ook) in plaats van gekookt waardoor ze meer "bite" krijgen. Het...