KOOKBOEKEN

Onze favoriete en mooiste boeken!
We love groente – Janneke Vreugdenhil

We love groente – Janneke Vreugdenhil

Daar is ‘ie dan, de langverwachte opvolger van ‘I love groente’, in 2013 verkozen tot vegetarisch kookboek van het jaar. (De ‘Zoete courgettecake met olijfolie en walnoten’ maakte ik vaak!) Was dit boek destijds nog redelijk uniek, inmiddels zijn er vele vegetarische...

Lees meer
Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

Eva’s keukenkast – Eva Posthuma de Boer

‘Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij’ begint het nieuwe kookboek van Eva Posthuma de Boer. Na haar vorige boek ‘Voer voor vrienden’, een menuboek voor zorgeloze etentjes, gooit ze het nu over een andere boeg. Voor Eva's keukenkast heeft ze een selectie...

Lees meer
Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens

Dit is het tiende kookboek van Pascale Naessens. Allemaal met gezonde recepten, toegankelijk en met een beperkt aantal ingredienten. Ik heb een aantal boeken van haar in de kast staan maar vond het op een gegeven moment meer van hetzelfde. Deze toch weer eens gekocht...

Lees meer
De Vega Optie – Joke Boon

De Vega Optie – Joke Boon

In dit vrolijke kookboek vind je 50 heerlijke, originele ‘vleesvervangers’. Zelf houd ik niet zo van dat woord, omdat ik er een negatieve associatie mee heb vanwege alle plakkerige vleesvervangers die je in de supermarkt vindt die ook nog eens zo nodig op vlees moeten...

Lees meer

Ontroerend Lekker op Instagram

Loading...

Archief

Laat je hier verder inspireren

Mais-preisoep met groene curry en kokosmelk

Sommige soepen zijn zo eenvoudig te maken dat je er bijna aan twijfelt of ze wel ècht lekker zijn. Bij deze soep is twijfelen niet nodig: een heerlijke, romige soep. Een beetje zoetig door de mais...

Bananentaart met noten, zaden en Griekse Yoghurt

Nu we toch bijna allemaal wat meer aan huis gekluisterd zijn is dat een prima gelegenheid om een verantwoord maar lekker tussendoortje te maken! Mocht hij onverhoopt niet meteen opgaan dan kun je...

Mexicaanse lasagne

Dat lasagne niet persé Italiaans hoeft te zijn bewijst deze verrukkelijke Mexicaanse lasagne. In plaats van lasagnebladen gebruik je tortilla wraps en die stapel je op met lekkere laagjes Mexicaanse...

Knolselderijsoep met spek en gort

Een lekker vullende maaltijdsoep van knolselderij. Kun je geen gort krijgen, dan kun je ook rijst gebruiken. De rijst is wat eerder gaar dus je soep iets sneller klaar. Voor de vegetarische variant...

Polenta-limoen-limoncello taart

Polenta (maïsmeel) is van oorsprong voedsel voor arme mensen. Maar tegenwoordig kun je het ook in betere restaurants op het menu terugvinden. Wat aardappels zijn voor Hollanders, is polenta voor de...

Gegrilde groente à la tonnato

Traditioneel wordt dit recept bereid met kalfsvlees (vitello). Ik was al een tijdje op zoek naar een alternatief . Omdat ik rond de kerst weer zo'n heerlijke aubergine had gegeten als vleesvervanger...

Kaaskroketje met paprikasalsa, amandel en Tongerlo blond 6 %

Een kaaskroketje maken is eigenlijk heel simpel, maar om te voorkomen dat je frituurvet meteen moet weggooien wegens "lekkende kaas" gebruik ik altijd een kleine pan met een flinke laag...

Paté met peperkoek en Westmalle dubbel

Peperkoek is een heerlijk "toostje" voor alle soorten paté. De kruidige bodem samen met de volle paté smaak in combinatie met de peer in het zuur, rode fruitjam en het bittertje van witlof en...

Tataki van rund met notensalade, citroen, gefrituurde knoflook en Lefort 8,5 %

De entrecote wordt geroosterd en daarna in ijswater gelegd. Dat is even schrikken.....maar het pakt heel goed uit.Tataki is een Japanse bereiding waarbij je vlees (of vis) heel snel moet aanbraden...

Paprikarisotto met geitenkaas, gemalen koffie en Leffe blond 9%

Paprikarisotto (met name de groene paprika) levert een bijzondere smaak combinatie met dit blonde, hoog alcohol percentage bier. De Leffe Rituel 9° wordt in Leuven gebrouwen en is een sterk blond...