KOOKBOEKEN

Onze favoriete en mooiste boeken!

The Palomar-ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalem

The Palomar is een restaurant (2014) in Londen met koks die allen immigranten zijn. De stijl is een mix van Zuid-Europees, Noord-Afrika en het Midden Oosten. De recepten uit dit boek zijn afkomstig van de koks uit het restaurant en hebben meestal hun oorsprong bij een...

Lees meer

Basisboek Japan-Aya Nishimura

Basisboek Japan geeft op redelijk eenvoudige wijze instructies, ingrediënten en recepten uit de Japanse keuken. Het leuke van de boeken uit deze reeks (Korea, Thailand, India) is dat de boeken altijd beginnen met (10-20 pagina’s) een culinaire rondreis door het land,...

Lees meer

De keuken van Santa Fe – Dave DeWitt

Santa Fe is een stadje in New Mexico, een bijzondere Amerikaanse staat. New Mexico is lekker heet in de zomer en grenst in het zuiden aan Mexico. Het is dus niet vreemd dat de keuken van Santa Fe, gedomineerd wordt door "Mexican style food". Santa Fe heeft geweldige...

Lees meer

Archief

Laat je hier verder inspireren

Quiche met gedroogde paddestoelen en bieslook

Quiches kun je makkelijk een dag van te voren te maken en dan koud eten of even opwarmen. Ideaal dus. Ik ben een grote fan van het zogenaamde "pie-deeg" of hartige taart deeg van Koopmans (uit de...

Mango-limoen-slush puppy

Bij extreme warmte is dit een heerlijk, fris en gezond tussendoortje. Mango, limoen rasp, limoensap en veel ijs in de blender! Voor de feestgangers: een scheutje pina colado of rum! Voor de...

Kaas-prei-uien taartjes

Snel, simpel en lekker. Een-haps taartjes met een vulling van gebakken uien, prei, kaas, ei. Je maakt ze binnen 40 minuten met kant en klaar, hartig taartdeeg uit de diepvries. 1 pakje hartig deeg...

Pannacotta met verse bosvruchtensaus

Geen toelichting nodig! Pannacotta is een heerlijk, romig, puddinkje met vanillesmaak. En in de zomer, als er voldoende rood fruit beschikbaar is.....Maak dan een heerlijke saus van blauwe bessen,...

Zalm Nicoise

Salade Nicoise komt uit Nice, maar wordt aan de hele Côte d'Azur gegeten! Maar eigenlijk staat het op het menu in alle landen van de wereld en iedereen heeft zijn eigen variant! Dat laatste is...

Marv & Ben – Kopenhagen

Absoluut onze beste eetervaring in Kopenhagen! Wat een geweldig restaurant. Hier eet je Nordic Cuisine hoogstandjes in een geweldig aangename sfeer. Marv & Ben betekent ‘merg en been’ en bevindt...

Formel B – Kopenhagen

Als ik goed heb geteld hebben zijn er op dit moment 25 restaurants in Denemarken samen goed voor 30 Michelin-sterren. Kennelijk zijn de Denen allemaal fijnproevers. Nu hoef ik als ik op vakantie ben...

Väkst – Kopenhagen

In Kopenhagen heeft de Cofoco-groep een 11-tal geweldige restaurants die het echte Nordic-gevoel uitstralen. Tijdens ons weekend Kopenhagen aten we de eerste avond bij Väkst, ook onderdeel van de...

Pappardelle met pittige tomatensaus en ricotta

Er gaat niets boven een goede pasta met een zelfgemaakte, lang-gestoofde, tomatensaus. Hier de zelfontworpen variant van een huisgenoot uit de studententijd; dus niet van mij zelf! Gedroogde...

Watermeloen met scampi’s en salie-ricotta

Watermeloen met vis of schaaldieren is een geweldige combinatie! Je kunt de watermeloen even grillen of bakken en dan serveren met een pittige scampi! In dit gerecht  maken we het af met een ricotta...